بازاریابی

ریفرال مارکتینگ چیست + مزایا و معایب بازاریابی ارجاعی

به فروشگاه یا برند مورد علاقه خود فکر کنید. چگونه آن را پیدا کردید؟ از طریق جستجو در گوگل؟ در حین قدم زدن؟ یا از طریق توصیه های دهان به دهان یک دوست، عضو خانواده یا یک فرد تأثیرگذار مورد اعتماد شما؟ به احتمال زیاد حداقل یک نفر را می‌شناسید که به آن فروشگاه یا برند مورد علاقه شما شناخت داشته باشد. احتمالاً به تعداد از افراد دیگری نیز در مورد آن گفته اید.

شما با این کار مشتریان جدیدی برای برند مورد علاقه خود پیدا کرده اید. این صحبت شما به اطرافیان درباره برند محبوبتان، در واقع نوعی از بازاریابی ارجاعی یا ریفرال مارکتینگ است، این بازاریابی ابزار قدرتمندی است که می تواند به کسب و کارها کمک کند تا از مشتریان فعلی و طرفداران فعلی خود برای کسب مشتریان جدید کمک کند.

در این مقاله، اهمیت ریفرال مارکتینگ و بازاریابی ارجاعی، ریفرال مارکتینگ چیست، انواع بازاریابی ارجاعی، مزایا ریفرال مارکتینگ، معایب ریفرال مارکتینگ آن را کشف خواهیم کرد.

بازاریابی ارجاعی یا ریفرال مارکتینگ چیست

بازاریابی ارجاعی یک استراتژی است و مستلزم آن است که یک برند، سازمان یا شرکتی، امتیازاتی را به مشتریان فعلی خود ارائه دهد تا آن را به دوستان خود توصیه کند. در پی آن نیز به مشتریان جدید، برای پیوستن به مشتریان شرکت پاداش دهد. این به دستیابی به مشتریان بیشتری کمک می کند و حفظ مشتری، تعامل و شهرت را افزایش می دهد.

اگر میخواهید درمورد کاربرد مدل کانو بیشتر بدانید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله مدل کانو چیست رامطالعه کنید.

چرا بازاریابی ارجاعی یا بازاریابی ریفرال مارکتینگ مهم است؟

سازمان ها و شرکت ها برای رسیدن به اهداف و افزایش مشتری خود، اغلب به بازاریابی ارجاعی یل ریفرال مارکتینگ روی می آورند، زیرا به رشد سریع و با کیفیت کمک می کند. امروزه با ارزش ترین مشتریان، مشتریان هستند که به شرکت، سازمان و برند شما وفادار می مانند و همیشه از شما خرید می کنند.

شرکت‌ها با تبدیل مشتریان به تبلیغ ‌کنندگان دهان به دهان، حجم مشتریان را افزایش می‌دهند، هزینه تبلیغات آن‌ها را کاهش می‌دهند، اعتبار و اعتماد ایجاد می‌کنند و وفاداری مشتری را افزایش می‌دهند، که همچنین بازگشت سرمایه بالاتری را به همراه دارد. یکی از مزایای اصلی این بازاریابی این است که آنها نیازی به هزینه اضافی ندارند و به طور موثر چشم انداز جدیدی ایجاد می کنند.

این تکنیک بازاریابی برای هدایت مشتریان به وب سایت های برندها بسیار موثر است زیرا به افزایش ترافیک ارگانیک کمک می کند. این استراتژی همچنین برای استارتاپ هایی که به تازگی شروع به جمع آوری مشتریان خود کرده اند نیز مفید است. اکنون که در مورد اهمیت بازاریابی ریفرال بیشتر می دانید، اجازه دهید به بخش بعدی برویم تا نحوه عملکرد استراتژی را بررسی کنیم.

بازاریابی ارجاعی چگونه کار می کند؟

این رویکرد ارتقاء، با کمک مشتریان فعلی کار می کند. برندها از مشتریان خود می خواهند که محصولات خود را به دیگران و دوستان خود معرفی کنند. به عنوان پاداش، این شرکت ها هدایای جذابی را به مشتریان تبلیغ کننده ارائه می کنند. اعتماد اساس روابط برند و مشتری است و مشتریان وفادار نیروی محرکه استراتژی هستند. آنها شرکت ها را تبلیغ می کنند و مشتریان خود را افزایش می دهند.

همانطور که می دانید بازاریابی دهان به دهان موثرترین روش است. زیرا توصیه های دوستان معتبرترین منبع اطلاعات در هنگام خرید است. به طور دقیق، 92٪ از مردم می گویند که به توصیه های افراد نزدیک خود اعتماد می کنند. فرآیند واضح است، بنابراین زمان آن رسیده که انواع بازاریابی ارجاعی را معرفی کنیم. شما به این اطلاعات نیاز دارید تا بفهمید کدام یک از آنها با هدف تجاری شما سازگار است.

اگر میخواهید در مورد انگیزه دادن به تیم فروش بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله روش انگیزه دادن به تیم فروش را مطالعه کنید.

انواع بازاریابی ارجاعی

اگرچه این بازاریابی برای هر دو طرف مفید است، اما باید به خاطر داشته باشید که انواع مختلفی از بازاریابی ارجاع وجود دارد که نتایج متفاوتی را به همراه دارد. بیایید هر یک از آنها را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.

• ارجاع مستقیم: اگر می‌خواهید شرکت خود مقرون به صرفه عمل کند، این نوع بازاریابی انتخابی عالی است. این رویکرد به این معنی است که از مشتریان خود برای تبلیغات دهان به دهان و ارجاع درخواست کنید. از آنجایی که 92 درصد از مصرف کنندگان به توصیه ها متکی هستند، ارجاع مستقیم با ارزش ترین منبع مشتریان جدید است. همچنین می‌توانید استخدام یک سفیر برند را برای معرفی شرکت خود به مخاطبان گسترده‌تر در نظر بگیرید و فوراً شاهد افزایش قابل مشاهده در تعداد مصرف‌کنندگان جدید و درآمد خود باشید.

• ارجاعات ایمیل: قدرت بازاریابی ایمیلی را نمی توان دست کم گرفت، زیرا تعداد کاربران فعال ایمیل به 4 میلیارد می رسد. 64 درصد از بازاریابان برای دسترسی به مشتریان خود به کمپین های ایمیلی روی می آورند. با بازاریابی ایمیلی، برندها می توانند مشتریان خود را با اطلاع رسانی در مورد تبلیغات و به روز رسانی آنها در راه اندازی محصول جدید و برنامه های ارجاع، درگیر کنند. برای افزایش سطح تعامل با مشتری، شرکت ها خبرنامه ایمیلی نیز ارسال می کنند.

• اعلام نظرات و تجربه استفاده و خرید محصول می‌توانند به عنوان ارجاع نیز عمل کنند، به این معنی که می‌توانید از مشتریان بخواهید بازخورد خود را برای افراد دیگر بیان کنند تا محصولات بررسی شده شما را ببینند و خریداری کنند. طبق تحقیقات 79٪ از خریداران به طور یکسان به نظرات آنلاین و توصیه های شخصی اعتماد دارند. در نظر بگیرید که به مشتریان خود اجازه دهید نظرات خود را زیر کارت های محصول بگذارند یا یک صفحه اختصاصی برای نظرات و بازخورد ایجاد کنید. همچنین به خریداران اجازه دهید نظرات خود را در پلتفرم‌های خاصی که مردم برای یافتن محصولات استفاده می‌کنند، بگذارند.

• ارجاع رسانه ای: برخی از افراد حتی نمی‌توانند زندگی روزمره خود را بدون رسانه‌های اجتماعی تصور کنند، زیرا فرصتی برای برقراری ارتباط، اشتراک‌گذاری عکس‌ها و ویدیوها، خرید محصولات مختلف و کاوش در نمایه‌های اینفلوئنسرهایی که همیشه چیزهای مفیدی را توصیه می‌کنند، دارند. از آنجایی که پلتفرم های رسانه های اجتماعی برای جامعه ما حیاتی هستند، کارآفرینان از آنها برای ارجاع استفاده می کنند. آنها طرفدارانی را انتخاب می‌کنند که نمایه‌ها و نفوذ کافی برای اشتراک‌گذاری محتوای یک برند، جذب مخاطبان هدف و تشویق مردم برای تبدیل شدن به مشتری دارند.

• ارجاعات مبتنی بر انگیزه: ویژگی اصلی این برنامه ها این است که شرکت ها به مشتریان برای وفاداری آنها با مشوق هایی مانند کوپن، کارت هدیه و جوایز دیجیتال پاداش می دهند. همیشه ایده خوبی است که به افرادی که دوستان خود را دعوت می کنند و کسانی که ارجاعات آنها را می پذیرند پاداش دهید.
اکنون بیایید دریابیم که این نوع ارجاعات چه فرصت هایی را فراهم می کنند برای شما توضیح دهیم.

اگر میخواهید در مورد هوش مصنوعی در فروش تلفنی بیشتر اطلاعات داشته باشید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله کاربرد هوش مصنوعی در فروش تلفنی را مطالعه کنید.

مزایا و معایب ریفرال مارکتینگ و بازاریابی ارجاعی

این روزها در بخش‌هایی در بازاریابی، از کانال‌ها و روش‌های جدیدی برای دستیابی به مشتریان جدید استفاده می‌کنند، که اغلب باعث می‌شود مردم بیش از حد غرق در شلوغی تبلیغات شوند تا تحت تأثیر پیام‌های برندها قرار نگیرند. از آنجایی که رقابت زیاد است، برخی استارت آپ ها فرصتی برای دستیابی موثر به مخاطبان هدف خود ندارند.

گاهی مردم به برندهایی که در تبلیغات پیدا می‌کنند اعتماد کمی دارند و دقیقاً زمانی است که بازاریابی ارجاع وارد می‌شود. همانطور که بهتر میدانید، مردم بیشتر تمایل دارند به توصیه‌های خانواده و دوستان خود گوش دهند. جدا از افزایش اعتماد مشتری، این استراتژی بازاریابی مزایای دیگری نیز به همراه دارد.

مزایا ریفرال مارکتینگ

• حفظ مشتری بالاتر
• پایگاه مشتری بزرگتر
• ارزش طول عمر مشتری بهتر
• افزایش بازگشت سرمایه
• افزایش وفاداری مشتریان
• افزایش تعامل با مشتری
• بهبود آگاهی و شهرت برند
• دسترسی گسترده تر به رسانه های اجتماعی
بازاریابان از این رویکرد به دلیل مزایایی که برای شرکت‌هایشان ارائه می‌کند، استفاده می‌کنند و اکنون همه آنها را می‌شناسید.

معایب ریفرال مارکتینگ

ریفرال مارکتینگ در کنار تمام مزایایی که نصیب صاحبان برندها می‌کند، دارای معایبی است که اصلی‌ترین آن‌ها عبارتند از:
• ممکن است برای افزایش قیمت خود مشکل داشته باشید.
• ممکن است نتوانید پیام های ارجاع دهندگان را کنترل کنید.
• شما نمی توانید کنترل کنید که چه نوع مشتریانی را جذب می کنید.
• ممکن است مجبور باشید برای جلب رضایت مشتریان فعلی سخت کار کنید.

جمع بندی

همانطور که در این مقاله بیان کردیم ریفرال مارکتینگ بسیار این روزها رواج پیدا کرده است و یک راه بسیار جذاب برای افزایش مشتریان شرکت ها و برند ها است. در انتها اگر سوالی درباره این موضوع داشتید نیز حتما برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

برخی از سوالات رایج :

1. ریفرال مارکتینگ چیست?

بازاریابی ارجاعی یک استراتژی است و مستلزم آن است که یک برند، سازمان یا شرکتی، امتیازاتی را به مشتریان فعلی خود ارائه دهد تا آن را به دوستان خود توصیه کند. در پی آن نیز به مشتریان جدید، برای پیوستن به مشتریان شرکت پاداش دهد. این به دستیابی به مشتریان بیشتری کمک می کند و حفظ مشتری، تعامل و شهرت را افزایش می دهد.

2.انواع بازاریابی ارجاعی چیست ؟

ارجاع مستقیم / ارجاعات ایمیل / ارجاع رسانه ای / ارجاعات مبتنی بر انگیزه /

 

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

5 روز ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

2 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

2 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

2 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

3 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago