بازاریابی

0 تا 100 نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ + محاسبه نرخ بازگشت سرمایه

اگر سرمایه گذاری کرده باشید حتما در مورد سود آن نیز فکر کرده اید. نرخ بازگشت سرمایه از مواردی است که به شما کمک میکند بفهمید چقدر سود کرده اید. اساساً، ROI به شما می گوید که پس از محاسبه هزینه یک سرمایه گذاری یا پروژه، چقدر پول درآورده اید یا از دست داده اید. در این مقاله همراه ما باشید تا با نرخ بازگشت سرمایه چیست؟ و محاسبه نرخ بازگشت سرمایه (نحوه محاسبه دوره بازگشت سرمایه) آشنا شوید.

نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

نرخ بازگشت سرمایه (ROI) چیست؟ (roi چیست؟) بازگشت سرمایه (ROI) یک معیار عملکردی است که برای ارزیابی کارایی یا سودآوری یک سرمایه گذاری یا مقایسه کارایی تعدادی از سرمایه گذاری های مختلف استفاده می شود. نرخ بازگشت سرمایه سعی می کند مستقیماً میزان بازده یک سرمایه گذاری خاص را نسبت به هزینه سرمایه گذاری اندازه گیری کند. برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه ROI، سود (یا بازده) سرمایه گذاری بر هزینه سرمایه گذاری تقسیم می شود. نتیجه به صورت درصد یا نسبت بیان می شود.

نکات کلیدی درباره نرخ بازگشت سرمایه

  • بازده سرمایه گذاری (ROI) یک معیار سودآوری محبوب است که برای ارزیابی میزان عملکرد یک سرمایه گذاری استفاده می شود.
  • نرخ بازگشت سرمایه به صورت درصد بیان می شود و با تقسیم سود (یا زیان) خالص سرمایه گذاری بر هزینه یا هزینه اولیه آن محاسبه می شود.
  • ROI می تواند برای مقایسه سیب به سیب و رتبه بندی سرمایه گذاری در پروژه ها یا دارایی های مختلف استفاده شود.
  • ROI دوره نگهداری یا گذشت زمان را در نظر نمی گیرد و بنابراین می تواند هزینه های فرصت سرمایه گذاری در جاهای دیگر را از دست بدهد.
  • اینکه آیا چیزی ROI خوب ارائه می دهد یا نه، باید با سایر فرصت های موجود مقایسه شود.

نحوه محاسبه نرخ بازگشت سرمایه

بازده سرمایه گذاری (ROI) با تقسیم سود حاصل از سرمایه گذاری بر هزینه آن سرمایه گذاری محاسبه می شود. به عنوان مثال، سرمایه گذاری با سود 100 دلار و هزینه 100 دلار دارای بازگشت سرمایه 1 یا 100 درصد است که به صورت درصد بیان شود. اگرچه ROI یک راه سریع و آسان برای تخمین موفقیت یک سرمایه گذاری است، اما محدودیت های جدی دارد. به عنوان مثال، نرخ بازگشت سرمایه نمی تواند ارزش زمانی پول را منعکس کند و مقایسه معنادار ROI ممکن است دشوار باشد زیرا برخی از سرمایه گذاری ها نسبت به سایرین برای ایجاد سود بیشتر طول می کشد. به همین دلیل، سرمایه گذاران حرفه ای تمایل دارند از معیارهای دیگری مانند ارزش فعلی خالص (NPV) یا نرخ بازده داخلی (IRR) استفاده کنند.

فرمول محاسبه دوره بازگشت سرمایه (ROI) به شرح زیر است:

بازگشت سرمایه = ارزش فعلی سرمایه گذاری- هزینه سرمایه گذاری /هزینه سرمایه گذاری

“ارزش جاری سرمایه گذاری” به عواید حاصل از فروش سرمایه گذاری مورد نظر اشاره دارد. از آنجایی که فرمول دوره برگشت سرمایه به صورت درصد اندازه گیری می شود، می توان آن را به راحتی با بازده سایر سرمایه گذاری ها مقایسه کرد و به فرد امکان می دهد انواع مختلفی از سرمایه گذاری ها را بر اساس آن اندازه گیری کند.

اگر میخواهید در مورد مزایای بیزینس کوچینگ بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بیزینس کوچینگ چیست را مطالعه کنید.

چرا بازگشت سرمایه یک اندازه گیری مفید است؟

بازگشت سرمایه به دلیل تطبیق پذیری و سادگی آن یک معیار محبوب است. اساساً، بازگشت سرمایه می تواند به عنوان یک معیار ابتدایی سودآوری سرمایه گذاری استفاده شود. این می تواند بازگشت سرمایه در سرمایه گذاری سهام، بازگشت سرمایه مورد انتظار یک شرکت در گسترش یک کارخانه، یا بازگشت سرمایه تولید شده در یک معامله املاک و مستغلات باشد.

محاسبه به خودی خود خیلی پیچیده نیست و تفسیر آن برای طیف گسترده ای از کاربردهای آن نسبتاً آسان است. اگر ROI یک سرمایه گذاری خالص مثبت باشد، احتمالاً ارزشمند است. اما اگر فرصت های دیگری با بازگشت سرمایه بالاتر در دسترس باشد، این سیگنال ها می توانند به سرمایه گذاران کمک کنند تا بهترین گزینه ها را حذف یا انتخاب کنند. به همین ترتیب، سرمایه گذاران باید از بازگشت سرمایه منفی که به معنای زیان خالص است، اجتناب کنند.

به عنوان مثال، فرض کنید جو در سال 2017 1000 دلار در Slice Pizza Corp سرمایه گذاری کرد و یک سال بعد سهام را به مبلغ 1200 دلار فروخت. برای محاسبه بازده این سرمایه گذاری، سود خالص (1200 دلار – 1000 دلار = 200 دلار) را بر هزینه سرمایه گذاری (1000 دلار) تقسیم کنید، برای بازگشت سرمایه 200 دلار / 1000 دلار یا 20 درصد.

با این اطلاعات می توان سرمایه گذاری در پیتزا اسلایس را با هر پروژه دیگری مقایسه کرد. فرض کنید جو همچنین در سال 2014 در Big-Sale Stores Inc. دلار 2000 سرمایه گذاری کرد و در سال 2017 کل سهام را به مبلغ 2800 دلار فروخت. بازگشت سرمایه در دارایی Jo در Big-Sale دلار 800/ 2000 دلار یا 40 درصد خواهد بود.

اگر میخواهید درمورد مزایای لایف کوچینگ بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ویژگی لایف کوچینگ را مطالعه کنید.

محدودیت های نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

مثال‌هایی مانند جو بالا برخی محدودیت‌های استفاده از ROI را نشان می‌دهد، به‌ویژه هنگام مقایسه سرمایه‌گذاری‌ها. در حالی که بازده سرمایه‌گذاری دوم جو دو برابر سرمایه‌گذاری اول بود، زمان بین خرید و فروش جو برای سرمایه‌گذاری اول یک سال و برای سرمایه‌گذاری دوم سه سال بود.

جو می تواند ROI سرمایه گذاری چند ساله را بر این اساس تنظیم کند. از آنجایی که ROI کل 40٪ بود، برای به دست آوردن میانگین بازگشت سرمایه سالانه، Jo می توانست 40٪ را بر 3 تقسیم کند تا 13.33٪ سالانه به دست آید. با این تعدیل، به نظر می‌رسد که اگرچه سرمایه‌گذاری دوم جو سود بیشتری کسب کرد، سرمایه‌گذاری اول در واقع انتخاب کارآمدتری بود.

نرخ بازدهی سرمایه را می توان در ارتباط با نرخ بازده (RoR) استفاده کرد که چارچوب زمانی پروژه را در نظر می گیرد. همچنین ممکن است از ارزش فعلی خالص (NPV) استفاده شود که تفاوت در ارزش پول در طول زمان به دلیل تورم را نشان می دهد. استفاده از NPV هنگام محاسبه RoR اغلب نرخ بازده واقعی نامیده می شود.

کاربردهای گسترده تر نرخ بازگشت سرمایه چیست؟

اخیراً، سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارهای خاصی به توسعه اشکال جدیدی از ROI که بازده سرمایه‌گذاری اجتماعی (SROI) نامیده می‌شود، علاقه نشان داده‌اند. SROI ابتدا در اواخر دهه 1990 توسعه یافت و تأثیرات گسترده‌تر پروژه‌ها را با استفاده از ارزش فرامالی در نظر می‌گیرد (یعنی معیارهای اجتماعی و محیطی که در حال حاضر در حساب‌های مالی متعارف منعکس نمی‌شوند.)

SROI به درک ارزش پیشنهادی برخی از معیارهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) که در روش‌های سرمایه‌گذاری مسئولیت‌پذیر اجتماعی (SRI) استفاده می‌شوند، کمک می‌کند. برای مثال، یک شرکت ممکن است تصمیم بگیرد آب را در کارخانه‌های خود بازیافت کند و روشنایی خود را با تمام لامپ‌های LED جایگزین کند. این تعهدات هزینه فوری دارند که ممکن است بر بازگشت سرمایه سنتی تأثیر منفی بگذارد. با این حال، سود خالص برای جامعه و محیط زیست می تواند منجر به SROI مثبت شود.

چندین گونه جدید دیگر از نرخ بازگشت سرمایه ROI وجود دارد که برای اهداف خاصی توسعه یافته اند. ROI آمار رسانه‌های اجتماعی اثربخشی کمپین‌های رسانه‌های اجتماعی را مشخص می‌کند. به عنوان مثال، تعداد کلیک‌ها یا لایک‌ها برای یک واحد تلاش ایجاد می‌شود. به طور مشابه، ROI آمار بازاریابی تلاش می کند تا بازدهی را که به کمپین های تبلیغاتی یا بازاریابی نسبت داده می شود، شناسایی کند.

اگر میخواهید درمورد اهمیت برند اورنس بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله برند اورنس چیست را مطالعه کنید.

اگر میخواهید در مورد دوره مدیریت ارتباط با مشتری crm بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم به صفحه دوره crm مراجعه کنید.

نرخ بازگشت سرمایه خوب چیست؟

آنچه به عنوان نرخ بازگشت سرمایه “خوب” واجد شرایط است به عواملی مانند تحمل ریسک سرمایه گذار و زمان مورد نیاز برای سرمایه گذاری برای ایجاد بازده بستگی دارد. اگر همه چیز برابر باشد، سرمایه گذارانی که ریسک گریزتر هستند، احتمالاً در ازای پذیرش ریسک کمتر، ROI کمتری را می پذیرند. به همین ترتیب، سرمایه‌گذاری‌هایی که پرداخت آن‌ها بیشتر طول می‌کشد، معمولاً به بازگشت سرمایه بالاتری نیاز دارند تا برای سرمایه‌گذاران جذاب باشند.

چه صنایعی بالاترین نرخ بازگشت سرمایه را دارند؟

از لحاظ تاریخی، میانگین بازگشت سرمایه برای S&P 500 حدود 10% در سال بوده است. هرچند، در این میان، بسته به صنعت، می‌تواند تغییرات قابل‌توجهی داشته باشد. به عنوان مثال، در طول سال 2020، بسیاری از شرکت های فناوری بازده سالانه بسیار بالاتر از این آستانه 10 درصدی تولید کردند. در همین حال، شرکت‌های صنایع دیگر، مانند شرکت‌های انرژی و شرکت‌های آب و برق، بازگشت سرمایه بسیار پایین‌تری تولید کردند و در برخی موارد با زیان‌های سالیانه مواجه شدند. با گذشت زمان، تغییر میانگین بازگشت سرمایه (ROI) یک صنعت به دلیل عواملی از این قبیل طبیعی است. به عنوان افزایش رقابت، تغییرات تکنولوژیکی و تغییر در ترجیحات مصرف کننده.

نکته پایانی

بازده سرمایه گذاری معیاری است که سرمایه گذاران اغلب برای ارزیابی سودآوری یک سرمایه گذاری یا مقایسه بازده بین تعدادی از سرمایه گذاری ها از آن استفاده می کنند. به صورت درصد بیان می شود. از این جهت محدود است که چارچوب زمانی، هزینه‌های فرصت یا تأثیر تورم بر بازده سرمایه‌گذاری را در نظر نمی‌گیرد، که همگی عوامل مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

برخی از سوالات رایج :

1.نحوه محاسبه نرخ بازگشت سرمایه چیست ؟

فرمول نحوه محاسبه نرخ بازگشت سرمایه (ROI) به شرح زیر است:
بازگشت سرمایه = ارزش فعلی سرمایه گذاری- هزینه سرمایه گذاری /هزینه سرمایه گذاری

2.نرخ بازگشت سرمایه چیست ؟

بازگشت سرمایه (ROI) یک معیار عملکردی است که برای ارزیابی کارایی یا سودآوری یک سرمایه گذاری یا مقایسه کارایی تعدادی از سرمایه گذاری های مختلف استفاده می شود. نرخ بازگشت سرمایه سعی می کند مستقیماً میزان بازده یک سرمایه گذاری خاص را نسبت به هزینه سرمایه گذاری اندازه گیری کند. برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه ROI، سود (یا بازده) سرمایه گذاری بر هزینه سرمایه گذاری تقسیم می شود. نتیجه به صورت درصد یا نسبت بیان می شود.

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

1 هفته ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

3 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

3 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

3 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

4 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago