تحلیل کسب و کار چیست و چرا مهم است؟
تجزیه و تحلیل کسب و کار به سازمان ها در شناسایی نیازهای خود کمک می کند. در دنیای کسب و کار در حال حرکت امروز، مهم است که با تصمیم گیری بر اساس داده ها، از رقبا جلوتر بمانید. تحلیل کسب و کار در این شرایط می تواند مفید باشد. شما ممکن است بهتر درک کنید که شرکت شما چگونه اداره می شود، نیازهای کسب و کارتان را شناسایی کنید و با تمرکز بر فرآیندهای تحلیل تجاری موثر، راه حل هایی برای رفع این نیازها ایجاد کنید. این وبلاگ به تحلیل کسب وکار چیست، فرایند تحلیل کسب و کار، اهمیت تحلیل کسب و کار و چگونگی انجام یک تحلیل تجاری موفق را پوشش می دهد.
تحلیل کسب و کار چیست؟
تحلیل کسب و کار فرآیند شناسایی نیازهای کسب و کار، تجزیه و تحلیل داده ها و پیشنهاد راه حل هایی برای کمک به سازمان ها برای دستیابی به اهداف است. تحلیلگران کسب و کاری حرفه ای هستند که از مهارت های فنی و تحلیلی خود برای بررسی سیستم ها، فرآیندها و استراتژی های کسب و کار برای یافتن راه هایی برای بهبود آنها استفاده می کنند.
تحلیل کسب و کار معمولاً شامل جمع آوری، تجزیه و تحلیل داده ها به منظور درک مشکلات تجاری و شناسایی راه حل های بالقوه است. ممکن است شامل انجام مصاحبه با سهامداران، تجزیه و تحلیل داده های مالی و بررسی فرآیندهای تجاری باشد. تحلیل کسب و کار به دنبال ارائه بینشی است که به سازمان ها در تصمیم گیری آگاهانه و بهبود عملیات خود کمک می کند.
اگر میخواهید بدانید ارتباطات چه نقشی در کسب و کار شما دارد، مقاله نقش ارتباطات در کسب و کار را از دست ندهید.
چرا از تحلیل کسب و کار استفاده کنیم؟
دلایل متعددی وجود دارد که چرا استفاده از تحلیل کسب و کار مهم است. در اینجا ما برخی از اهمیت های کلیدی را در زیر می آموزیم:
- این به سازمان ها کمک می کند تا بفهمند که کجا خوب کار نمی کنند و کجا می توانند بهتر عمل کنند.
- تحلیلگران کسبو کار میتوانند تنگناها، افزونگیها و سایر حوزههایی را که در آنها میتوان عملیات سازمان را با تجزیه و تحلیل فرآیندها، سیستمها و استراتژیهای تجاری سادهسازی کرد، شناسایی کرد.
- به سازمان ها کمک می کند تا تصمیمات خوبی بگیرند.
- تحلیلگران کسب و کار می توانند با ارائه بینش های مبتنی بر داده، به سازمان ها در ارزیابی خطرات و مزایای بالقوه دوره های مختلف اقدام کمک کنند.
- به سازمان ها کمک می کند تا رقابتی باقی بمانند.
- تحلیلگران کسب و کار می توانند با شناسایی روندها و فرصت های نوظهور به سازمان ها کمک کنند تا از منحنی ها جلوتر بمانند و با شرایط متغیر بازار سازگار شوند.
اگر میخواهید در مورد بازاریابی برند بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریابی برند چیست را مطالعه کنید.
اگر میخواهید در مورد استراتژی کسب و کار بیشتر بدانید، مقاله نمونه استراتژی شرکت را از دست ندهید.
فرایند تحلیل کسب و کار
مراحلی که باید برای انجام یک فرایند تحلیل کسب و کار دنبال کنید. انجام تجزیه و تحلیل کسب و کار می تواند فرآیندی پیچیده و زمان بر باشد. اما، با پیروی از یک رویکرد ساختاریافته، می توانید اطمینان حاصل کنید که تجزیه و تحلیل شما کامل است و بینش های ارزشمندی را ارائه می دهد. .به طور کلی، مراحل فرآیند تحلیل کسب و کار شامل مراحل زیر است:
- جهت گیری
شامل دانستن تاریخچه، هدف پروژه و تعیین نقش یک تحلیلگر تجاری در آن است.
- شناسایی
- اهداف اولیه کسب و کار را مشخص می کند.
- انتظارات و الزامات ذینفعان را شناسایی می کند.
- نوشتن اهداف به وضوح
- تعریف
محدوده کل پروژه را برای همه اعضای تیم تعریف می کند.
- ایجاد، خلقت
- یک طرح تحلیل کسب و کار ایجاد می کند.
- جدول زمانی ایجاد می کند و مهمترین مراحل را مشخص می کند.
- الزام
الزامات را با تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از قبل مستند می کند.
- پشتیبانی
با همکاری نزدیک با تیم های فناوری اطلاعات برای پیاده سازی راه حل هایی که وابسته به توسعه نرم افزار هستند، از پیاده سازی فنی پشتیبانی می کند.
- اجرا
- اجرای راه حل را تسهیل می کند.
- اسناد واضحی از تمام فرآیندها ایجاد می کند.
- ارزیابی
- ارزیابی می کند تا ببیند آیا پروژه همانطور که انتظار می رود کار می کند یا خیر.
- پیشرفتی را که برای سازمان به ارمغان آورده است تجزیه و تحلیل می کند.
- در صورت نیاز به پیگیری، یادداشت کنید.
اگر میخواهید در مورد اهمیت پرسونا بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله طراحی پرسونا را مطالعه کنید.
اگر میخواهید در مورد کسب و کار هوشمند بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله نقش کسب و کار هوشمند را مطالعه کنید.
اهمیت تحلیل کسب و کار
- تجزیه و تحلیل کسب و کار ROI را افزایش می دهد
ROI به معنای بازگشت سرمایه است. این معیاری است که برای ارزیابی کارایی یک سرمایه گذاری یا سرمایه گذاری استفاده می شود. بقا و تصویر یک شرکت به ROI بستگی دارد زیرا ارزش تجاری، مزایای آن و افزایش درآمد را نشان می دهد. یک شرکت ممکن است همیشه بر افزایش ارزش تجاری خود در مقابل سرمایه گذاری های انجام شده تمرکز نکند. بلکه ممکن است تنها بر هزینه های فناوری خود تمرکز کند و به جای تمرکز بر کل تجارت و هزینههای مرتبط، سایر هزینه های مرتبط با کسب و کار را نادیده بگیرد.
این در واقع در طول تحلیل کسب و کار، با محاسبه ROI (از دریافت تفاوت از ارزش دریافتی از طریق راه حل ها در مقابل هزینه راه حل) کشف می شود. فرآیند تحلیل کسب و کار به طرق مختلف ROI را افزایش می دهد. به عنوان مثال، با کاهش هزینه های پروژه ها، کاهش وقوع مجدد کار در پروژه ها و …، در نتیجه افزایش مزایا و حاشیه ها که هر دو در نهایت باعث افزایش بازگشت سرمایه می شوند.
- تحلیل کسب و کار هزینه را کاهش می دهد
تحلیل کسب و کار با اجرای استراتژی های تجاری مختلف، هزینه ها را از جهات مختلف کاهش می دهد. به عنوان مثال، تحلیل کسب و کار شامل مرحله کسب درک مناسب از الزامات دقیق پروژه از طرف ذینفعان مرتبط است. سپس همین موضوع را به طور مؤثر با افراد درگیر در میان بگذارید و همچنین اطمینان حاصل کنید که الزامات برآورده شده است. به این ترتیب امکان کار مجدد کاهش می یابد و در نتیجه ضایعات و هزینه ها کاهش می یابد.
- تحلیل کسب و کار به تصمیم گیری کمک می کند
ذینفعان کسب و کار بیشتر بر سرمایه گذاری ها و سهم خود و دیگران تمرکز می کنند. از طریق تجزیه و تحلیل کسب و کار، موجودی واقعی وضعیت به پیش می آید که ذینفعان اغلب برای اولین بار با آن آشنا می شوند و همچنین اهمیت تجزیه و تحلیل در تجارت را احساس می کنند. به عنوان مثال، آنها با راه های کاهش هزینه ها، زمینه هایی که نیاز به بهبود دارند، سیاست هایی که نیاز به اصلاح دارند و بسیاری موارد دیگر آشنا می شوند. این به آنها کمک می کند تا تصمیمات تجاری موثر و سریع بگیرند.
- تحلیلگران کسب و کار راه حل های مقرون به صرفه را انتخاب می کنند
در طول فرآیند تحلیل کسب و کار، یک تحلیلگر حرفه ای کسب و کار به دنبال پیاده سازی مقرون به صرفه ترین راه حل ها برای هر مشکلی است و راه های خلاقانه ای برای حل مشکلات با ابزارهای ارزان و مقرون به صرفه ایجاد می کند. همچنین فرآیندها و روشهای ناکارآمد مرتب شده و کنار گذاشته میشوند (مانند هزینههای ناشی از کار مجدد) و در نتیجه ROI افزایش مییابد.
اگر میخواهید بدانید پروموشن چیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله اهداف پروموشن را مطالعه کنید.
- الزامات کسب و کار
با تجزیه و تحلیل دقیق، همه نیازها و الزامات کسب و کار است که می تواند باعث رشد بیشتر کسب و کار شود و اهمیت تجزیه و تحلیل فرآیند کسب و کار را آشکار کند. بر این اساس، راهحلهای بهینه ترسیم و به ذینفعان ابلاغ میشود که به نوبه خود تصمیمات بهتر و سریعتری برای اجرا میگیرند. یک تحلیلگر کسب و کار همچنین تضمین می کند که راه حل ها در یک جدول زمانی مشخص با هوشیاری مداوم در مورد نتایج اجرا می شوند.
- تمرکز بر ارزش واقعی
ذینفعان همیشه علاقه مند هستند که از نتیجه پول سرمایه گذاری شده خود در تجارت مطلع شوند. در طول یک پروژه تجزیه و تحلیل کسب و کار، یک تحلیلگر کسب و کار می تواند تصویر کلی کسب و کار و همچنین تغییرات مورد نیاز برای بهبود آن را بیاموزد. به نوبه خود، یک تحلیلگر کسب و کار بستر و محیط دقیقی را برای بحث در مورد بینش تجزیه و تحلیل استخراج شده ایجاد می کند و آن را با ذینفعان به اشتراک می گذارد تا آنها بتوانند به موقع تصمیمات تجاری آگاهانه اتخاذ کنند. بنابراین، تمرکز اصلی تجزیه و تحلیل کسب و کار که کاوش و برجسته کردن نتایج کلی کسب و کار و تأثیرات آنها بر تجارت است، برآورده می شود.
- ارائه یک چارچوب
با رشد یک شرکت، رویکرد، بیان، شیوه کار، الگوی ارتباطات و غیره مدام در حال تغییر است. تجزیه و تحلیل کسب و کار تیم، کسب و کار کوچک قبلی را تسهیل می کند تا خود را با فاز در حال تغییر تطبیق دهد و خود را برای محیط بزرگتر یک تجارت و تیم بزرگ آماده کند.
اگر میخواهید ارتباطاتتان را با مشتریان مدیریت و تحلیل کنید حتما از دوره آموزشی crm استفاده کنید.
نتیجه
تحلیل کسب و کار اکنون یکی از مشاغل پرطرفدار است که با حقوق و پرداختی چشمگیر عرضه می شود. این به دلیل نقش های چند وجهی است که تحلیلگران کسب و کار در به ارمغان آوردن موفقیت کلی برای یک کسب و کار ایفا می کنند. به ویژه تحلیلگران کسب و کار معتبر در سراسر جهان، در برابر عرضه کمیاب، تقاضای بالایی دارند.
اگر میخواهید یک مهارت پولساز یاد بگیرید که علاوه بر رضایت شخصی شما را از نظر اقتصادی بی نیاز کند مقاله بهترین مهارت های پولساز را از دست ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید