بازاریابی

0 تا 100 مصاحبه شغلی چیست؟ + مزایا و معایب

مصاحبه شغلی، بخش مهمی از فرآیند استخدام است. همراه با شناخت شما به عنوان یک شخص، مدیران استخدام کننده (مدیران منابع انسانی)، از مصاحبه ها، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سابقه و مهارت های شما و اینکه آیا شما برای شرکت آنها مناسب هستید یا خیر، استفاده می کنند. در این مقاله، ما درباره مصاحبه شغلی چیست ، مزایا مصاحبه شغلی ، معایب مصاحبه شغلی و اهداف اصلی مصاحبه را فهرست می کنیم و راه هایی را به اشتراک می گذاریم که می توانید در مصاحبه شغلی بعدی خود تأثیر بسیار خوبی داشته باشید.

مصاحبه شغلی چیست؟

در تعریف مصاحبه شغلی چیست باید بیان کرد که مصاحبه شغلی مکالمه ای است که بین یک کارفرمای احتمالی و یک متقاضی کار انجام می شود. در طول مصاحبه شغلی، کارفرما این فرصت را دارد که صلاحیت، ظاهر و تناسب عمومی متقاضی را برای فرصت شغلی ارزیابی کند. به موازات آن، متقاضی تلاش می کند تا در مورد موقعیت شغلی بیشتر بیاموزد، کارفرما را ارزیابی کند و بفهمد که آیا نیازها و علایق شما برآورده می شود یا خیر.

مصاحبه را به عنوان یک مکالمه بین دو نفر در نظر بگیرید که در آن هر فرد سعی می کند بیشتر در مورد دیگری بیاموزد. فرآیند مصاحبه یک خیابان دو طرفه است. شما در حال سفر به سمت یک هدف هستید – شغل مناسب و کارفرما به سمت یک هدف استخدام مناسب است.

اگر میخواهید بدانید استرس شغلی چیست پس به شما پیشنهاد می کنیم مقاله دلایل استرس شغلی را مطالعه کنید.

اگر میخواهید برای خودتان مسیر شغلی داشته باشید و نمبدانید از کجا شروع کنید مقاله مسیر شغلی چیست را از دست ندهید.

در تعریفی دیگر از مصاحبه کاری چیست، تعامل چهره به چهره مصاحبه کننده و مصاحبه شونده را مصاحبه شغلی نیز می گویند. این یک مکالمه قالب بندی شده است که در آن یک نفر سوالاتی می پرسد و دیگری به آنها پاسخ می دهد. مصاحبه کننده از مصاحبه شونده سوال می پرسد تا تصمیم بگیرد که آیا مصاحبه شونده برای این موقعیت مناسب است یا خیر.
این مهمترین بخش از فرآیند کلی انتخاب است. مصاحبه تعیین می کند که آیا یک نامزد باید استخدام شود، روند مصاحبه را ادامه دهد یا کنار گذاشته شود. به عنوان منبع اصلی برای جمع آوری جزئیات بیشتر در مورد نامزد عمل می کند.

اگر میخواهی در مورد مدل فروش بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله انواع مدل های فروش را مطالعه کنید.

انواع مصاحبه شغلی

9 مورد از انواع مصاحبه شغلی را در ادامه برای شما بیان کرده ایم.

1. مصاحبه ساختار یافته

در اینجا مجموعه سوالات یکسان از همه داوطلبان پرسیده می شود. در این گونه مصاحبه ها، داوطلبان بر اساس دانششان از نزدیک رصد می شوند.

2. مصاحبه بدون ساختار

در اینجا، مصاحبه‌کننده‌ها سؤالات خود را مطابق با پاسخ‌های داوطلب به سؤالات قبلی اصلاح می‌کنند. در این نوع مصاحبه، ارزیابی داوطلب بر اساس پاسخ داوطلب به سوالات انجام می شود.

3. مصاحبه استرس

مصاحبه سختی است. در اینجا مصاحبه کننده نحوه واکنش شما به موقعیت های تحت فشار را بررسی می کند.

4. مصاحبه موردی

در آن مصاحبه کننده یک سناریو ارائه می دهد و راه حل می خواهد. مهارت های حل مسئله متقاضی در این مصاحبه ارزیابی می شود.

5. مصاحبه خارج از محل کار

این یک مصاحبه خارج از محل کار است که در آن مصاحبه کننده و مصاحبه شونده در جایی غیر از دفتر مصاحبه کننده ملاقات می کنند. مثلا مصاحبه کننده ممکن است متقاضی را به ناهار دعوت کند. چنین مصاحبه هایی برای ارزیابی شخصیت شما در خارج از دفتر در نظر گرفته شده است.

