بازاریابی برند چیست و چگونه استراتژی برند را بسازید؟
بازاریابی برند زمانی است که یک کسب و کار از طریق تلاش های بازاریابی، آگاهی از برند را ارتقا می دهد. در حالی که برخی از برندها، مانند نایک، مک دونالد، یا اپل، مدتهاست که در چشمانداز فرهنگی ایجاد شدهاند، بازاریابی برند می تواند به کسب و کار کمک کند تا طرفداران بیشتری در میان بازار هدف خود به دست آورد و وفاداری به برند را ایجاد کند. اگر به دنبال ارتقای برند خود به سطح بعدی هستید، به جای درستی آمده اید. در این مقاله، در مورد اینکه بازاریابی برند چیست بیشتر خواهید آموخت و راهنمای گام به گامی را پیدا خواهید کرد که در آن جزئیات چگونه می توانید استراتژی بازاریابی برند خود را ایجاد کنید.
بازاریابی برند چیست؟
بازاریابی برند به جای برجسته کردن محصولات و خدمات منفرد، به تبلیغ برند یک شرکت به عنوان یک کل اشاره دارد. در این رویکرد، یک شرکت ممکن است بازاریابی بسازد که ظاهر و احساس خود را به نمایش بگذارد، ارزش های خود را منتقل کند و داستان برند قانع کننده ای را بیان کند.
برند نحوه متمایز کردن یک شرکت از برندهای همتای خود است. یک نام تجاری را می توان به عنوان شخصیت شرکت در نظر گرفت که از طریق یک علامت شناسایی، آرم، نام، شعار، صدا و لحن ارتباط برقرار می کند. برخی از قدیمیترین و شناخته شدهترین نامهای تجاری در خودرو، اسباببازیها، غذا و نوشیدنیها دهههاست که وجود داشتهاند و برخی از آنها بیش از یک قرن برند ثابت و قابل تشخیص را پشت سر گذاشتهاند.
بازاریابی برند اهداف مختلفی را دنبال می کند، از جمله تقویت شهرت برند شما، ایجاد ارزش ویژه برند و الهام بخشیدن به اعتماد و وفاداری مشتریان. علاوه بر این، یک استراتژی بازاریابی برند موثر میتواند تعامل مشتریان با برند شما را افزایش دهد، درآمد را افزایش دهد، مشتریان وفادار را به سفیران برند تبدیل کند و تأثیر مثبتی بر زندگی افراد بگذارد.
سه نوع اصلی از برندها شامل برندهای شرکتی، برندهای محصول و برندهای شخصی وجود دارد که برای افراد اعمال می شود. قوانین بازاریابی برند صرف نظر از نوع آن اعمال می شود. اکنون که می دانیم برند چیست، در ادامه در مورد چگونگی ایجاد یک استراتژی بازاریابی برند صحبت کنیم.
اگر میخواهید از تفکر استراتژیک در کار خود استفاده کنید، مقاله انواع تفکر استراتژیک را از دست ندهید.
انواع بازاریابی برند
با حرکت صنعت به سمت ذهنیت مشتری محورتر، بازاریابی برند به تکامل و تغییر ادامه خواهد داد. در اینجا انواع مختلفی از بازاریابی برند وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. چند مورد از انواع بازاریابی برند را در ادامه به صورت مختصر توضیح دادهایم.
بازاریابی مستقیم: بازاریابی مستقیم رایج ترین نوع بازاریابی برند است. این شامل تماس مستقیم با مصرف کنندگان برای فروش محصولات یا خدمات آنها است. این کار را می توان از طریق ایمیل، تماس تلفنی یا ارسال مستقیم پست انجام داد.
بازاریابی غیرمستقیم: بازاریابی غیرمستقیم شامل استفاده از روش هایی مانند تبلیغات، روابط عمومی و رسانه های اجتماعی برای تبلیغ برندهای دیگر شرکت ها است. بازاریابی غیرمستقیم می تواند به یک شرکت در ایجاد روابط با مشتری و ایجاد اعتماد کمک کند.
تبلیغات: تبلیغات یکی دیگر از انواع رایج بازاریابی برند است. این شامل صرف پول برای تبلیغات برای جذب مشتریان به محصول یا خدمات شما است. این می تواند تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات مجلات یا تبلیغات آنلاین باشد.
