منظور از مشتری یابی چیست؟ در دنیای تجاری بسیار رقابتی امروزی، مشتری یابی به یک جنبه حیاتی از استراتژی رشد هر سازمان تبدیل شده است. جذب و حفظ مشتریان هدف هر کسب و کاری است و بدون جذب مشتریان جدید، حفظ رشد و سودآوری می تواند چالش برانگیز باشد.
سرمایهگذاری در استراتژی مشتری یابی برای شما حیاتی است تا سرنخهای مناسب را به شرکت خود جذب کنید و شانس خود را برای حفظ آنها در طولانی مدت افزایش دهید. در این راهنما، اصول اولیه جذب مشتری، مشتری یابی چیست، بهترین تکنیک مشتری یابی، روش انجام مشتری یابی، نحوه کاهش هزینه جذب مشتریان جدید و نحوه استفاده از مشتریان وفادار خود را خواهید آموخت.
برای درک مفهوم مشتری یابی چیست باید بدانید که مشتری یابی فرآیند جذب مشتریان بالقوه برای خرید محصولات شما است. یک استراتژی قوی برای جذب مشتری: 1) سرنخ ها را جذب می کند، 2) آنها را تا زمانی که آماده فروش شوند پرورش می دهد و 3) آنها را به مشتری تبدیل می کند. هزینه کلی این مراحل به عنوان هزینه جذب مشتری (CAC) نامیده می شود.
در تعریفی دیگر از مشتری یابی چیست می توان گفت که فرآیند جذب و به دست آوردن مشتریان جدید برای یک کسب و کار به عنوان مشتری یابی شناخته می شود. این شامل اجرای انواع استراتژی ها و تکنیک ها برای جذب مشتریان بالقوه، تبدیل آنها به مشتریان پولی و حفظ آنها برای مدت طولانی است.
مشتری یابی موثر مستلزم درک عمیق بازار هدف، از جمله نیازها، ترجیحات و رفتارهای آنها است. همچنین شامل ایجاد یک پیشنهاد ارزش قانع کننده است که یک کسب و کار را از رقبای خود متمایز می کند و به مشتریان دلیل روشنی برای انتخاب آنها ارائه می دهد.
مشتری یابی برای مشاغل در هر سن و اندازه ای مهم است. این به کسب و کار شما اجازه می دهد:
برای تامین هزینه ها، پرداخت حقوق به کارکنان و سرمایه گذاری مجدد در رشد تاثیر گذار باشد. توانایی جذب و تبدیل سیستماتیک مشتریان جدید، شرکت ها را سالم و در حال رشد نگه می دارد و سرمایه گذاران را راضی نگه می دارد.
هدف از مشتری یابی، یافتن روشی تکرارپذیر و هوشمند برای جذب مشتریان به کسب و کار شماست. در حالی که می توانید منتظر بمانید تا مشتریان به طور طبیعی به سراغ شما بیایند، اما این تضمین نمی کند که بتوانید در طول زمان سود خود را افزایش دهید یا حتی حفظ کنید.
متخصصان مشتری یابی از تکنیک های خاصی استفاده می کنند تا مشتریان بالقوه را به اقدام وادار کنند. هدف این فرآیند ایجاد یک استراتژی سیستماتیک و پایدار برای به دست آوردن مشتریان جدید و افزایش درآمد برای کسب و کار است.
از بسیاری جهات، این فرآیند شبیه بازاریابی به نظر می رسد. شما به دنبال راه هایی برای نمایش نام تجاری خود و ارتباط با مشتریان هستید. اما بین این دو تفاوت وجود دارد.
اگر میخواهید درمورد ویژگی های فروشنده حرفه ای اطلاعاتی داشته باشید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله فروشنده حرفه ای کیست را مطالعه کنید.
برای موفقیت در به دست آوردن مشتریان جدید، درک مفهوم مشتری یابی چیست و درک چهار عنصر کلیدی جذب مشتری ضروری است. اینها هستند:
اولین قدم در مشتری یابی، شناسایی مخاطبان هدف شماست. شما باید بدانید که مشتری ایده آل شما چه کسی است، نیازها و ترجیحات آنها چیست و احتمالاً کجا پیدا می شود. این اطلاعات به شما کمک می کند تا کمپین های بازاریابی هدفمند ایجاد کنید و به طور موثر به مشتریان بالقوه خود دسترسی پیدا کنید.
ارزش پیشنهادی شما چیزی است که کسب و کار شما را از رقبایتان متمایز می کند. این دلیلی است که مشتریان شما باید کسب و کار شما را بر دیگران انتخاب کنند. ایجاد یک پیشنهاد قانع کننده نیاز به درک عمیق مخاطبان هدف و نیازهای آنها دارد. ارزش پیشنهادی شما باید مزایای محصولات یا خدمات شما و اینکه چگونه می توانند به مشتریان شما در حل مشکلاتشان یا رسیدن به اهدافشان کمک کنند، بیان کند.
یک استراتژی بازاریابی موثر برای جذب مشتری ضروری است. استراتژی بازاریابی شما باید متناسب با مخاطبان هدف شما باشد و ارزش پیشنهادی شما را به طور موثر بیان کند. باید ترکیبی از کانالهای بازاریابی مانند رسانههای اجتماعی، بازاریابی ایمیلی، سئو، PPC و بازاریابی محتوا را برای دستیابی به مشتریان بالقوهتان و ایجاد سرنخ داشته باشید.
ارائه تجربه استثنایی مشتری برای مشتری یابی بسیار مهم است. اگر مشتریان شما تجربه مثبتی داشته باشند، به احتمال زیاد کسب و کار شما را به دیگران توصیه می کنند. این امر مستلزم ارائه محصولات یا خدمات با کیفیت بالا، ارائه خدمات عالی به مشتریان و رسیدگی سریع به هر گونه مشکل یا نگرانی است.
اگر میخواهید اطلاعات جامع تر و همچنین کامل تری در زمینه مشتری یابی داشته باشید به شما پیشنهاد می کنیم به صفحه آموزشی دوره مدیریت ارتباط با مشتری CRM مراجعه کنید.
چهار مرحله مشتری یابی عبارتند از:
1. آگاهی: این مرحله شامل ایجاد آگاهی در مورد محصول یا خدمات شما در میان مشتریان بالقوه است. معمولاً شامل تبلیغات، بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانه های اجتماعی و سایر فعالیت های تبلیغاتی می شود.
2. علاقه: هنگامی که مشتریان بالقوه از محصول یا خدمات شما آگاه شدند، گام بعدی ایجاد علاقه به آن است. این شامل ارائه اطلاعات بیشتر در مورد محصول یا خدمات، برجسته کردن ویژگیها و مزایای آن و پاسخ به سؤالات یا نگرانیهایی است که ممکن است داشته باشند.
3. تصمیم: در این مرحله، مشتریان بالقوه در حال بررسی این هستند که آیا خریدی انجام دهند یا خیر. تیم های فروش معمولاً با ارائه راهنمایی های شخصی و رسیدگی به هر گونه اعتراض یا نگرانی، نقش مهمی در کمک به مشتریان در تصمیم گیری ایفا می کنند.
4. اقدام: مرحله نهایی جذب مشتری زمانی است که مشتری اقدام می کند و خرید انجام می دهد. این ممکن است شامل تکمیل یک تراکنش آنلاین، امضای قرارداد یا سفارش باشد.
پس از خرید، تمرکز بر حفظ مشتری تغییر می کند، که شامل اطمینان از رضایت مشتریان و ادامه تجارت با شما می شود.
مشتری یابی و روش های مختلف جذب مشتری برای کسب و کار شما را بیان خواهیم کرد. چالش برانگیزترین کار برای یک کسب و کار این است که بفهمد کدام روش های مشتری یابی برای آنها بهتر عمل می کند. در زیر روشهای مختلف جذب مشتری آورده شده است که میتواند به شما در مشتری یابی برای کسبوکارتان کمک کند:
و روش های بسیاری دیگر در حوزه دیجیتال وجود دارد.
ارائه خدمات استثنایی به مشتریان می تواند به ایجاد وفاداری و جذب مشتریان جدید از طریق ارجاعات دهان به دهان کمک کند. با فراتر رفتن و رفع نیازهای مشتریان خود، می توانید یک پایگاه مشتری وفادار بسازید که در طول زمان به تجارت با شما ادامه خواهد داد.
نمونه ایی از مشتری یابی
شرکت های مختلف از استراتژی های بازاریابی متفاوتی برای به دست آوردن مشتریان تازه و حفظ مشتریان فعلی به صورت روزانه استفاده می کنند. حقیقت این است که استراتژی بازاریابی واحد ممکن است نتایج بهتری را برای کسب و کارهای خاص ارائه دهد، به این معنی نیست که برای شما نیز نتایجی را فراهم می کند.
مثلا شرکت آمازون از انواع تکنیک های مشتری یابی استفاده می کند و محصولات مختلف را با قیمت های پایین و مناسب ارائه می دهد. خدمات تحویل سریع آن برای بسیاری از کاربران یک مزیت اضافه شده است. علاوه بر این، این شرکت بر اساس ترجیحات کاربران خود ایمیل های شخصی سازی شده ارسال می کند.
نتیجه:
ضروری است به یاد داشته باشید که مشتری یابی یک فرآیند مداوم است. شما باید به طور مستمر استراتژی های خود را ارزیابی کنید، رویکردهای جدید را آزمایش کنید و تاکتیک های خود را بر اساس نتایج تنظیم کنید. با بهروز ماندن از آخرین روندها و فناوریها، میتوانید از رقبا پیشی بگیرید و به موفقیتهای بلندمدت برسید.
بنابراین، ادامه دهید و این استراتژی های مشتری یابی را برای کسب و کار خود اجرا کنید. دقیقا با مفهوم مشتری یابی چیست و تکنیک های آن آشنایی داشته باشید. با طرز فکر و رویکرد صحیح، می توانید مشتریان جدید جذب کنید، کسب و کار خود را رشد دهید و به اهداف خود برسید.
برخی از سوالات رایج :
1.مشتری یابی چیست ؟
برای درک مفهوم مشتری یابی چیست باید بدانید که مشتری یابی فرآیند جذب مشتریان بالقوه برای خرید محصولات شما است.
2.هدف از مشتری یابی چیست؟
هدف از مشتری یابی، یافتن روشی تکرارپذیر و هوشمند برای جذب مشتریان به کسب و کار شماست. در حالی که می توانید منتظر بمانید تا مشتریان به طور طبیعی به سراغ شما بیایند، اما این تضمین نمی کند که بتوانید در طول زمان سود خود را افزایش دهید یا حتی حفظ کنید.
این روزها شناسایی و استفاده از فرصتهای فروش یکی از کلیدهای اصلی موفقیت است. اما…
فروشندگی یک حرفه چالشبرانگیز و پرفشار است که نیازمند مهارتهای خاصی برای موفقیت در آن…
در دنیای امروز که رقابت در بازارهای تجاری به شدت افزایش یافته است، بسیاری از…
خدمات پس از فروش از جمله عوامل کلیدی برای حفظ مشتریان و افزایش رضایت آنهاست.…
در دنیای امروز، مشتریان هنگام خرید محصولات به دنبال اطمینان از کیفیت و پشتیبانی آنها…
خدمات مشتری چیست؟ خدمات مشتری به تمامی اقدامات و فعالیتهایی اطلاق میشود که به منظور…