Categories: بازاریابی

استراتژی کسب و کار چیست ؟ تعیین بهترین راهکارهای کلیدی 2023

اگر شما را به‌ عنوان صاحب یک کسب ‌و کار در نظر بگیریم، برای اینکه بتوانید آن را رهبری کنید و به اهداف کوچک و بزرگی که در سر دارید برسید، تدوین استراتژی کسب و کار واجب‌ است. حال برای اینکه بدانید استراتژی کسب و کار چیست و چه اهمیتی دارد، قصد داریم در این مقاله، درباره آن صحبت کنیم.

اگر میخواهید با یکی از استراتژی های متفاوت بازاریابی آشنا شوید، مقاله استراتژی گاو بنفش را از دست ندهید.

معنای کلمه استراتژی چیست؟

تعریف معنای کلمه استراتژی در فرهنگ ‌نامه‌های فارسی به شکل زیر تعریف شده است:

• نقشه، ترفند، راهبر
• هر طرح دراز مدتی برای رسیدن به هدفی خاص
• استفاده از امکانات برای برنامه‌ریزی جهت رسیدن به هدفی معین

استراتژی کسب و کار چیست؟

استراتژی کسب‌ و کار برنامه‌ای است که مجموعه‌ای از تصمیم‌ها، اقدامات و راه و روش‌هایی را که یک کسب ‌و کار برای رسیدن به هدفش طی می‌کند، در برمی‌گیرد. استراتژی خلاصه‌ای از اَعمال و تصمیم‌ هایی است که شرکت‌ها آن‌ها را برنامه‌ریزی می‌کند تا برای رسیدن به اهداف خود انجامشان دهد. به طور کلی، استراتژی کسب‌ و کار اولویت‌ها و کارهایی را که باید برای رسیدن به هدف‌تان انجام دهید، به شما نشان می‌دهد.

تدوین استراتژی کسب و کار

این استراتژی باید بر اساس چشم‌اندازهای کلی یک کسب ‌و کار و مهمترین شاخص های کلیدی فروش تدوین شود. چون کسب ‌و کارهای مختلف اهداف متفاوتی دارند و راه‌های مختلفی را برای رسیدن به آن‌ها انتخاب می‌کنند. به ‌طور کلی استراتژی مشخص ‌کردن ماموریت، چشم‌انداز، تمام منابع و دارایی سازمان، برنامه‌ها و فعالیت‌ها برای رسیدن به اهداف موردنظر است.

اهمیت تدوین استراتژی کسب‌ و کار چیست

شما با داشتن یک استراتژی دقیق می‌توانید برای رسیدن به اهداف کسب ‌و کار و مراحلی که باید بگذرانید، برنامه‌ریزی کنید. کارایی و بازدهی کسب‌وکار را افزایش دهید. نقاط قوت‌ و ضعف کسب‌ و کارتان را بشناسید و در جهت تقویت و بهبود آن‌ها حرکت کنید. با استراتژی، بر فرایندها و فعالیت‌هایی که برای رسیدن به هدف انجام می‌شود، کنترل بهتری دارید. نداشتن استراتژی می‌تواند به قیمت شکست کسب‌وکارتان تمام شود، پس بهتر است با تدوین استراتژی به کسب‌ و کارتان نظم دهید و با پیروی از آن، راهتان را برای رشد هموار کنید.

اگر می خواهید در مورد ریمارکتینگ اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریابی مجدد را مطالعه کنید.

انواع استراتژی کسب و کار

۳ نوع استراتژی کسب و کار وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها در کسب ‌و کار خود استفاده کنید. انواع استراتژی های کسب و کار عبارتند از:

1. استراتژی سازمان یا شرکت

استراتژی سازمان یا شرکت در بالاترین سطح شرکت اجرا می‌شود. مدیران شرکت روش‌های بهبود و گسترش شرکت را بررسی می‌کنند. آن‌ها بازارهای دیگری را که می‌توانند به آن‌ها وارد شوند، شناسایی می‌کنند. استراتژی شرکت به استراتژی کلی سازمانی اطلاق می‌شود.

2. استراتژی واحد کسب و کار

استراتژی واحد کسب و کار بر نحوه‌ ی پیاده ‌سازی چشم انداز شرکت در دستورالعمل‌های آن متمرکز است.استراتژی واحد کسب و کار به رقابت موفقیت ‌آمیز در بازارهای هر یک از واحدها می‌پردازد. این استراتژی باید با اهداف تعیین ‌شده در استراتژی شرکت مرتبط باشد. آنالیز رقابتی، از جمله گردآوری هوش رقابتی، نقطه شروع بسیار خوبی برای تدوین استراتژی واحد کسب و کار است.

استراتژی واحد کسب و کار مشهودترین سطح استراتژی در هر فضای کسب و کار است. کارکنان هر واحد باید بتوانند بین این استراتژی و فعالیت‌هایشان در آن واحد خط ربط مستقیمی پیدا کنند. وقتی کارکنان درک می‌کنند که چگونه می‌توانند به بُرد واحد کسب و کارشان کمک کنند، بستر برای نیروی انسانی بسیار بهره ‌ور و پرانگیزه فراهم می‌شود.

مهم:

در کسب و کارهای کوچک ‌تر، ممکن است استراتژی شرکت و استراتژی واحد کسب و کار همپوشانی داشته یا یکی باشند. اما، اگر سازمانی در بازارهای مختلف در حال رقابت است، هر واحدش باید به فکر مسیر استراتژی خودش باشد.

3. استراتژی عملکرد، وظیفه‌ای یا گروه

این استراتژی بر وظایف فردی هر واحد و کارمندان و همچنین تلاش برای دستیابی به اهداف شرکت متمرکز است. برای اجرای موفقیت ‌آمیز استراتژی‌های شرکت و واحد کسب و کار، گروه‌های درون ‌سازمانی باید با هم همکاری کنند. هر یک از این گروه نقش متفاوتی دارد، یعنی هر گروه باید استراتژی خودش را، هر چقدر هم که ساده باشد، تدوین کند. این استراتژی گروه باید مستقیماً به تحقق استراتژی واحد کسب و کار و استراتژی شرکت بیانجامد. بدین معنا که کلیه‌ی سطوح استراتژی باید پشتیبان و ارتقادهنده‌ی یکدیگر باشند تا موفقیت سازمان قطعی شود. اصل مهم استراتژی گروه‌، اجرای شیوه‌های برتر جهت کمک به تیم برای تحقق اهدافش است.

اگر می خواهید در موردارزش طول عمر مشتری اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ارزش طول عمر مشتری چیست را مطالعه کنید.

راهکار استراتژی کسب و کار

استراتژی کسب و کار اغلب به عنوان نوعی فانوس دریایی برای مدیریت شرکت مربوطه شناخته می‌شود. به عبارت بهتر، این فانوس دریایی فعالیت‌های همه‌ی بخش‌های عملکردی سازمان را با همدیگر همسو می‌کند و به کارمندان خود نوعی سرنخ می‌دهد تا آن‌ها را در تصمیم‌گیری‌های روزانه‌شان راهنمایی کند. به چند دلیل استراتژی کسب و کار به سازمان‌ها کمک میکند.

با برنامه‌ ریزی، استراتژی کسب و کار به شما کمک می‌کند که برای رسیدن به اهداف کاری‌تان، گام‌های کلیدی را تشخیص دهید. با شناسایی ضعف‌ها و قوت‌ها، فرایند ایجاد استراتژی کسب و کار به شما کمک می‌کند تا ضعف‌ها و قدرت‌های کار خود را تشخیص دهید و ارزیابی کنید و سپس استراتژی‌ای را پدید آورید که نقاط قوتتان را برجسته و نقاط ضعفتان را بر طرف یا محدود می‌کند.

با بهره ‌وری، استراتژی کسب و کار به شما کمک می‌کند تا منابع را به شکل مؤثری به فعالیت‌های کاری اختصاص دهید که این امر به‌ طور خودکار شما را کارآمدتر می‌کند. کنترل، با این استراتژی شما روی اعمالی که برای رسیدن به اهداف تجاری خود انجام می‌دهید، بیش‌تر کنترل دارید. با دانستن مسیری که در حال طی کردن آن هستید، به‌راحتی می‌توانید تشخیص دهید که فعالیت‌هایی که دارید، شما را به اهدافتان نزدیک‌تر می‌کنند یا خیر.

مزیت رقابتی، با داشتن یک برنامه‌ی واضح برای رسیدن به اهداف خود، می‌توانید روی برجسته کردن نقاط قوت خود تمرکز کنید و از آن‌ها به عنوان یک مزیت رقابتی، که کمپانی شما را منحصربه ‌فرد می‌کند، بهره‌مند شوید.

اگر می خواهید در مورد فروش مویرگی اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم فروش مویرگی چیست را مطالعه کنید.

چند نمونه استراتژی کسب‌ و کار

هر کسب ‌و کاری با توجه به اهداف و مزایای رقابتی که دارد، طرح کلی استراتژی کسب ‌و کارش را طراحی می‌کند. برای مثال:

• افزایش فروش با محصول جدید
• بهره‌ بردن از استراتژی‌های قیمت‌ گذاری
• بهبود نرخ حفظ مشتری
• بهبود خدمات مشتری
• تنوع محصول

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

1 هفته ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

3 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

3 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

3 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

4 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago