تصور کنید یک گوشی جدید در حال عرضه است. این شرکت در مورد کیفیت محصول خود بسیار مطمئن بود و در مورد فروش خود بسیار صعودی بود. به جز اینکه چگونه آنها در مورد این تلفن شگفت انگیز به مردم اطلاع می دهند؟ خوب آن را تبلیغ می کنند.. هیچ بازاریابی بدون تبلیغات وجود ندارد. پروموشن مارکتینگ به انتقال ارزش یک محصول یا خدمات به مخاطب کمک می کند. به چه علت؟ برای افزایش آگاهی از برند، اوج علاقه و ایجاد فروش، فقط برای شروع. اما، اجازه دهید از ابتدا شروع کنیم. بیایید مفاهیم پروموشن چیست، انواع پروموشن، اهداف پروموشن، روشهای پروموشن و پروموشن در بازاریابی را درک کنیم
پروموشن نوعی ارتباط بین خریدار و فروشنده است. فروشنده سعی می کند از طریق تبلیغات، خریدار را برای خرید کالا یا خدمات خود متقاعد کند. این به آگاهی مردم از یک محصول، خدمات یا شرکت کمک می کند. همچنین به بهبود تصویر عمومی یک شرکت کمک می کند. این روش بازاریابی همچنین ممکن است در ذهن خریداران علاقه ایجاد کند و همچنین می تواند مشتریان وفادار ایجاد کند.
پروموشن مارکتینگ یا بازاریابی تبلیغاتی شکلی از ارتباطات بازاریابی است که به دنبال اطلاع رسانی به مشتریان در مورد فعالیت های شرکت، پیشنهادات فعلی و آتی آن، شکل دادن به تصویر مثبت از برند، ایجاد روابط مثبت و تحریک تقاضا، مطابق با استراتژی کسب و کار فردی تبلیغات در بسیاری از صنایع در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. آنها می توانند به دستیابی به تمام اهداف کلیدی تجاری مانند جذب مشتریان جدید، جلوگیری از ریزش و ایجاد وفاداری مشتری کمک کنند. به طور خلاصه، پروموشن به ارائه محصول شما، تحریک تقاضا برای آن و ایجاد یک استراتژی تمایز مناسب کمک می کند.
ساده ترین راه برای درک پروموشن یا بازاریابی تبلیغاتی این است که آن را به عنوان یک گفتگو بین فروشنده و خریدار تصور کنید. فروشنده سعی می کند با استفاده از تبلیغات، خریدار را متقاعد کند که یک محصول یا خدمات را خریداری کند. این تبلیغات چه می تواند باشد؟ معمولاً تبلیغات به معنای مشوق ها، پیشنهادات ویژه و پاداش است.
اگر میخواهید بدانید بازاریابی ساستک چیست به شما پیشنهاد میکنیم مقاله بازاریابی ساستک را مطالعه کنید.
بازاریابی بدون تبلیغات (پروموشن) کاملاً مؤثر نخواهد بود، با این حال، هر دو اهداف متفاوتی دارند. به طور خلاصه، بازاریابی بر افزایش آگاهی از یک محصول و ارائه آن در مقابل مشتریان تمرکز دارد. پروموشن مرحله نهایی بازاریابی هستند. آنها انگیزه لازم را برای تبدیل بازدیدکنندگان به خریدار فراهم می کنند.
آمیخته بازاریابی توسط نیل بوردن در سال 1964 ابداع شد و به عنوان مجموعه ای از ابزارهای بازاریابی تعریف می شود که می تواند موفقیت محصول یا خدمات را در بازار رقابتی تضمین کند. اینها شامل محصول، قیمت، مکان، و تبلیغات است. آمیخته بازاریابی بعداً گسترش یافت و سه P اضافی شد. بسته بندی، موقعیت یابی و افراد.
در بازاریابی، ما می توانیم بیش از شش نوع پروموشن را متمایز کنیم:
اگر میخواهید بدانید مدیر فروش کیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مدیر فروش کیست را مطالعه کنید.
دو روش مختلف پروموشن وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید. پروموشن قیمتی و پروموشن غیر قیمتی.
پروموشن در بازاریابی می تواند اهداف زیادی را دنبال کند. در اینجا برخی از قابل توجه ترین مزایایی که کسب و کارها از یک استراتژی پروموشن در بازاریابی سنجیده به دست می آورند آورده شده است:
یک پیشنهاد فروش یا پروموشن منحصر به فرد (USP) چیزی نیست جز راهی برای شناسایی آنچه شرکت شما را از رقبا متمایز می کند. پیشنهاد پروموشن منحصر به فرد قوی به مشتریان، دلیلی برای انتخاب پیشنهاد شما نسبت به رقبایتان می دهد. نقاط قوت و ضعف برند خود را تجزیه و تحلیل کنید تا به یک USP قانع کننده برسید. مطمئن شوید که آن را برای برند خود منحصر به فرد کرده و در یک نگاه به وضوح قابل مشاهده است. اگر رقبای شما تبلیغات فروش جالبی را اجرا نکند، پروموشن مارکتینگ شما به تنهایی می تواند یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد باشد.
با یک استراتژی پروموشن مارکتینگ هوشمند و تبلیغات سنتی، می توانید یک روایت برند جالب بسازید و کسب و کار خود را در فضاهای مختلف قرار دهید. به عنوان مثال، اگر مشتریان شما به موضوعات پایداری و محیط زیست علاقه مند هستند، می توانید پروموشن یا تبلیغات خیریه ای را اجرا کنید که در آن بخشی از هر خرید را به اهداف خیریه اختصاص دهید. پروموشن در بازاریابی می تواند به شما کمک کند دریچه ای را بسازید که از طریق آنها مشتریان، برند شما را درک کنند.
هدف اولیه هر گونه پروموشن در بازاریابی افزایش درآمد شرکت در عین ماندن در بودجه تخصیصی است. بازاریابان طیف گسترده ای از پیشنهادهای تبلیغاتی را برای جذب و تبدیل خریداران دارند، هدایای سرگرم کننده و مسابقات رسانه های اجتماعی.
چگونه یک کمپین پروموشن را برنامه ریزی کنیم؟ تصور کنید که شما صاحب مغازه ای هستید که می خواهد بازی بازاریابی خود را کمی تقویت کند. چه کار میکنید؟ خوب، این راهنما نقطه شروع خوبی برای تبدیل شدن به یک حرفه ای در پروموشن مارکتینگ است.
1.محصول را تعریف کنید
اولین کاری که باید انجام دهید این است که محصول برای پروموشن را شناسایی کنید. با در نظر گرفتن هزینه ها و حاشیه ها، باید محصولاتی را انتخاب کنید که درآمدهای آن هزینه های پروموشن را پوشش دهد. علاوه بر این، شناسایی محصولات مشابه با محصولاتی که میخواهید تبلیغ کنید، مهم است. پروموشن و فعالیت های تبلیغاتی در اطراف محصولی که جایگزین آن دارای حاشیه بالایی است ممکن است که منجر به حاشیه کمتری نسبت به قبل از تبلیغ می شود. همچنین به خاطر داشته باشید که لازم نیست همه پروموشن مبتنی بر محصول باشند. اگر این برای شما درست است، این مرحله را ادامه دهید.
2.نیازهای مخاطبان خود را درک کنید
هنگام انتخاب محصول برای تبلیغ، باید گروه هدف کمپین خود را نیز مشخص کنید. در برقراری ارتباط با مصرف کنندگان مفید است زیرا با دانستن ترجیحات و تمایلات آنها، می توانید پیشنهاد را بهتر تنظیم کنید. تبلیغی که خطاب به گروه خاصی از مردم باشد، اغلب سود بیشتری نسبت به زمانی به همراه دارد که برای همه باشد.
3.اهداف کمپین پروموشن را تعیین کنید
با تعریف یک هدف، می توانید به طور موثر یک ابزار اقدام را انتخاب کنید. برای دستیابی به اهداف متعدد بازاریابی و فروش می توانید از پروموشن استفاده کنید. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
⦁ افزایش فروش خارج از فصل
⦁ تحریک تقاضای محصول
⦁ افزایش وفاداری مشتری و آگاهی از برند
⦁ معرفی یکنواخت یک محصول جدید
⦁ ایجاد مزیت رقابتی
⦁ اطلاعات بهتری در مورد محصولات و خدمات جدید جریان یابد
در این مرحله شایان ذکر است که اکثر متخصصان در این زمینه تأکید می کنند که تبلیغات عموماً وفاداری به برند را ایجاد نمی کند، زیرا عمدتاً مشتریان قیمت محور را جذب می کند. یک خریدار وفادار یک برند معین، ترجیحات خود را در پاسخ به پیشنهادات تبلیغاتی رقبا تغییر نمی دهد. از این منظر، اقدامات پروموشن، افزایش فروش را در کوتاه مدت به همراه خواهد داشت، اما منجر به افزایش مداوم سهم بازار نخواهد شد.
4. کانال های بازاریابی مناسب را انتخاب کنید
ارتباط با مصرف کنندگان به افرادی که می خواهید به آنها دسترسی داشته باشید، ماهیت گروه هدف و محصولی که تبلیغ می شود بستگی دارد. علاوه بر این، دامنه و شدت کمپین (یعنی تعداد دفعات پخش، تعداد بینندگان، شنوندگان و غیره) و همچنین تأثیر آن بر گیرنده خاص باید در نظر گرفته شود. به هر حال، تبلیغ کفش زنانه در یک مجله انحصاری مردانه یا یک ماشین لوکس در مجله جوانان هیچ فایده ای ندارد. برخی از محصولات با تبلیغات دیجیتال و برخی با تبلیغات سنتی بهتر معرفی خواهند شد.
5. بودجه ارتقاء را تنظیم کنید
در یک نقطه، شما باید شروع به صحبت در مورد پول کنید. تجزیه و تحلیل کنید که چقدر پول می توانید برای یک کمپین تبلیغاتی خرج کنید. بودجه بازاریابی فعلی، ROI پیش بینی شده، مالیات، هزینه های حیاتی و توسعه محصول را در نظر بگیرید. سعی کنید راه حل های تبلیغاتی آماده ای را بیابید که بتواند هزینه های توسعه و نگهداری را به حداقل برساند. به یاد داشته باشید که بودجه باید بر اساس اندازه بازار، ویژگی محصول، فعالیت های رقبا و گروه هدف تنظیم شود.
اگر میخواهید در مورد بازاریابی برند بیشتر بدانیدبه شما پیشنهاد میکنیم مقاله بازاریابی برند چیست را مطالعه کنید.
اهداف اولیه پروموشن ترویج آمیخته بازاریابی به شرح زیر است و توضیح داده شده است:
1. ایجاد آگاهی
یکی از اهداف اصلی پروموشن، ایجاد آگاهی در مورد محصولات و خدمات شرکت در ذهن مشتریان است. از آنجایی که شرکت ها و محصولات جدید اغلب برای بازار ناشناخته هستند. در چنین شرایطی، شرکت های تجاری از تبلیغات برای دستیابی به مشتریان استفاده می کنند و به مشتریان می گویند که چه کسانی هستند و چه چیزی برای ارائه دارند.
2. ایجاد علاقه
فقط آگاهی از پیشنهادات شرکت، اغلب منجر به خرید نمی شود. در این مرجع یکی دیگر از اهداف ضروری ایجاد علاقه است. هدف آن انتقال مشتری از نقطه آگاهی به نقطه خرید است.
3. ارائه اطلاعات
در حین پروموشن، اطلاعات ضروری محصولات نیز باید ابلاغ شود. یک فعالیت تبلیغاتی خوب، اطلاعات مربوط به محصولات را به مشتریان مختلفی که به دنبال شناختن آنها هستند، منتقل می کند. به طور کلی، اطلاعات محصول شامل قیمت، مکان، تولید کننده، فروشنده، مزیت، موارد استفاده، مواد تشکیل دهنده، ویژگی ها و غیره است.
4. متقاعد کردن
فقط اطلاع رسانی در مورد محصولات، ممکن است روی محصولات تاثیری نداشته باشد. برای تأثیرگذاری بر آنها، فروشنده یا تولیدکننده باید با مهربانی آنها را متقاعد کند تا از محصولاتش استفاده کنند. فروشنده باید بتواند رضایت مشتریان را تضمین کند. به خصوص در محیط رقابتی امروزی، هیچ مشتری تحت تأثیر محصولات قرار نمی گیرد مگر اینکه متقاعد شوند تا این کار را انجام دهند.
5. به یاد آوردن
بازاریاب یا فروشنده باید محصولات خود را با مشتریان در میان بگذارد تا به آنها یادآوری کند که محصول هنوز در دسترس است و آماده ارائه خدمات مطابق میل آنهاست. یادآوری هدف اصلی محصول، حفظ اولویت محصول در بازار است و جذب مشتریان جدید، هدف ثانویه تبلیغاتی است.
6. سرگرم کردن
به دلیل رقابت زیاد و دنیای پیچیده تر، بیشتر مشتریان ممکن است تحت تأثیر ارتباطات و متقاعد سازی ساده قرار نگیرند. آنها به دنبال نوعی ارزش سرگرمی نیز هستند. امروزه تقریباً همه بازاریابان با اتخاذ اصل زیبایی شناسی یعنی ارائه محصولات یا اطلاعات به زیبایی با استفاده از موسیقی، رقص، آهنگ، هنر، نمایش، چهره های جذاب و غیره از این هدف تبلیغاتی استفاده می کنند.
7. ارتباط قوی با مشتریان
یکی از اهداف اصلی تبلیغات ایجاد ارتباط قوی با مشتریان است. پس از انجام خرید، هدف تبلیغات، تغییر آن خرید به وفاداری است. ایجاد ارتباط قوی با مشتریان ممکن است برند مشتری را وفادار کند و تصویری برای سازمان بسازد.
چرا خدمات پس از فروش یک مزیت رقابتی است؟ تصور کنید دو برند متفاوت را…
یکی از چالشهای مهمی که هر کسب و کاری با آن روبهروست، جذب و حفظ…
چرا برخی کسبوکارها همیشه مشتریان جدید جذب میکنند، اما برخی دیگر برای پیدا کردن خریدار…
دیگر کافی نیست که فقط مشتریان را جذب کنید؛ بلکه باید بدانید چگونه آنها را…
آیا میخواهید سهم بیشتری از بازار را تصاحب کنید؟ چگونه برندهای بزرگ از تاکتیکهای تهاجمی…
چگونه مشتریان جدید را به کاربران وفادار تبدیل کنیم؟ چرا برخی از مشتریان بعد از…