روابط عمومی: روابط عمومی نوع دیگری از بازاریابی برند است که شامل تبلیغ شرکت شما و محصولات یا خدمات آن از طریق مصاحبه، بیانیه های مطبوعاتی و سایر اشکال ارتباط با رسانه ها است.
بازاریابی رسانه های اجتماعی: بازاریابی رسانه های اجتماعی از پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای ایجاد روابط با افرادی که احتمالاً محصول یا خدمات شما را خریداری می کنند، استفاده می کند. استفاده از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی رایگان است و آنها را راهی مقرون بهصرفه برای دستیابی به بازار هدف شما میکند.
هر نوع بازاریابی برند دارای نقاط قوت و ضعف خود است. تبلیغات می تواند در افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای محصول یا خدمات شما بسیار موثر باشد، اما همچنین می تواند راه اندازی و اجرای آن گران و زمان بر باشد. به عنوان مثال، بازاریابی مستقیم هزینه کمتری دارد اما در افزایش تقاضای مصرف کننده مؤثرتر است.
مهم نیست که یک شرکت از چه نوع بازاریابی برند استفاده می کند، همیشه باید به نیازها و خواسته های مشتری توجه داشته باشد. اگر به درستی انجام شود، بازاریابی برند می تواند به رشد و شکوفایی شرکت در بازار کمک کند. در نهایت، بازاریابی برند شامل نحوه تعامل یک شرکت با مشتریانش است. این می تواند همه چیز از ارائه پشتیبانی مشتری گرفته حمایت مالی از رویدادها باشد.
اگر میخواهید بدانید آگاهی از برند چیست و چگونه اتفاق میفتد مقاله آگاهی از برند چیست را مطالعه کنید.
برند سازی در مقابل بازاریابی
در حالی که بازاریابی برند مفاهیم مرتبط با برندسازی و بازاریابی را ترکیب می کند، این دو شیوه تجاری به خودی خود یکسان نیستند. برندسازی فرآیند ایجاد هویت متمایز برای یک شرکت و تجربه ای برای مصرف کنندگان است. بازاریابی به تاکتیکهایی اشاره دارد که یک شرکت برای ارتقای محصولات و خدمات به بخش خاصی از بازار با استفاده از بینشهای حاصل از تحقیقات استفاده میکند.
ویژگی های برند چیست؟
همانطور که افراد ترکیب منحصر به فرد خود را از ویژگی های شخصیتی دارند، برندها نیز ویژگی های منحصر به فردی دارند. ویژگی ها شناسه هایی هستند که مصرف کنندگان آنها را بخشی از یک برند می دانند. اینها می تواند شامل نام و شعار، رنگ ها یا حتی موسیقی یا صداهایی باشد که اغلب با نام تجاری مرتبط هستند.
ارزش ویژه برند چیست؟
ارزش ویژه برند به میزان شناخت مشتریان از برند، ترجیح آنها نسبت به سایرین، سطح ارتباط آنها با برند و میزان وفاداری آنها به آن مربوط می شود. ارزش ویژه برند درها را به روی برندها می گشاید تا با حمایت مشتریان وفادار خود، نوآوری کنند و کسب و کار خود را گسترش دهند. ارزش ویژه برند با مقایسه آگاهی از برند، وفاداری به برند، اولویت ها و معیارهای مالی اندازه گیری می شود.
- وفاداری به برند با استفاده از بینش های رفتار خرید مانند رفتار خرید تکراری و زمان بین خرید اندازه گیری می شود.
- اولویت برند از طریق بینش هایی مانند معیارهای هدف خرید و نظرسنجی ها اندازه گیری می شود.
- معیارهای مالی به افزایش فروش در نتیجه کمپین های بازاریابی برند مربوط می شود.
- برای ایجاد ارزش ویژه برند قوی، ایجاد یک رابطه قوی برند و مصرف کننده مهم است.
رابطه برند و مصرف کننده چیست؟
رابطه برند-مصرف کننده که به آن رابطه مصرف کننده-برند یا رابطه برند نیز می گویند، چگونگی ارتباط برند و مصرف کنندگان است. آیا این یک اتصال قوی است یا ضعیف؟ ارتباط مثبت یا منفی؟ آیا مصرف کنندگان از نظر عملکردی با برند مرتبط هستند یا از نظر احساسی روی آن سرمایه گذاری می کنند؟ بهترین ارتباطات برند قوی، مثبت و ریشه عاطفی دارند. اینها ارتباطاتی هستند که به تبدیل خریداران از خریدارهای یکباره به حامیان برند مادام العمر کمک می کنند.
هدف بازاریابی برند و چرا برند سازی مهم است؟
چرا که بازارها اشباعتر میشوند و برقراری ارتباط واقعی با مصرفکنندگان سختتر میشود، نام تجاری شاید مهمتر از همیشه باشد. برند سازی به شرکتها این امکان را میدهد که داستانهای منحصر بهفرد خود را بیان کنند و با دادن چیزی برای باور به مشتریان، ادراک خود را تغییر دهند. این باعث ایجاد علاقه میشود و مشتریان را به کشف، یادگیری و ایجاد رابطهای به یاد ماندنی با برندشان دعوت میکند. به جای مشخصات و ویژگیها، برندسازی به معنای چیزی است که یک شرکت نشان میدهد چه کسی در هسته اصلی آن قرار دارد.
برند سازی به معنای ایجاد احساس خوبی در مصرف کنندگان از حمایت از یک شرکت و ایجاد ارتباط عاطفی است. آنهایی که نام تجاری دارند به طور موثر یک تصور ماندگار ایجاد می کنند که به افزایش حمایت و وفاداری در میان مشتریان در طولانی مدت کمک می کند.
یکی از انواع مدلهای بازاریابی مدل ساستک است. برای آشنایی با این مدل و مراحل آن مقاله بازاریابی ساستک چیست را مطالعه کنید.
برای اشنایی با انواع رفتار مصرف کننده و اهمیت آن، مقاله رفتار مصرف کننده چیست را مطالعه کنید.
ساختن استراتژی برند
استراتژی برند نقشه راهی است که شرکت ها برای توسعه برند خود دنبال می کنند. یک استراتژی برند به خوبی تعریف شده در ایجاد یک برند قوی بسیار مهم است. هر استراتژی برند باید عناصر زیر را در خود جای دهد.
استراتژی بازاریابی برند خود را در 5 مرحله بسازید
استراتژی بازاریابی برند، برنامه بلندمدت شما برای بهبود موقعیت برندتان در بازار است. یک استراتژی به سازماندهی تلاش ها برای آموزش مصرف کنندگان در مورد برند شما کمک می کند. هر گونه دارایی برند که ممکن است از قبل داشته باشید، از جمله عناصر طراحی، محتوای رسانه های اجتماعی، شخصیت های خریدار و خلاقیت های کمپین تبلیغاتی را جمع آوری کنید و سپس مراحل زیر را برای ایجاد استراتژی بازاریابی برند خود دنبال کنید.
1.اهداف بازاریابی برند خود را شناسایی کنید.
آنچه را که می خواهید با تلاش های بازاریابی برند خود به دست آورید، بیان کنید. به این ترتیب می توانید تاکتیک ها و رویکردهای خود را با هدف تعیین کنید و مبنایی برای سنجش پیشرفت خود در طول زمان داشته باشید. این اهداف را تا حد امکان مشخص کنید و درک کنید که میتوانید در صورت نیاز با ایجاد بخشهای دیگر از استراتژی بازاریابی برند خود، آنها را تنظیم کنید.
از این نمونه هایی از اهداف بازاریابی برند استفاده کنید:
جذابیت کلی برند را درک کنید. سفیران برند را از پایگاه مشتریان موجود جذب کنید که با میل و رغبت در فعالیت های تبلیغاتی شرکت کنند.
2.داستان برند خود را تعریف کنید.
داستان برند، روایتی منسجم درباره منشا، مأموریت، هدف و نقش یک برند در زندگی مشتریان است. یک داستان برند خوب باید مشتریان را مجذوب خود کند زیرا آنها می توانند تجربیات خود را با آن مرتبط کنند یا آرزوی آنچه را که برند نشان می دهد داشته باشند. از آنجایی که انسان ها به داستان هایی که به خوبی ساخته شده اند از نظر احساسی پاسخ می دهند، داشتن یک داستان برند منسجم می تواند بازاریابی برند شما را موثرتر کند.
برای تعریف داستان برند خود، با مرور همه چیزهایی که هویت برند شما را در بر می گیرد، شروع کنید، از عناصر بصری و زبانی که مصرف کنندگان برای اولین بار با آن ها مواجه می شوند تا ارزش ها و فلسفه ای که این عناصر را تشکیل می دهند. در مرحله بعد، به این سوالات پاسخ دهید تا مطالب داستان برند را به منصه ظهور برسانید:
- این برند چگونه به وجود آمد؟
- چه اتفاقاتی منجر به پیدایش آن شد؟
- چه چیزی شما را برای توسعه آن ترغیب کرد؟
- مشتریان چه مشکلاتی دارند که برند شما به حل آنها کمک می کند؟
- مشتریان چه خواسته ای دارند که برند شما برآورده می کند؟
- چه ایده ها و اصولی در طراحی این برند وارد شده است؟
- چه چیزی به توسعه هر محصول و خدمات مربوط می شود؟
سپس، مطالب خام داستان برند را در یک روایت کوتاه اما منسجم شکل دهید. ممکن است چندین نسخه از داستان برند رابدست آورید. نسخه کوتاهی که می تواند در چند ثانیه به صورت شفاهی بیان شود یا به عنوان یک مقدمه کوتاه به نمایه رسانه های اجتماعی اضافه شود و نسخه طولانی تر برای تشکیل صفحه ای در وب سایت را مورد استفاده قرار دهید.
3.تاکتیک های بازاریابی برند خود را تعیین کنید.
تحقیقات بازاری که انجام داده اید، اهداف بازاریابی برند و داستان برند خود را مرور کنید تا تاکتیک های خاصی را که برای بازاریابی برند خود استفاده خواهید کرد، تعیین کنید. برای تصمیم گیری در مورد تاکتیک خود به سوالات زیر پاسخ دهید. بتوانید بگویید چرا هر کدام را انتخاب کرده اید و چگونه پیش بینی می کنید که به شما در رسیدن به اهداف بازاریابی برندتان کمک کند:
- در کدام کانال های بازاریابی حضور برند را توسعه خواهید داد؟
- چگونه می توانید کمپین های تبلیغاتی پولی و محتوای ارگانیک را برای بیان داستان برند خود و گسترش دامنه آن هماهنگ کنید؟
- چگونه میتوانید از تأثیرگذاران رسانههای اجتماعی و رابطهای که آنها با مخاطبان خود ایجاد کردهاند برای دستیابی به بازارهای جدید استفاده کنید؟
- برای تبدیل مشتریان وفادار به سفیران برند، چه نوع برنامه های بازاریابی وابسته و ارجاع را می توانید ارائه دهید؟
4.پشتوانه بازاریابی برند را توسعه دهید.
هدف شما در این مرحله ایجاد پشتوانه یا ضمانت بازاریابی برند است که ارزشها، مأموریت، هویت بصری و داستان برند شما را به روشهای قانعکنندهای برای استفاده در تمام کانالهای بازاریابی ایجاد میکند. پشتوانه یا ضمانت می تواند شامل موارد زیر باشد:
- کمپین ها و توالی های ایمیل بازاریابی
- مقالات وبلاگ، یا محتوای دیگر
- پست های رسانه های اجتماعی
- فیلم های تبلیغات دیجیتال یا چاپی
- کارت ویزیت و سایر
5.موفقیت خود را بسنجید.
برای این مرحله، اهداف و تاکتیکهای خود را مرور کنید و در مورد شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) که برای اندازهگیری موفقیت تلاشهای بازاریابی برند خود استفاده میکنید، تصمیم بگیرید. به این ترتیب، می توانید بفهمید چه چیزی کار می کند و چه چیزی خوب نیست و استراتژی خود را بر اساس آن تنظیم کنید. KPIها ممکن است شامل تعداد بازدیدکنندگان سایت در یک دوره خاص باشد. در مرحله بعد، ابزارهای تحلیلی را در هر کانال بازاریابی برای نظارت بر شاخص های کلیدی عملکرد و تنظیم هشدارهای تقویم بر روی چرخش تنظیم کنید.
نتیجه
در این مقاله بازاریابی برند چیست، هدف بازاریابی برند، انواع مختلف بازاریابی برند و اینکه چگونه هر کدام می توانند به رشد کسب و کار شما کمک کنند، بحث شده است. با درک انواع مختلف برندینگ و نحوه کار آنها با یکدیگر، می توانید استراتژی ای ایجاد کنید که به کسب و کار شما کمک می کند تا به پتانسیل کامل خود برسد.
دیدگاهتان را بنویسید