6. مصاحبه گروهی

مصاحبه گروهی توسط روسا شرکت معمولاً به عنوان مصاحبه هیئت مدیره شناخته می شود. در این نوع مصاحبه، داوطلب توسط بسیاری از مصاحبه کنندگان اصلی و کلیدی ارزیابی می شود.

7. مصاحبه یک به یک

مصاحبه ‌شونده و مصاحبه‌ کننده برای یک مصاحبه شغلی معمولی با هم ملاقات می‌کنند.

8. مصاحبه دسته جمعی

مصاحبه جمعی یک روشی است که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد. روشی برای شناسایی ویژگی های رهبری است. یعنی به طور همزمان از چند نفر مصاحبه میشود. مصاحبه کننده یک سوال می پرسد و سپس منتظر می ماند تا ببیند چه کسی ابتکار عمل را به دست می گیرد و راه حلی ارائه می دهد.

9. مصاحبه تلفنی

برخی از مصاحبه ها به طور کامل به صورت آنلاین توسط کارفرمایان انجام می شود. این می تواند قابل اعتمادتر از یک مصاحبه حضوری برای تعیین کوشش، هوش و مهارت های ارتباطی یک نامزد باشد.

اگر میخواهید درمورد انواع بازاریابی الکترونیکی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریابی الکترونیکی چیست را مطالعه کنید.

7 هدف اصلی مصاحبه شغلی چیست؟

مصاحبه های شغلی فرصتی را برای مدیر استخدام و نامزد (جویای کار) برای جمع آوری اطلاعات مهم فراهم می کند. در اینجا اهداف اصلی مصاحبه آمده است:

  • برای درک فرهنگ شرکت

مصاحبه همچنین فرصتی برای داوطلب برای مشاهده فرهنگ شرکت است. لحظه ای را به تماشای محیط اطراف خود اختصاص دهید. به نحوه لباس پوشیدن و تعامل کارکنان توجه کنید. آیا دفتر معمولی است یا محافظه کارانه تر؟ همچنین می توانید مستقیماً از مصاحبه کننده خود در مورد فرهنگ شرکت مانند لباس و ساعات کاری انعطاف پذیر بپرسید.

  • برای به نمایش گذاشتن مهارت های خود

در حالی که ممکن است مهارت‌های مرتبط خود را در مواد درخواستی خود بیان کرده باشید، مصاحبه فرصتی برای شماست تا این مهارت‌ها را گسترش دهید. در طول پاسخ های مصاحبه خود، مطمئن شوید که مهارت هایی را که دارید و مطابق با شرح شغل است، برجسته می کنید. به مثال های خاصی فکر کنید که می توانید به اشتراک بگذارید تا نشان دهید که این مهارت های خاص را در گذشته به کار برده اید.

  • برای بحث در مورد سابقه حرفه ای خود

ممکن است یک مصاحبه کننده از شما بخواهد که رزومه خود را خلاصه کنید تا درک بهتری از پیشینه و تجربیات شغلی مرتبط خود داشته باشید. سعی کنید مشاغل و مسئولیت های گذشته خود را به کاری که در نقش جدید انجام می دهید مرتبط کنید. نشان دهید که تجربیات مشابهی دارید تا ثابت کنید که توانایی انجام کار را دارید.

  • برای توضیح اهداف شغلی خود

در طول مصاحبه، مدیر استخدام ممکن است در مورد اهداف شغلی شما بپرسد. آن‌ها می‌خواهند بدانند که آیا اهداف فعلی شما با آنچه شرکت می‌تواند ارائه دهد مطابقت دارد یا خیر. به کارفرما نشان دهید که این شغل گام بعدی عالی در حرفه شما خواهد بود. روشن کنید که امیدوارید با شرکت رشد کنید و آرزوی پیشرفت شغلی خود را دارید.
برای برجسته کردن ارزشی که می توانید ارائه دهید

در پایان مصاحبه، شما می خواهید مدیر استخدام را متقاعد کنید که بهترین فرد برای این کار هستید. یکی از راه‌های انجام این کار، توضیح ارزشی است که می‌توانید برای تیم آنها به ارمغان بیاورید. بر نقاط قوت یا استعدادهای خاصی که در آن سمت مفید هستند تأکید کنید.

نکاتی که در زمان مصاحبه باید در نظر داشته باشید

  • سعی کنید تا جایی که می توانید واقعی باشید

با ارائه اطلاعات نادرست مصاحبه کنندگان را گمراه نکنید. اگر شما اطلاعات نادرست ارائه دهید، اگر مصاحبه کننده آن را مورد سوال قرار دهد، می تواند علیه شما کارساز باشد. سوالات مختلفی در طول مصاحبه پرسیده می شود. بنابراین، ممکن است نتوانید به آنها پاسخ دهید. شما می توانید به جای پاسخ نادرست، بگویید که من جواب سوال را نمی دانم.

  • مواردی که در مصاحبه باید از آنها اجتناب کرد

کارفرمایان، همکاران یا مدیران سابق خود را سرزنش نکنید. این به مصاحبه کننده تصویری منفی از شما می دهد.

  • هرگز با اشیاء در دست و نزدیک خود بازی نکنید

زیرا بازی کرن با وسایل معمولا نشان دهنده عدم اعتماد به نفس و تمرکز است.

  • هرگز بدون تحقیق در مورد تاریخچه شرکت در مصاحبه شرکت نکنید.

اگر چیزی نمی دانید، مصاحبه کنندگان فکر می کنند که شما علاقه ای به یادگیری در مورد کسب و کار ندارید.

اگر میخواهید درمورد ویژگی مرکز تماس برای هر کسب و کاری بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مزایای مرکز تماس برای هر کسب و کاری را مطالعه کنید.

مزایا مصاحبه شغلی

مصاحبه روش خوبی برای ارزیابی نامزدهای شغلی است. می توان از آن برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گذشته، مهارت ها و استعدادهای یک نامزد استفاده کرد. مزایا مصاحبه شغلی به شرح زیر است:

1. تصمیم گیری در مورد اینکه کدام کاندیداها برای این شغل مناسب هستند

مصاحبه فرصتی برای ارزیابی توانایی ها و شخصیت یک نامزد است. مصاحبه یک مکالمه دو طرفه است که در آن می توانید پاسخ های داوطلب را در محیطی آرام مشاهده کنید و در طول مصاحبه با کاندیداها مقایسه کنید.

2. ارزیابی دقیق

مصاحبه یکی از بهترین راه ها برای تعیین میزان آگاهی متقاضیان در مورد صنعت شما است. مصاحبه ها هم برای داوطلب و هم برای کارفرما مفید است. این به کارفرما کمک می کند تا توانایی ها و دانش هر متقاضی را ارزیابی کند تا مشخص کند که آیا آنها برای شرکت خوب هستند یا خیر.

3. منبع اطلاعات فوق العاده

مصاحبه ها منبع اولیه برای دستیابی به اطلاعات مهم و قابل اعتماد هستند. این برای شرکت مفید است زیرا داده های ارزشمندی را ارائه می دهد که می تواند تصمیم گیری، رضایت مشتری و حفظ مشتری را افزایش دهد.

4. افزایش دانش

مصاحبه روشی عالی برای شناختن کسی است و مصاحبه‌ شونده می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره خود پیدا کند.

5. افزایش درک ذینفعان

این یک تکنیک آسان برای ایجاد ارتباط با مشتریان است.

6. استخراج اطلاعات اضافی

در طول مصاحبه، مصاحبه کننده می تواند به دنبال اطلاعاتی باشد که به انتخاب نامزدها کمک می کند. این مهم است، به خصوص زمانی که متقاضیان متعددی دارای شرایط یکسان هستند. علاوه بر این، متقاضی را قادر می‌سازد تا درباره کسب‌ و کار بیشتر بداند و تصمیم بگیرد که آیا از کار در آنجا لذت می‌برد یا خیر.

معایب مصاحبه شغلی

به طور سنتی، داده ها از متقاضیان در مصاحبه جمع آوری می شود و آنها به سوالات پاسخ می دهند. هزینه های انجام مصاحبه و همچنین احتمال استرس مصاحبه گر دو عیب آن است. سایر معایب آن در زیر توضیح داده شده است.

1. ارزیابی منصفانه نباشد

فرآیند مصاحبه همیشه خوشایند نیست. کاندید ممکن است فکر کند که ارزیابی آنها منصفانه انجام نمی شود. بسیاری از مصاحبه‌ها شامل جنبه‌ای از دستکاری نیز می‌شوند، یعنی برخی از افراد ممکن است نخواهند اطلاعات شخصی بیشتری را به دلیل نگرانی از اینکه ممکن است علیه آنها استفاده شود، فاش کنند.

2. زود قضاوت کنید

مصاحبه ها اغلب برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نامزدها و مهارت های آنها استفاده می شود، اما زمان زیادی می برد. تصمیمات اغلب در چند دقیقه اول خود مصاحبه گرفته می شود و از زمان باقی مانده معمولاً برای تأیید یا توجیه تصمیم اصلی استفاده می شود. این رویکرد بی تاثیر نیست، اما ممکن است ارزیابی نامزدها در طول مصاحبه دشوارتر باشد.

3. ایجاد کلیشه ها

یک مصاحبه کننده بر اساس نحوه پاسخگویی آنها به سوالات، در مورد مهارت ها، استعداد و شخصیت یک نامزد فرضیاتی را مطرح می کند.

4. چالش برای تأیید حقیقت

این یک تکنیک فوق العاده برای یادگیری جزئیات عمیق در مورد یک شرکت است. مهم است که به خاطر داشته باشید که همه مواردی که در طول مصاحبه ذکر می شود واقعاً درست یا واقعی نیستند.

5. نتیجه پیش بینی نشده

اگرچه مصاحبه ها به اندازه امتحانات دقیق نیستند، اما همچنان می توانند در برخی شرایط مفید باشند. به عنوان مثال، هنگام مصاحبه با یک کارمند جدید، در مورد نحوه تعامل آن شخص و نحوه تعامل او با دیگران در محل کار، اطلاعات بیشتری کسب می کنید. اگر یک مصاحبه کننده مجبور باشد توانایی پیش بینی نداشته باشد، نمی تواند پیش بینی کند که چگونه توانایی های یک نامزد به موفقیت حرفه ای تبدیل می شود.

6. نا امید

متقاضیان ممکن است زمانی که مصاحبه کننده سوالاتی را که مربوط به رشته مورد نظر نیست می پرسد نا امید شوند. به همین دلیل، یک متقاضی با استعداد ممکن است رد شود.

7. گران است

فرآیند مصاحبه معمولاً پرهزینه است.

جدول مقایسه مزایا مصاحبه شغلی و معایب مصاحبه شغلی

مزایا معایب
امکان انتخاب کاندیدای ایده آل قضاوت به سرعت انجام می شود
دانش خود را تقویت کنید نتیجه پیش بینی نشده
یک روش عالی برای دستیابی به اطلاعات می تواند به سرعت موارد کلیشه ها ای را توسعه دهد
کمک به بهبود درک ذینفعان تایید حقیقت ها چالش برانگیز است
امکان ارزیابی دقیق را فراهم می کند احتمال برداشت های شخصی
درک و دست یافتن به اطلاعات بیشتر

نتیجه

کشف مهارت های متقاضی یکی از مزایای اصلی مصاحبه است. با این حال، این رویکرد نیز دارای اشکالاتی است. برای مثال، داشتن اطمینان از خود و درک موضوعی خاص مهم است، زیرا اگر پاسخ مناسبی ندهید، ممکن است کارفرمایان شما را به عنوان یک کاندیدای قوی نبینند. این روش ممکن است زمان بر باشد و به تحمل استرس بالایی نیاز دارد. اگرچه روش بسیار مهمی برای به دست آوردن شغل در صنعت است، اما هر متقاضی برای رسیدن به شغل باید این فرآیند را طی کند.

برخی از سوالات رایج :

1.مصاحبه شغلی چیست ؟

مصاحبه شغلی مکالمه ای است که بین یک کارفرمای احتمالی و یک متقاضی کار انجام می شود. در طول مصاحبه شغلی، کارفرما این فرصت را دارد که صلاحیت، ظاهر و تناسب عمومی متقاضی را برای فرصت شغلی ارزیابی کند. به موازات آن، متقاضی تلاش می کند تا در مورد موقعیت شغلی بیشتر بیاموزد، کارفرما را ارزیابی کند و بفهمد که آیا نیازها و علایق شما برآورده می شود یا خیر.

2.انواع مصاحبه شغلی چیست ؟

مصاحبه ساختار یافته / مصاحبه بدون ساختار / مصاحبه استرس / مصاحبه موردی / مصاحبه خارج از محل کار / مصاحبه گروهی / مصاحبه یک به یک / مصاحبه دسته جمعی / مصاحبه تلفنی

 

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

1 هفته ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

3 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

3 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

3 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

4 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago