ارتباطات

استرس شغلی چیست + دلایل استرس شغلی

استرس شغلی چیست و چه تاثیراتی دارد؟ استرس همیشه راهی برای ورود به زندگی شما دارد و گاهی اوقات نمی توانید دقیقاً مشخص کنید که از کجا می آید. اما در مطالعه ای نشان میدهد که 44٪ از کارمندان معتقدند که استرس روزانه را در محل کار تجربه می کنند و استرس محل کار را رایج ترین نوع استرس میدانند. شما ممکن است بخشی از کارکنانی باشید كه می‌گویند شغلشان یک عامل استرس‌زا است. کار ممکن است بزرگترین عامل استرس شما نباشد، اما احتمالاً یک عامل مؤثر است.

یکی از مواردی که باید در هر کسب و کاری وجود داشته باشد ارزیابی است. در مقاله شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان، روشهای ارزیابی کارمندان را ببینید.

استرس شغلی چیست؟

استرس شغلی اثرات منفی روانی و فیزیکی است که یک کارمند به دلیل مسئولیت ها، محیط یا سایر فشارهای محل کار تجربه می کند. از آنجایی که همه افراد تحمل استرس متفاوتی دارند، شدت آن تحت تأثیر تک تک کارمندان، نقش خاص آنها، فرهنگ شرکت و موارد دیگر است.

استرس ناشی از کار زمانی اتفاق می‌افتد که ذهن و بدن شما به خواسته‌های کاری بالایی که نمی‌توانید از عهده آنها برآیید پاسخ می‌دهد. در نهایت، ممکن است به نقطه‌ای برسید که نتوانید لیست کارهایتان را انجام دهید. اغلب به این دلیل که وظایف زیادی در آن وجود دارد.

ضرب الاجل های فشرده و حجم کاری بیشتر، به معنای فشار بیشتر و افزایش استرس در محل کار است. برخی از محیط‌های کاری اگر انتظار چرخش سریع‌تری داشته باشند یا در صنایع پرفشار کار کنند، سطح استرس بالاتری نسبت به سایرین ایجاد می‌کنند، اما هیچ‌ کس از استرس شغلی مصون نیست. از متخصصان و مشاوران مراقبت های بهداشتی گرفته تا معلمان و مدیران اجرایی، استرس در محل کار باقی می ماند.

افزایش استرس همچنین به معنای افزایش فرسودگی شغلی است. اما هر صنعتی استرس دارد که می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود، بنابراین یادگیری در مورد استرس محل کار می تواند در آینده به شما کمک کند.

اگر میخواهید درمورد انواع بازاریابی الکترونیکی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله بازاریابی الکترونیکی چیست را مطالعه کنید.

دلایل استرس شغلی چیست؟

اگر می خواهید دلایل استرس شغلی و عوامل استرس زا را درک کنید، باز کردن استرس ناشی از کار، یک شروع عالی است و به سلامت شما از یادگیری و مدیریت عوامل استرس زا زودتر از کمک خواهد کرد. اما چیزهای زیادی برای یادگیری وجود دارد. شما باید دلایل استرس شغلی چیست را با بررسی منابع استرس خود، تکنیک های مدیریت استرس و به طور کلی چیستی استرس در محل کار را شناسایی کنید. ما همه چیزهایی را که باید در مورد دلایل استرس شغلی و بهترین روش مدیریت آن بدانید، به شما معرفی خواهیم کرد.

انواع مختلف استرس شغلی چیست؟

اگر متوجه شدید که در محیط کار و یا کارکنان شما تحت استرس دائمی هستند، باید نوع استرسی را بیابید. انجام این کار به شما کمک می کند تا علت اصلی استرس را مشخص کنید و برای رسیدگی به وضعیت اقدام کنید.
در اینجا پنج نوع رایج استرس در محل کار آورده شده است:

استرس شغلی جدید: کارمندان جدید به راحتی می توانند در طول فرآیند استخدام احساس غمگینی کنند. آنها باید به طور همزمان در مورد مسئولیت های شغلی خود بیاموزند، روابط خود را با همکاران خود ایجاد کنند و با فرهنگ جدید شرکت سازگار شوند، همه اینها در حالی که سعی می کنند در سطح بالایی کار کنند تا اولین تاثیر خوبی داشته باشند.

استرس حاد: این حالت موقعیتی است و به دلیل پشت سر گذاشتن مسائلی مانند یک سخنرانی بزرگ ایجاد می شود. معمولاً به محض پایان یافتن رویداد استرس زا، استرس حاد از بین می رود.

 

استرس تضاد در محل کار: تعارض در محل کار می تواند ناشی از اختلاف نظر در تصمیمات تجاری یا تضادهای شخصیتی باشد. این می تواند به عنوان شایعات یا قلدری ظاهر شود که می تواند اثرات مضری بر سلامت روان کارکنان شما داشته باشد. پیامدهای دیگر شامل کاهش بهره وری و افزایش غیبت است.

استرس مبتنی بر ترس: موقعیت هایی که امنیت شغلی کارکنان را تهدید می کند می تواند عملکرد خوب آنها را دشوار کند. به عنوان مثال می‌توان به اخراج‌های احتمالی، رابطه دشوار با رئیس‌شان یا مسئولیت‌های اضافه‌ای اشاره کرد که برای آنها آماده نبودند.

فرسودگی شغلی: کارمندان زمانی دچار فرسودگی می‌شوند که از نظر فیزیکی و عاطفی برای مدت طولانی از کار خسته شده‌اند، که مانع کارآمدی آنها می‌شود. فرسودگی شغلی می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، مانند حضور در یک تیم کم‌ کار یا داشتن مهلت‌های نامعقول مداوم.

اگر میخواهید در مصاحبه کاری شرکت کنید قبل از آن حتما مقاله معایب مصاحبه شغلی را مطالعه کنید.

اگر میخواهید برای خودتان مسیر شغلی داشته باشید و نمبدانید از کجا شروع کنید مقاله مراحل مسیر شغلی را از دست ندهید.

علت استرس شغلی

لحظه ای به محیط کار خود فکر کنید. چه چیزی باعث می شود شما احساس استرس کنید؟ علت استرس شغلی شما چیست؟ هیچ منبع استرس خیلی کوچکی وجود ندارد. هر دلیلی که باعث استرس می شود به سرعت جمع می شود.
انواع مختلفی از علت های استرس زا ممکن است بر شما تأثیر بگذارند و آنچه ممکن است بر شما تأثیر بگذارد ممکن است بر همکارتان تأثیری نداشته باشد. استرس باعث می شود روزانه حدود یک میلیون کارگر از کار خود غیبت کنند، بنابراین دانستن منابع استرس شما کلید مدیریت آن است.
در اینجا پنج علت استرس شغلی که به عنوان عامل استرس در محل کار شناخته شده اند آورده شده است:

1. انواع وظایف

ممکن است در مورد وظایفی که انجام می دهید، کنترل نداشته باشید. کارهای وقت گیر، خسته کننده و گیج کننده به استرس کمک می کنند. این باعث می شود احساس کنید که هیچ کار سازنده ای انجام نمی دهید یا کیفیت کار شما ضعیف است.

2. سبک مدیریت

آیا احساس عدم حمایت از مدیران خود دارید؟ هنگامی که رهبران در محل کار شما حمایت نمی کنند یا رفاه شما را در ذهن ندارند، به استرس شما کمک می کند. شاید مدیرتان بار کاری سنگینی را برای شما تحمیل کند، و شما احساس کنید نمی‌توانید مرخصی بگیرید و همین امر باعث افزایش استرس شما می‌شود.

3. روابط کاری

همه در محل کار دوست شما نیستند. وقتی دیگر اعضای تیم یا مدیران با هم کنار نمی آیند، موقعیت های استرس زا ایجاد می کند. منجر به تنش بیشتر و تصمیم گیری ضعیف می شود. اگر اعضای تیم شما در محل کار احساس ناامنی یا ناراحتی کنند، استرس حتی بیشتر می شود.

4. نگرانی های شغلی آینده

همه چیز از عدم اطمینان اقتصادی گرفته تا میزان رشد صنعت شما، امنیت شغلی و ارتقای شغلی به راحتی می تواند باعث استرس شود. آینده شما برای شما مهم است، اما سلامت روحی و جسمی شما نیز مهم است. شما نمی توانید آینده را کنترل کنید، بنابراین روی مراقبت از خود در زمان حال تمرکز کنید.

5. شرایط کار

شرایط کاری شما نقش مهمی در میزان تمرکز و متعهد بودن شما در کار دارد. بدون ذکر سطح استرس شما، اگر از خانه کار می‌کنید، حواس‌پرتی‌های اطراف خانه ممکن است باعث استرس زیادی برای شما شود، یا یک دفتر پر سر و صدا باعث ایجاد اضطراب در مورد متمرکز ماندن می‌شود.

اگر میخواهید درمورد بهترین ابزار بازاریابی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی ابزارهای بازاریابی را مطالعه کنید.

علائم استرس شغلی در محل کار

علائم استرس در محل کار ممکن است بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد، در حالی که دیگران بیشتر فیزیکی هستند. در حالی که برخی از علائم ممکن است پس از پایان روز پر استرس شما از بین بروند، برخی دیگر اثرات طولانی مدت دارند. و استرس مزمن می تواند به سلامت روانی یا قلبی عروقی شما آسیب برساند و منجر به فشار خون بالا، بیماری قلبی و موارد دیگر شود.
در اینجا برخی از علائم استرس وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:

  • مشکل در تمرکز و تمرکز روی کارها
  • فرسودگی جسمی و روحی
  • سردرد و میگرن
  • فشار خون بالا و ضربان قلب
  • تغییر در الگوهای خواب و فعالیت های اجتماعی
  • روحیه ضعیف و نگرش ضعیف
  • عدم اعتماد به نفس و توانایی تصمیم گیری
  • افزایش احساس اضطراب و افسردگی کار

درمان استرس شغلی

چگونه با استرس شغلی مقابله کنیم؟ درجه ای از استرس شغلی در طول کار اجتناب ناپذیر است، اما خوشبختانه، راه های مختلفی وجود دارد که کارمندان و بخش های منابع انسانی می توانند آن را درمان کنند و از وقوع مکرر آن جلوگیری کنند.

درمان استرس شغلی برای کارمندان

با توجه به نیازهای اساسی خود، کارکنان می توانند خود را برای موفقیت در کار آماده کنند. خواب کافی، خوردن یک صبحانه مغذی و استراحت در حین کار، مانند پیاده روی کوتاه، می تواند به کارکنان کمک کند هنگام انجام وظایف خود تمرکز و اعتماد به نفس داشته باشند.

علاوه بر این، کار مداوم با سرعت معقول می تواند از اهمال کاری جلوگیری کند و به کارکنان کمک کند تا کارهای ضروری خود را رعایت کنند.

وقتی همه چیز طاقت فرسا می شود، تکنیک های آرامش بخش مانند مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق می تواند به آرامش بدن و ذهن کمک کند. داشتن یک “جعبه ابزار” برای استفاده در لحظات استرس زا می تواند مفید باشد که می تواند شامل کلمات تایید کننده خود و یک مجله برای رهاسازی افکار منفی باشد.

نکاتی برای بخش های منابع انسانی در درمان استرس شغلی

بخش‌های منابع انسانی می‌توانند با ایجاد یک فرهنگ مثبت و فعال در محل کار، از استرس شغلی در میان کارکنان جلوگیری کنند. جلوگیری سریع از تبعیض، و رفتارهای آزاردهنده حیاتی است. بعلاوه، اجرای برنامه‌های کمک به کارکنان (یا آگاه کردن کارکنان از برنامه‌های موجود) می‌تواند به آنها کمک کند تا به طور موثر مسائلی مانند درگیری‌های محل کار، مسائل شخصی، مسائل مربوط به سلامت روان را برطرف کنند.

مدیریت استرس شغلی چیست؟

مدیریت استرس شغلی برنامه ای است که هم کارفرما و هم کارمند می توانند برای کاهش فشار در محل کار دنبال کنند. در حالی که این برنامه ممکن است شامل برخی از مراحل ذکر شده در بالا باشد، می تواند شامل تلاش های رسمی تری برای کاهش استرس باشد مانند:

  • مسئولیت های شغلی را به طور واضح تعریف کنید تا بیش از حد کار نکنند
  • اطمینان دهید از اینکه حجم کاری یک کارمند با توانایی ها و منابع آنها مطابقت دارد
  • توانمندسازی کارکنان برای کنترل بیشتر بر مسئولیت های روزانه خود
  • بهبود ارتباطات بین همکاران و مدیران
  • ارائه فرصت های اجتماعی برای کارمندان برای آشنایی بیشتر با همکاران و مدیران
  • کاهش عدم اطمینان در مورد امنیت شغلی و فرصت های رشد داخلی

برای آینده چه کاری می توان انجام داد؟

یادگیری شناسایی دلایل استرس در محل کار نیز ممکن است درک شما را از خودتان افزایش دهد. شما بهتر متوجه می شوید که سلامتی و رفاه خود را بالاتر از کار ترجیح می دهید، حتی اگر این شغل رویایی شما باشد. شرکت ها باید آگاه باشند که سطوح بالای استرس چه اثراتی برای کارکنان می آورد. آنها ممکن است رهبران و مدیران را تحت آموزش مدیریت استرس قرار دهند یا سمینارهایی برگزار کنند تا به کارکنان در مورد منابعی که در دسترس آنها است آموزش دهند.

به طور روزانه، فراموش نکنید که به مواردی مانند شرایط کاری، مسئولیت ها و فرهنگ شرکت توجه کنید. حواستان به میزان کاری باشد که در حال انجام آن هستید و تعادل کار و زندگی خود را فراموش نکنید.

farinprojects

Recent Posts

فرصت فروش چیست و چگونه باید آن را مدیریت کرد؟

این روزها شناسایی و استفاده از فرصت‌های فروش یکی از کلیدهای اصلی موفقیت است. اما…

3 روز ago

10 مهارت لازم برای فروشنده تازه کار + روش های موفقیت

فروشندگی یک حرفه چالش‌برانگیز و پرفشار است که نیازمند مهارت‌های خاصی برای موفقیت در آن…

1 هفته ago

ویژگی های بهترین مشاور کسب و کار چیست؟

در دنیای امروز که رقابت در بازارهای تجاری به شدت افزایش یافته است، بسیاری از…

3 هفته ago

10 بهترین ایده خدمات پس از فروش برای افزایش وفاداری مشتریان

خدمات پس از فروش از جمله عوامل کلیدی برای حفظ مشتریان و افزایش رضایت آن‌هاست.…

3 هفته ago

تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش چیست؟

در دنیای امروز، مشتریان هنگام خرید محصولات به دنبال اطمینان از کیفیت و پشتیبانی آن‌ها…

1 ماه ago

خدمات مشتری چیست؟ معرفی بهترین ابزارهای خدمات مشتری

خدمات مشتری چیست؟ خدمات مشتری به تمامی اقدامات و فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که به منظور…

1 ماه ago