ارتباطات

ارزیابی عملکرد کارکنان چیست؟ + نحوه اجرا

ارزیابی عملکرد کارکنان می تواند هم برای کارمندان و هم کارفرمایان مفید باشد. کارفرمایان با این کار می توانند به کارمندان نشان دهند که برای کارشان ارزش قائل هستند و می تواند انگیزه بیشتری برای کار کردن به کارکنان ایجاد کند. آنها همچنین می توانند به کارکنان در تعیین اهداف کمک کنند. در واقع می تواند آنها را متمرکز و درگیر نگه دارد.

ارزیابی عملکرد همچنین می تواند بینشی در مورد انتخابی برای مدیریت سطوح ارشد ارائه دهد. برای مثال، به آن‌ها می‌تواند در شناسایی بهترین عملکردها و فرصت‌های رشد کارکنانشان کمک کنند. در این محتوا به شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان و انواع مدل ارزیابی عملکرد کارکنان میپردازیم.

ارزیابی عملکرد کارمندان

عملکرد شغلی یک کارمند تأثیر قابل توجهی بر مدت ماندگاری او در آن سازمان و همچنین فرصت های شغلی آینده با سازمان ها دارد. شرکت ها از ارزیابی عملکرد به عنوان ابزاری برای مستند سازی عملکرد کارکنان در طول زمان استفاده می کنند. اطلاع از مزایای ارزیابی به اطمینان از مثبت بودن فرآیند کمک می کند. در این مقاله، ارزیابی عملکرد کارمندان، مزایای آن و نحوه آماده شدن برای ارزیابی را شرح می دهیم.

اگر میخواهید برای خودتان مسیر شغلی داشته باشید و نمبدانید از کجا شروع کنید مقاله برنامه ریزی مسیر شغلی را از دست ندهید.

ارزیابی عملکرد کارکنان چیست

در این بخش میخواهیم در مورد ارزیابی کارمندان بیشتر توضیح دهیم. عملکرد شغلی یک کارمند تأثیر قابل توجهی بر مدت ماندگاری او در آن سازمان و همچنین فرصت های شغلی آینده با سازمان ها دارد. شرکت ها از ارزیابی عملکرد به عنوان ابزاری برای مستند سازی عملکرد کارکنان در طول زمان استفاده می کنند. اطلاع از مزایای ارزیابی به اطمینان از مثبت بودن فرآیند کمک می کند. در این مقاله، ارزیابی عملکرد کارمندان، مزایای آن و نحوه آماده شدن برای ارزیابی را شرح می دهیم.

ارزیابی عملکرد کارکنان یا بررسی عملکرد افراد، ارزیابی رسمی از عملکرد کاری یک کارمند است. آنها بخش مهمی از فرآیند مدیریت کارکنان هستند و می توان از آنها برای موارد زیر استفاده کرد:

• زمینه های بهبود را شناسایی کنید
• اهدافی را برای توسعه آینده تعیین کنید
• بینشی در مورد نیروی کار ارائه دهید
• تعیین کنید که آیا به آموزش مجدد نیاز است یا خیر
• بازخورد سازنده ارائه دهید
• به کارکنان انگیزه دهید تا بیشتر کار کنند
• اطمینان حاصل کنید که بازخورد سخت ارائه می شود

ارزیابی عملکرد کارمندان، به عنوان بررسی عملکرد او شناخته می شود، فرآیندی است که توسط سازمان ها برای ارائه بازخورد به کارکنان در مورد عملکرد شغلی و مستند سازی رسمی آن عملکرد استفاده می شود.

اگرچه شرکت‌ها چرخه‌های ارزیابی خود را تعیین می‌کنند. اکثر آنها سالی یک بار ارزیابی عملکرد را انجام می‌دهند. برخی از شرکت ها نیز زمانی که کارمندان به پایان دوره آزمایشی اولیه خود می رسند، ارزیابی هایی را انجام می دهند. کسانی که در آن ارزیابی عملکرد خوبی دارند، معمولاً از وضعیت استخدام آزمایشی به قراردادی تبدیل می شوند. اطلاعات ارزیابی در پرونده کارمند ذخیره می شود و ممکن است توسط کارفرمایان یا مؤسسات آموزش عالی آینده درخواست شود.

شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان از نظر ساختار و قالب در صنایع و شرکت ها به طور قابل توجهی متفاوت است. آنها ممکن است شامل مقیاس های رتبه بندی، چک لیست های ارزیابی، مشاهدات رسمی یا وظایف عملکرد باشند. به طور معمول، حداقل بخشی از ارزیابی عملکرد یک کارمند شامل بررسی معیارهای نتیجه یا پیشرفت او در برابر اهداف شناسایی شده قبلی است.

به عنوان مثال، در بخش شرکتی، بخشی از ارزیابی عملکرد یک کارمند ممکن است شامل بررسی فروش یا اهداف رشد شرکت باشد. در محیط مدرسه، عملکرد تحصیلی دانش آموزان در یک کلاس خاص به عنوان جزء ارزشیابی گنجانده شده است.

اگر می خواهید در مورد ریفرال مارکتینگ بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مزایا ریفرال مارکتینگ را مطالعه کنید.

اگر میخواهید در مصاحبه کاری شرکت کنید قبل از آن حتما مقاله مصاحبه شغلی چیست را مطالعه کنید.

بهترین ارزیابی عملکرد کارمندان

شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان یک بررسی منظم از عملکرد شغلی یک کارمند است که مهارت‌هایی را که به آنها در انجام و رسیدن به اهداف کمک کرده است، ارزیابی می‌کند و برنامه‌هایی برای توسعه بیشتر مهارت‌هایی که نیاز به بهبود دارند ایجاد می‌کند. کسب‌ و کارها از ارزیابی عملکرد برای درک پیشرفت کارکنان، افزایش حقوق یا ارتقای شغلی، ایجاد مسیرهایی برای توسعه بیشتر، یا گاهی اوقات بحث در مورد فسخ استفاده می‌کنند.

این ارزیابی‌ها معمولاً چندین بار در سال در فواصل زمانی مختلف، مانند فصلی، سالانه یا دوره‌های خاصی که برای کسب‌ و کار شما مناسب است، انجام می‌شود. با این حال، هدف این است که مدیران به اندازه کافی آنها را به طور منظم انجام دهند تا کارکنان همیشه درک کنند که چگونه کار می کنند.

اگر می خواهید بدانید مدل کانو چیست ؟ به شما پیشنهاد می کنیم مقاله کاربرد مدل کانو را مطالعه کنید.

شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان

اساس هر کسب و کاری تعیین و دستیابی به اهداف است و به عنوان یک صاحب یا مدیر کسب و کار باید دائماً از عملکرد تیم خود آگاه باشید. اما چگونه عملکرد کارکنان را اندازه گیری می کنید؟ چگونه می توانید واقعاً پیشرفت را ردیابی کنید و بگویید آیا کار آنها نتایج مورد نیاز سازمان شما را ایجاد می کند؟
شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) مانند بهره وری، کیفیت کار، دستیابی به هدف، مدیریت زمان، همکاری تیمی، سازگاری و نوآوری می توانند شما را قادر سازند تا با کمی کردن اهداف فردی و سازمانی و ارزیابی عملکرد بر اساس آن، به این سوالات پاسخ دهید.

اهمیت این شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان را نمی توان نادیده گرفت. آنها شما را قادر می سازند مناطقی را مشخص کنید که در آن افراد ممکن است به پشتیبانی، آموزش یا ابزار بیشتری نیاز داشته باشند، به شما امکان می دهند عملکرد فردی را به حداکثر برسانید و موفقیت سازمانی و تصمیمات تجاری آگاهانه را ارتقا دهید.

انواع مدل ارزیابی عملکرد کارکنان

در زمینه سازمانی، ارزیابی عملکرد یک روش اساسی است که در میان جهانی شدن روزافزون در موسسات و شرکت ها اهمیت بیشتری پیدا می کند. بنابراین، درک اهمیت انواع مدل ارزیابی عملکرد کارکنان برای بهبود عملکرد کارکنان و تیم ها ضروری است. به طور کلی، ارزیابی عملکرد به شرکت ها اجازه می دهد تا نقاط قوت را از مواردی که برای هر تیم و برای همه اعضای تیم قابل بهبود هستند، تشخیص دهند. این امر بهینه سازی فرآیندها و نتایج را آسان تر می کند. ارزیابی عملکرد به موارد زیر کمک میکند:

به یادگیری مهارت های حرفه ای و نحوه مشارکت در شرکت.

شناسایی مشکلات بهره وری یا مدیریت.

هنگام انتخاب جلسات تمرین تیمی، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

تعریف مناسب ترین پروفایل های حرفه ای برای هر موقعیت.

داشتن کارکنان از موقعیت خود و انتظارات شرکت از آنها.

10 مدل شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان

  1. خود ارزیابی
  2. ارزیابی 180 درجه
  3. ارزیابی 360 درجه
  4. مرکز سنجش
  5. ارزیابی مبتنی بر هدف
  6. ارزیابی مبتنی بر شایستگی
  7. ارزیابی بر اساس رضایت کارکنان
  8. ارزیابی بحرانی- حادثه
  9. ارزیابی مبتنی بر هزینه
  10. جلسات یک به یک

ارزیابی عملکرد نقش اساسی در توسعه کارکنان و اثربخشی سازمان ها دارد. بنابراین انتخاب روش مناسب و اجرای صحیح آن برای حصول نتایج مثبت ضروری است. با ارزیابی عملکرد به طور مداوم و سازنده، شرکت ها می توانند به موفقیت بلند مدت دست یابند.

روش ارزیابی عملکرد کارکنان

روش‌های مختلفی برای انجام ارزیابی عملکرد وجود دارد که می‌تواند مربوط به نیازهای فردی کسب‌ و کار شما یا به مدیر بستگی داشته باشد. در زیر به رایج ترین و بهترین انواع روش های شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان خواهیم پرداخت.

1. مدیریت بر اساس اهداف

مدیریت بر اساس اهداف یک سبک مدیریت محبوب است که برای ارزیابی عملکرد نیز استفاده می شود. با این استراتژی، مدیر و کارمند برای تعیین اهدافی که کارمند برای رسیدن به آنها در یک دوره خاص تلاش می کند، با هم کار می کنند. در جلسه ارزیابی عملکرد، بررسی خواهند کرد که چگونه کارمند به اهداف رسیده یا نرسیده است و اهداف جدیدی را تعیین می کنند که در دوره ارزیابی بعدی ارزیابی خواهند شد.

2. بازخورد 360 درجه

روش بازخورد 360 درجه از بازخوردهای خود ارزیابی کارمند، ارزیابی مدیر، همکاران و در صورت وجود گزارش های مستقیم از مشتریان استفاده می کند. این روش با ارزش است زیرا به جای اینکه صرفاً دیدگاه یک مدیر باشد، یک تصویر کلی از عملکردشان در منظرها و حوزه های مختلف کسب و کار به کارمندان ارائه می دهد. همچنین به کارمندان بیان می‌کند که چگونه اقدامات آنها بر افراد مختلف در محل کارشان تأثیر می‌گذارد، نه اینکه چگونه پیشرفت شغلی آنها به شرکت کمک می‌کند تا به اهدافش برسد یا خیر.

اگر میخواهید در مورد ریمارکتینگ بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله استراتژی ریمارکتینگ را مطالعه کنید.

3. خود ارزیابی

ارزیابی عملکرد با خود ارزیابی، زمانی است که کارکنان، عملکرد خود را بر اساس فهرست مجموعه ای از معیارهای ارائه شده توسط مدیریت ارزیابی می کنند. زمانی که کارمندان عملکرد خود را ارزیابی می کنند، نگاهی انتقادی به پیشرفت خود می اندازند تا به درستی تلاش های خود را درک کنند.

توجه به این نکته مهم است که هنگام استفاده از این روش، کارمندان ممکن است برای تجزیه و تحلیل عملکرد خود، از دیدگاه بیرونی مشکل داشته باشند و خود را خیلی بالا یا خیلی پایین ارزیابی کنند. بنابراین، ممکن است که این فرآیند به بهترین وجه با بازخورد مدیران تکمیل می‌شود.

4. چک لیست رفتار

استفاده از چک لیست رفتار، برای ارزیابی عملکرد زمانی است که یک مدیر فهرستی از ویژگی های مورد نیاز برای موقعیتی شغلی را دارد و مواردی را که کارمند انجام می دهد بررسی می کند و مواردی را که نیاز به بهبود دارند خالی می گذارد. این روش نسبتاً ساده است زیرا چک لیست به صراحت رفتارهای مورد نظر را بیان می کند، بنابراین می توان از مواردی که بررسی نشده اند برای ایجاد گفتگوی ارزشمند در مورد توسعه بیشتر مهارت استفاده کرد تا شاید با افزایش مهارت کاندیدی برای ارتقا شغلی فرد شود.

5. مقیاس رتبه بندی

ارزیابی عملکرد کارمندان، یک مقیاس رتبه‌ بندی از مجموعه‌ای از مهارت‌های مورد انتظار، برای سمت‌های مختلف شغلی استفاده می‌کنند. یک مدیر برای ارزیابی یک کارمند معمولاً در مقیاس 1 تا 10 از برآورده کردن انتظارات تا فراتر از انتظارات استفاده می‌کند. در پایان مقیاس، کارمند یک نمره کل محاسبه شده از هر یک از رتبه بندی ها را دریافت می کند

ارزیابی به علت مزایایی زیادی که برای کارمندان و کارفرمایان دارد همیشه در دستور کار سازمان ها قرار دارد. به همین دلیل در کنار اهمیت آن به مزایای ارزیابی عملکرد نیز می پردازیم.

اگر میخواهید درمورد متن فروش تلفنی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله سناریو تماس تلفنی را مطالعه کنید.

اهمیت ارزیابی عملکرد کارکنان + مزایای ارزیابی عملکرد

ارزیابی به علت مزایایی زیادی که برای کارمندان و کارفرمایان دارد همیشه در دستور کار سازمان ها قرار دارد.

اهمیت ارزیابی عملکرد کارکنان

برخی از اهمیت ارزیابی عملکرد کارمندان همراه با مزایای این ارزیابی عبارتند از:

  • رشد و توسعه کارمندان

ارزیابی زمانِ اختصاصی را برای مدیران فراهم می کند تا بر عملکرد فردی، فرصت های رشد و توسعه تمرکز کنند. این زمانِ ایده آلی برای کارمندان نیز هست تا درباره حقوق، اهداف شغلی خود صحبت کنند و یاد بگیرند که برای رسیدن به این اهداف چه کاری باید انجام دهند. کارفرمایان و کارمندان می توانند با شناسایی نقاط قوت و زمینه های بهبود، یک برنامه رشد ایجاد کنند که مهارت های کارمند را گسترش دهد و برای شرکت سودمند باشد. این می تواند درهایی را برای پیشرفت و دستیابی به اهداف شغلی بلند مدت باز کند.

  • دیده شدن توسط مدیران ارشد

ممکن است اعضا ارشد مدیریت وجود داشته باشند اما به راحتی در دسترس نباشند و تعامل مکرری با کارمندان نداشته باشند. فرآیند ارزیابی عملکرد می تواند بینشی را در مورد این کارمندان در مورد نیروی کار فراهم کند، از جمله اینکه چه کسانی عملکرد برتری دارند و کجا باید از فرصت های شغلی از آن ها استفاده کرد.

  • احتمال افزایش دستمزد و یا پاداش

در برخی شرکت‌ها، افزایش حقوق و یا پاداش‌های مبتنی بر شایستگی برای کارکنانی که در ارزیابی‌ها عملکرد خوبی دارند، صادر می‌شود. ارزیابی عملکرد بالا و قوی همچنین ممکن است به فرصت هایی برای پیشرفت در شرکت منجر شود. این می تواند شامل پیشرفت در سمت فعلی و یا واگذاری مسئولیت های رهبری و مدیریتی به او باشد که حتما در نتیجه آن احتمال افزایش دستمزد و پاداش را بالا میبرد.

  • ارتباطات سازنده

ماهیت ارزیابی میتواند سبب ارتباطات سازنده باشد. هم برای تقویت مثبت و هم برای انتقاد سازنده، مکانیسم هایی برای هدایت گفتگو و ارائه بازخورد بسیار خاص دارد. این می تواند تنش ها را هنگام بحث در مورد چیزی چالش برانگیز کاهش دهد. در برخی موارد، این فرآیند دری را برای ارتباطات معنادارتر خارج از فرآیند ارزیابی نیز باز می کند.

اگر میخواهید در مورد فرق بین بازاریابی سنتی با بازاریابی عصبی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تفاوت بازاریابی سنتی با بازاریابی عصبی را مطالعه کنید.

اهمیت ارزیابی عملکرد برای کارفرمایان

برخی از مزایای ارزیابی برای کارفرمایان عبارتند از:

  • حفاظت در برابر دعوی قضایی

در شرایطی که کارمندان فعلی یا سابق در حال پیگیری قانونی علیه یک شرکت هستند، داشتن مستندات واضح از عملکرد آن کارمند بسیار مهم است. در این موارد، ارزیابی عملکرد می تواند به عنوان شواهد عینی عمل کند که تصمیم گیری شرکت را تأیید می کند.

  • تشویق به کار خوب

با سرعت شلوغ بسیاری از سازمان‌ها، ارزیابی عملکرد کارمندان ممکن است یکی از معدود مواردی باشد که کارفرمایان به کارکنان خود بازخورد مثبت و ساختارمند ارائه می‌دهند. انجام این کار روحیه کارکنان را تقویت می کند، به آنها نشان می دهد که چه کاری را ادامه دهند و به ایجاد رابطه مثبت بین کارفرما و کارمند کمک می کند. این می تواند به به حداقل رساندن جابجایی کارکنان کمک کند زیرا کارمندان راه های روشنی را برای ارزش و ارزش بودن کارشان شناسایی می کنند.

  • بررسی ارزیابی مهارت های کافرمایان

ارزیابی عملکرد کارمندان، زمانی که به طور کلی در نظر گرفته شود، می تواند بینش ارزشمندی را در مورد شیوه های استخدام ارائه دهد و اتفاقات آینده را روشن کند. به عنوان مثال، اگر شرکتی متوجه روندی در کارفرمایان شود که مهارت‌های کافی و تخصصی در آن حوزه ندارند، می‌تواند غربالگری اضافی برای مهارت‌ها را به فرآیند استخدام خود حتی برای کارفرمایان نیز اضافه کنند. ارزیابی تعداد افرادی که احتمالاً در سازمان ماندگار شوند و تعداد احتمالی که در نتیجه ارزیابی آنها کتار گذاشته شوند، میزان اهمیت بدو استخدام را نشان می دهد.

جمع بندی

صرف نظر از روش ارزیابی مورد استفاده، ارائه بازخوردی ضروری است که برای کارمندان مفید باشد و عملکرد آنها را بهبود دهد. شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان و انواع مدل ارزیابی عملکرد کارکنان را در این محتوا بیان کردیم. با استفاده صحیح از آنها به کسب و کارها کمک بیشتری خواهد شد.

برخی از سوالات رایج :

1.شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان چیست ؟

شاخص ارزیابی عملکرد کارکنان یک بررسی منظم از عملکرد شغلی یک کارمند است که مهارت‌هایی را که به آنها در انجام و رسیدن به اهداف کمک کرده است، ارزیابی می‌کند و برنامه‌هایی برای توسعه بیشتر مهارت‌هایی که نیاز به بهبود دارند ایجاد می‌کند. کسب‌ و کارها از ارزیابی عملکرد برای درک پیشرفت کارکنان، افزایش حقوق یا ارتقای شغلی، ایجاد مسیرهایی برای توسعه بیشتر، یا گاهی اوقات بحث در مورد فسخ استفاده می‌کنند.

2.انواع مدل ارزیابی عملکرد کارکنان کدامند؟
خود ارزیابی/ ارزیابی 180 درجه/ ارزیابی 360 درجه/ مرکز سنجش/ ارزیابی مبتنی بر هدف/ ارزیابی مبتنی بر شایستگی/ ارزیابی بر اساس رضایت کارکنان/ ارزیابی بحرانی- حادثه/ ارزیابی مبتنی بر هزینه/ جلسات یک به یک

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

1 هفته ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

2 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

2 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

3 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

3 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago