معرفی انواع بازاریابی + روش های بازاریابی
شناخت انواع بازاریابی و انواع مارکتینگ بسیار اهمیت دارد. بسیاری از افرادی که در حال حاضر در این صنعت کار می کنند، بازاریابی دیجیتال در دهه 1990 متولد شد. از آن زمان، این صنعت با سرعت سرسام آوری تکامل یافته و انواع بیشتری از بازاریابی را جوانه زده است. از بازاریابی موتورهای جستجو گرفته تا بازاریابی مبتنی بر حساب، هر برندی می تواند از ترکیبی از این تاکتیک ها برای جذب مخاطبان هدف خود و افزایش درآمد استفاده کند. برای کشف انواع بازاریابی، انواع مارکتینگ، روش های بازاریابی و برترین روندهای بازاریابی در سال 2023 ادامه مطلب را مطالعه کنید.
انواع بازاریابی یا انواع مارکتینگ
از قدیم تا به امروز روش های بازاریابی زیادی شکل گرفته که در ادامه به آن میپردازیم.
1. بازاریابی سنتی
بازاریابی سنتی به تبلیغ برند در کانال های آفلاین قبل از ظهور اینترنت اشاره دارد. به بیلبوردها، آگهیها، تبلیغات تلویزیونی و نقاط رادیویی فکر کنید. این کانال های بازاریابی هنوز برای برخی از برندها نقش اساسی دارند. در واقع، یک نظرسنجی جهانی نشان داد که بیش از 40 درصد از بودجه بازاریابی به کانالهای آفلاین اختصاص مییابد.
2. دیجیتال مارکتینگ
برخلاف بازاریابی سنتی، بازاریابی دیجیتال از طیف گستردهای از فناوریهایی که قبلاً در دسترس نبودند برای دستیابی به مخاطبان به روشهای جدید استفاده میکند. این سریع ترین نوع بازاریابی است که همه تلاش های بازاریابی آنلاین را در بر می گیرد. کسبوکارهایی که در بازاریابی دیجیتال سرمایهگذاری میکنند، از کانالهای دیجیتال متعددی مانند موتورهای جستجو، رسانههای اجتماعی، ایمیل، وبسایتها و موارد دیگر برای ارتباط با مشتریان فعلی و آیندهشان استفاده میکنند.
3. بازاریابی برون مرزی
بازاریابی برون گرا به تبلیغات ناخواسته و خروجی مانند تماس سرد، ارسال ایمیل به لیست های خریداری شده و تبلیغات چاپی اشاره دارد. این روش بازاریابی «برونگرا» نامیده میشود، زیرا شامل ارسال پیامی به مصرفکنندگان برای افزایش آگاهی از محصولات یا خدمات شما است. صرف نظر از اینکه مصرفکنندگان به آنها علاقه نشان دادهاند یا خیر. در بسیاری از صنایع، بازاریابی برونگرا کمتر مؤثر بوده است، زیرا امروزه مصرفکنندگان با وقفههای بازاریابی زیادی مواجه هستند که اغلب باید به این پیامها توجه بیشتری داشته باشند.
4. بازاریابی درونگرا
با این حال، بازاریابی درونگرا به جای ایجاد وقفه، بر جذب مشتریان متمرکز است. سرنخ های ورودی هم احتمال تبدیل شدن بیشتری دارند و هم هزینه کمتری برای بدست آوردن آنها وجود دارد، با یک گزارش اخیر نشان داده شده است که سرنخ های ورودی 67 درصد کمتر از سرنخ های خروجی هزینه دارند. در حالی که برخی از تاکتیکهای بازاریابی درونگرا به صورت آفلاین زندگی میکنند، اکثریت آنها زیر چتر بازاریابی دیجیتال قرار میگیرند، زیرا مصرفکنندگان این اختیار را دارند که به صورت آنلاین تحقیق کنند تا به آنها کمک کند در سفرهای خریدار پیشرفت کنند. بازاریابی درونگرا بر روی سه ستون ساخته شده است: جذب، تعامل و لذت. هدف اولیه ایجاد محتوا و تجربیات ارزشمند است که با مخاطبان شما طنین انداز شده و آنها را به سمت کسب و کار شما جذب کند.
برای آشنایی با یک روش بازاریابی و مزایای آن مقاله بازاریابی شبکه ای را مطالعه کنید.
اگر به روشهای بازاریابی آنلاین علاقه دارید، مقاله بازاریابی آنلاین چیست را از دست ندهید.
5. بازاریابی موتورهای جستجو
بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM شامل همه استراتژیها میشود تا اطمینان حاصل شود که کسبوکار شما در صفحات نتایج موتور جستجو قابل مشاهده است. با SEM، زمانی که کاربر کلمه کلیدی خاصی را جستجو می کند، می توانید کسب و کار خود را به بالاترین نقطه برسانید. طبق گزارشی در سال 2023، جستجوی آنلاین، راه شماره یک خریداران امروزی برای کشف محصولات جدید است. بنابراین بسیار مهم است که مطمئن شوید کسب و کار شما در پلتفرم های جستجو مانند Google ارائه می شود.
دو نوع SEM وجود دارد: بهینه سازی موتور جستجو (SEO) برای نتایج جستجوی ارگانیک و تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) برای نتایج موتور جستجوی حمایت شده. برای شروع کار با سئو، خود را با عوامل رتبه بندی موتورهای جستجو و کلمات کلیدی رایج مرتبط با صنعت و محصولات خود آشنا کنید. سپس، در مورد تولید محتوا برای موتورهای جستجو فعال باشید تا از این اصطلاحات استفاده کنند. برعکس، PPC شامل مناقصه برای کلمات کلیدی برای قرار دادن تبلیغات شما از طریق پلتفرم هایی مانند Google Ads است. سرمایه گذاری روی ابزارهای مدیریت تبلیغات را در نظر بگیرید که به شما در ایجاد و مدیریت کمپین های PPC کمک می کند.
6. بازاریابی محتوا
به عنوان یکی از بهترین راهها برای جذب مخاطبان هدف، بازاریابی محتوا جزء مهمی از استراتژی بازاریابی ورودی دیجیتال موثر است. احتمالاً به همین دلیل است که تقریباً از هر ده متخصص بازاریابی که قبلاً در بازاریابی محتوا سرمایه گذاری کرده اند، 9 نفر برنامه ریزی می کنند تا این سرمایه گذاری را در سال 2023 حفظ یا افزایش دهند. این شکل از بازاریابی شامل ایجاد، انتشار و توزیع محتوا برای مخاطبان هدف شما از طریق کانالهای آزاد مانند پلتفرمهای رسانههای اجتماعی، وبلاگها، ویدئوها، کتابهای الکترونیکی و وبینارها است.
هدف بازاریابی محتوا این است که به مخاطبان شما در طول سفر خریدار کمک کند و در عین حال ارزش افزوده و تجربه ای لذت بخش و حمایتی را ارائه دهد. برای انجام این کار، ابتدا سؤالات و نگرانیهای رایجی را که خریداران شما قبل از اینکه آماده خرید باشند را شناسایی کنید. سپس، یک تقویم سرمقاله ایجاد کنید تا زمان ایجاد و اشتراک گذاری محتوای مرتبط با آن موضوعات را پیگیری کنید. یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) همچنین میتواند به شما کمک کند تا سازماندهی شده باشید و محتوا و برنامه انتشار خود را در مسیر درست نگه دارید.
7. بازاریابی رسانه های اجتماعی
با پلتفرم هایی مانند فیس بوک، اینستاگرام، لینکدین و توییتر، برندها می توانند کسب و کار خود را تبلیغ کنند و به صورت شخصی تر با مخاطبان خود درگیر شوند. رسانه های اجتماعی یک استراتژی موثر برای دستیابی به خریداران در تمام سنین است. با این حال، با رسانه های اجتماعی، دو عامل برای موفقیت بسیار مهم است: ارتباط و سازگاری. اول، ارتباط: هیچ کس به دنبال چیزی برای خرید به رسانه های اجتماعی وارد نمی شود. به این ترتیب، تعادل بین تبلیغات و سرگرمی ضروری است. تصاویر و زیرنویسهای جذابی که مخاطبان شما را به لایک کردن، اشتراکگذاری و نظر دادن تشویق میکند، برند شما را بسیار به جذب مشتری نزدیکتر میکند.
8. بازاریابی ویدئویی
بر اساس یک مطالعه اخیر، 87 درصد از بازاریابان می گویند که گنجاندن ویدئو در استراتژی بازاریابی آنها بازدهی مثبتی داشته است. چه در وبسایت، کانال، خبرنامههای ایمیل و یا رسانههای اجتماعی، ویدیو میتواند آگاهی از برند شما را افزایش دهد، تبدیل ایجاد کند و معاملات را ببندد. برخی از برنامه های بازاریابی ویدیویی حتی به شما امکان تجزیه و تحلیل، پرورش و امتیاز دهی بر اساس فعالیت آنها را می دهند.
9. بازاریابی ایمیلی
بازاریابی ایمیلی برندها را از طریق ایمیل به سرنخ ها و مشتریان مرتبط می کند. کمپینهای ایمیلی میتوانند آگاهی از برند را افزایش دهند، ترافیک به کانالهای دیگر ایجاد کنند، محصولات یا خدمات را تبلیغ کنند، یا منجر به خرید شوند. ایمیل می تواند ابزار قدرتمندی باشد اما استفاده مسئولانه و در چارچوب محدودیت های قانونی ضروری است. مقرراتی مانند برندها را ملزم میکند که از شیوههای ایمیل تجاری مسئولانه پیروی کنند، که به سه اصل خلاصه میشود:
- فقط به افرادی ایمیل بزنید که انتظار شنیدن شما را دارند (یعنی افرادی که شرکت کرده اند).
- انصراف را برای مشترکین آسان کنید.
- هنگام برقراری تماس، در مورد اینکه چه کسی هستید و چرا ایمیل میفرستید شفاف باشید.
با در نظر گرفتن این نردههای محافظ، اولین کاری که باید انجام دهید این است که استراتژی ایجاد فهرست ایمیل یا پایگاه داده مخاطبینی را که میتوانید برای آنها ایمیل ارسال کنید، ایجاد کنید. روشهای استاندارد شامل فرمهای جذب سرنخ در وبسایت شما یا مشارکتهای تولید سرنخ است. سپس، برای ارسال، ردیابی و نظارت بر اثربخشی ایمیل های خود به نرم افزار بازاریابی ایمیلی و یک CRM نیاز دارید. برای پیشبرد استراتژی ایمیل خود به سطح بعدی و به حداکثر رساندن بهره وری، ممکن است بخواهید به نرم افزار اتوماسیون ایمیل نیز نگاه کنید که ایمیل ها را بر اساس معیارهای راه اندازی ارسال می کند.
10. بازاریابی مکالمه ای
بازاریابی مکالمه به هر شکلی از مکالمه 1:1 با مخاطبان شما اشاره دارد. مسلماً این یکی از طبیعیترین راهها برای ارتباط با مشتریان است و تحقیقات نشان میدهد که مکالمه میتواند راهی مؤثر برای از بین بردن اصطکاک از فرآیند خرید باشد.
ملاقات با مشتریان چگونه، چه زمانی و کجا میخواهند ضروری است. در نتیجه، این گفتگوها می توانند در چندین کانال اتفاق بیفتند. این چیزی فراتر از چت است: به تماسهای تلفنی، پیامک، ایمیل و بسیاری از رسانههای دیگر گسترش مییابد. هنگامی که شروع به کار می کنید، ابتدا کانال هایی را که مخاطبان شما در آنها بیشتر فعال هستند را شناسایی می کنید. این ممکن است نسبتاً ساده به نظر برسد، اما هنگام مدیریت کانال های متعدد و در عین حال اجتناب از زمان پاسخ آهسته، عدم ارتباط داخلی یا کاهش بهره وری، همه چیز می تواند مشکل ساز شود. به همین دلیل استفاده از ابزارهای بازاریابی محاوره ای، مانند صندوق ورودی یکپارچه، برای ساده کردن تلاش های خود می تواند مفید باشد.
برای اشنایی با اصطلاحاتی که باید برای بازاریابی بدانید مقاله اصطلاحات فروش و بازاریابی را بخوانید.
یکی از انواع مدلهای بازاریابی مدل ساستک است. برای آشنایی با این مدل و مراحل آن مقاله بازاریابی ساستک چیست را مطالعه کنید.
11. اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ با مشارکت با اینفلوئنسرها در فضای شما، برند شما را قادر میسازد تا از جامعه موجود متشکل از پیروان رسانههای اجتماعی بسیار درگیر استفاده کند. اینفلوئنسرها در جایگاه خود متخصص در نظر گرفته می شوند و با مخاطبانی که می خواهید به آنها دسترسی پیدا کنید وفاداری و اعتماد ایجاد کرده اند. این برنامه ها بخش مهمی از استراتژی بازاریابی مدرن هستند. امروزه، 88 درصد از بازاریابان بودجه اختصاصی بازاریابی اینفلوئنسر دارند و از هر چهار کاربر رسانههای اجتماعی یک نفر گزارش میدهد که محصولی را براساس توصیه یک اینفلوئنسر در سال 2023 خریداری کرده است.
برای شروع کار با اینفلوئنسر مارکتینگ، ابتدا باید استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ خود را بسازید و نوع اینفلوئنسر را تعریف کنید که می خواهید با آن کار کنید. سپس، می خواهید معیارهایی را برای اینفلوئنسر خود ایجاد کنید تا اطمینان حاصل کنید که آنها با استراتژی و بودجه شما هماهنگ هستند. عواملی که باید در نظر گرفته شوند شامل جایگاه آنها، اندازه مخاطبان و معیارهای فعلی آنها است. از آنجا، میتوانید اینفلوئنسرها را پیدا کنید.
12. بازاریابی اکتسابی
هدف هر استراتژی بازاریابی جذب و حفظ مشتریان است. با این حال، انواع مختلف بازاریابی بر سایر مراحل خاص سفر خریدار تمرکز می کنند. بازاریابی اکتسابی بر مراحل «جذب» و «تبدیل» تمرکز دارد، که در آن قصد دارید افراد غریبه را به سرنخ های واجد شرایط فروش تبدیل کنید. آنچه که کسب را از سایر انواع بازاریابی متمایز می کند این است که فراتر از تیم بازاریابی است و اغلب شامل همکاری با تیم های خدمات مشتری و موفقیت می شود. چرا؟ زیرا مشتریان راضی بزرگترین تبلیغ کنندگان شما هستند.
بازاریابی اکتسابی می تواند شامل چندین تاکتیک برای ایجاد موتور تولید سرنخ برای سازمان شما باشد. این تاکتیکها میتواند شامل ارائه محصولات فریمیوم، راهاندازی مراکز آموزشی، سختتر کردن کپینویسی در وبسایت شما، بهینهسازی نرخ تبدیل و بهینهسازی سرنخ باشد. این ممکن است شامل یک استراتژی بهینه سازی سرنخ و پرورش برای تسهیل ارتباط بین بازاریابی و فروش باشد.
13. بازاریابی متنی
بازاریابی متنی به تلاش هایی اشاره دارد که کاربران آنلاین را با تبلیغات مختلف در وب سایت ها و شبکه های رسانه های اجتماعی بر اساس رفتار منحصر به فرد مرور آنلاین آنها هدف قرار می دهد. بیش از 40 درصد از پاسخ دهندگان در یک مطالعه اخیر گفتند که احتمال بیشتری دارد از برندهایی خرید کنند که تبلیغات را به طور خاص برای آنها تنظیم می کنند، که نشان می دهد این نوع رویکرد خاص زمینه می تواند تأثیر قابل توجهی بر نرخ تبدیل شما داشته باشد. بنابراین، برای عملی کردن این موضوع چه چیزی لازم است؟
یک CRM همراه با ابزارهای بازاریابی قدرتمند مانند CTAهای هوشمند میتواند یک وبسایت را بیشتر شبیه داستان «ماجراجویی خود را انتخاب کنید» جلوه دهد و به کاربران این امکان را میدهد تا اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند و سریع و مؤثر اقدام کنند. البته بازاریابی متنی نیازمند استراتژی و برنامه ریزی دقیق است.
اگر میخواهید در مورد فرایند فروش B2B بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تکنیک فروش B2B رامطالعه کنید.
14. بازاریابی برند
بازاریابی برند شامل هر کاری است که برای شکل دادن به درک عمومی برند خود و ایجاد ارتباط عاطفی با بازار هدف خود انجام می دهید. این شامل داستان سرایی، خلاقیت، طنز و الهام است. هدف این است که تفکر برانگیز باشد و مکالمات سازنده ایجاد کند تا نام تجاری شما به خاطر سپرده شود و با احساسات مثبت همراه شود. قدرت یک داستان متقاعد کننده را دست کم نگیرید. تحقیقات نشان داده است که اگر حقایق به عنوان بخشی از داستان به اشتراک گذاشته شوند، 22 برابر بیشتر به خاطر سپرده می شوند.
برای شروع بازاریابی برند، باید شخصیت خریدار خود و آنچه را که با آنها طنین انداز می شود را عمیقاً درک کنید. همچنین باید موقعیت خود را در بازار و آنچه شما را از رقبایتان متمایز می کند در نظر بگیرید. این میتواند به شکلدهی ارزشها و آنچه که برای آن ایستادهاید کمک کند، و به شما خوراک حیاتی برای کمپینهای داستانگویی شما میدهد.
15. بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی با قرار دادن فعالسازیهای هوشمندانه و جسورانه برند در مکانهای فیزیکی پرترافیک، آگاهی از برند را گسترش میدهد. نمونه هایی از بازاریابی چریکی شامل تغییر محیط های شهری در فضای باز، تبلیغ در طول یک رویداد زنده و شکار گنج است. این می تواند یک راه مقرون به صرفه برای جلب توجه گسترده باشد. با این حال، تاکتیکهای چریکی غیر متعارف نیز میتوانند نتیجه معکوس داشته باشند، اگر مخاطب نیاز به درک آنها داشته باشد، به عنوان غیر حساس شناخته شود، یا توسط شرایط آبوهوایی، اجرای قانون یا سایر عوامل خارج از کنترل برند متوقف شود.
16. بازاریابی بومی
بازاریابی بومی زمانی است که برندها تبلیغات و سایر محتوای خود را سفارشی می کنند تا تا حد امکان یکپارچه با احساس، ظاهر و عملکرد پلتفرمی که در آن منتشر می شوند ترکیب شوند. زمانی که برندها برای ایجاد و توزیع محتوای حمایت شده بین مخاطبان خود با ناشران همکاری می کنند، این مهم است. برندها با استفاده از تخصص ویراستاری خود و حصول اطمینان از اینکه تبلیغات به گونهای طراحی شدهاند که تجربه کاربر را مختل نکنند، میتوانند نرخ تبدیل را افزایش دهند و آگاهی از برند را افزایش دهند.
در واقع، تبلیغات بومی جزء بزرگی از استراتژیهای بازاریابی بسیاری از شرکتها هستند. راه های خلاقانه زیادی برای رویکرد بازاریابی بومی وجود دارد. برای بهره مندی از بازاریابی بومی، باید با نشریات رسانه تماس بگیرید یا از طریق یک شبکه تبلیغاتی بومی که به یافتن و تسهیل قرار دادن آگهی کمک می کند، بروید.
17. بازاریابی شریک
بازاریابی شریک که به عنوان بازاریابی مشترک نیز شناخته می شود، یک همکاری بازاریابی است که در آن دو یا چند برند در یک کمپین بازاریابی شریک می شوند و نتایج را به اشتراک می گذارند. این یک ابزار عالی برای تولید سرنخ است که به برندها اجازه می دهد تا از مخاطبانی بهره ببرند که ممکن است هنوز نیاز به دستیابی به آنها داشته باشند. ایده مشارکت بازاریابی قبلاً معرفی شده است.
با این حال، این رویکرد اخیراً محبوبیت پیدا کرده است: در سال 2022، بازاریابان 40٪ از بودجه بازاریابی خود را به فعالیت های مشارکتی اختصاص دادند و 72٪ برای افزایش بیشتر سرمایه گذاری مشارکت برنامه ریزی کردند. برای اینکه مشارکت ها کار کنند، مارک ها باید محصولات یا خدمات مکمل و شخصیت های کاربری مشابه داشته باشند. مهمتر از همه، آنها همچنین باید با اهداف مشترک خود هماهنگ شوند و ذهنیت همکاری و کار گروهی را بپذیرند.
18. بازاریابی محصول
بازاریابی محصول فقط گرفتن عکس از محصول یا اجرای کمپین های راه اندازی نیست. این در مورد افزایش تقاضا برای یک محصول و پذیرش آن از طریق موقعیت یابی مداوم، پیام رسانی و تحقیقات بازار است. بازاریابان محصول در تقاطع تیم های محصول، فروش، بازاریابی و موفقیت مشتری می نشینند. این یک نقش حیاتی برای هر شرکتی است، به همین دلیل است که بیش از یک نفر از هر سه رهبر بازاریابی که در سال 2023 مورد بررسی قرار گرفتند، قصد دارند تلاشهای جذب برای مدیران بازاریابی محصول را افزایش دهند. این بازاریابان متمرکز بر محصول با عملکردهای سازمانی مختلف کار می کنند، از فعال سازی فروش و استراتژی های بازاریابی همسو حمایت می کنند.
اگر میخواهید درمورد طرح بازاریابی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله برنامه بازاریابی را مطالعه کنید.
19. بازاریابی مشتری
بر خلاف بازاریابی اکتسابی، که در آن تمرکز بر کسب مشتریان جدید است، بازاریابی مشتری بر حفظ مشتریان فعلی متمرکز است. هدف این است که با خوشحال کردن آنها از محصول یا خدمات خود و ارائه خدمات عالی به مشتریان، مشتریان خود را به حامیان بلندمدت برند تبدیل کنید. هزینه جذب مشتری بسیار بیشتر از هزینه حفظ یا فروش بیشتر مشتریان فعلی است، بنابراین برندها از سرمایه گذاری در این نوع بازاریابی سود زیادی به دست خواهند آورد. اما برای بهره مندی از این مزایا، تیم های بازاریابی مشتری باید دائماً برای بهبود تجربه مشتری تلاش کنند.
این بدان معناست که هر کاری می توانید انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که مشتریان شما پس از ارائه محصول یا خدمات خود، تأثیر بسیار خوبی خواهند داشت. راه های ساده برای انجام این کار شامل حذف اصطکاک در فرآیند خدمات مشتری، ارائه منابع سلف سرویس مانند پایگاه های دانش آنلاین و استفاده از نرم افزار خدمات مشتری برای مدیریت و خودکارسازی تعاملات است.
20. بازاریابی دهان به دهان
به نظر چه کسی بیشتر اعتماد دارید: به نظر دوستتان یا یک برند؟ پاسخ واضح است. به همین دلیل است که بازاریابی دهان به دهان بسیار قدرتمند است. بر اساس نظرسنجی اخیر، 92 درصد از مصرفکنندگان در توصیههای دوستان و خانواده، سهام بیشتری نسبت به هر نوع تبلیغاتی در نظر میگیرند. البته، شما نمی توانید آن را مجبور کنید که اتفاق بیفتد اما می توانید برند خود را به گونه ای قرار دهید که احتمال آن را بیشتر کند. به عنوان مثال، استراتژیهای زیر میتوانند به مشتریان راضی کمک کنند تا اطلاعات برند شما را به راحتی منتشر کنند:
ایجاد محتوای قابل اشتراک گذاری و ارزش ویروسی. ارائه برنامه های ارجاع و وفاداری. درخواست بررسی پس از ارائه محصول یا خدمات.
21. بازاریابی رابطه ای
بازاریابی رابطه مند نوعی بازاریابی با مشتری است که بر ایجاد روابط عمیق تر و معنادارتر با مشتریان برای تقویت وفاداری بلندمدت به برند تمرکز دارد. این تلاش ها روی بردهای کوتاه مدت یا معاملات فروش متمرکز نیستند. در عوض، آنها در مورد ایجاد مبشر برند واقعی هستند که برند شما را در شبکه های خود تبلیغ می کنند. نکته کلیدی برای انجام موثر این کار این است که بر خوشحال کردن مشتریانی تمرکز کنید که میدانید از برند شما راضی هستند.
شروع به استفاده از نرم افزار بازخورد مشتری برای اجرای یک کمپین امتیاز خالص تبلیغ کننده کنید تا به شما در شناسایی این مشتریان کمک کند. سپس، راههایی برای تبدیل این مشتریان خوشحال به طرفداران خشن ایجاد کنید. از آنجا، میتوانید از آنها درخواست کنید که یک گواهینامه بگذارند، در یک مطالعه موردی شرکت کنند، یا به شما در رسیدن به اهدافتان از راه دیگری کمک کنند.
22. بازاریابی رویداد
یک رویداد در راه است تا یک محصول جدید را راه اندازی کنید. حال، چگونه می توانید مخاطبان هدف خود را نشان دهید؟ اینجاست که بازاریابی رویدادی وارد عمل می شود. در یک نظرسنجی از بیش از هزار نفر از رهبران بازاریابی جهانی، بیش از نیمی از رویدادهای حضوری یا مجازی را به عنوان یکی از مؤثرترین کانالهای بازاریابی معرفی کردند. یک رویداد، یک کارگاه، سمینار، نمایشگاه تجاری، کنفرانس یا فروشگاه پاپ آپ، به برندها کمک می کند مستقیماً با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کنند و روابط پایدار ایجاد کنند.
اما استفاده حداکثری از این سرمایهگذاریها (اغلب گرانقیمت) مستلزم آن است که برندها یک استراتژی ارتقای جامع برنامهریزی کنند، داراییهای خلاقانهای را توسعه دهند که پیشبینیها را تحریک میکنند و بهترین کانالها را برای گسترش آگاهی تعیین کنند.
23. بازاریابی تجربی
بازاریابی تجربی فراتر از بازاریابی رویدادهای سنتی است و رویدادها، تجربیات و تعاملات حضوری و مجازی را در بر می گیرد که باعث ایجاد ارتباطات عاطفی پایدار بین یک برند و مخاطبان هدف می شود. این ابتکارات با هدف ایجاد یک تجربه واقعا جادویی برای شرکت کنندگان، بازاریابی رویداد را یک قدم فراتر می برد. بازاریابی تجربی چیزی را در اختیار شرکتکنندگان قرار میدهد که میتوانند پس از پایان رویداد با خود ببرند. البته غیر از اطلاعات. بنابراین، تعجب آور نیست که 83 درصد از بازاریابان قصد دارند سرمایه گذاری های بازاریابی تجربی خود را ادامه دهند یا افزایش دهند.
اگر میخواهید بدانید کمپین فروش چیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مراحل کمپین فروش را مطالعه کنید.
24. بازاریابی اطلاعاتی
بسیاری از تاکتیکهای بازاریابی بر احساسات تمرکز میکنند، اما گاهی اوقات، تمرکز پیامهای خود بر روی حقایق و ارقام منطقیتر است. این نوع رویکرد به عنوان بازاریابی اطلاعاتی شناخته می شود. مصرفکنندگان برای کمپینهای بازاریابی آموزنده ارزش قائل هستند که به آنها امکان میدهد ارزش مطالب تبلیغ شده را درک کنند. به جای تصاویر انتزاعی، نشان دادن ویژگی های محصول می تواند به مخاطبان نشان دهد که چگونه یک محصول ممکن است برای آنها مفید باشد. این بدان معناست که مزایای ویژگی های محصول خود را برجسته کنید، چگونه آنها مشکلات مشتریان خود را حل می کنند و چگونه آنها را با رقبای خود مقایسه می کنید.
25. بازاریابی متقاعد کننده
برخلاف بازاریابی آموزنده، بازاریابی متقاعد کننده عمداً به احساسات کاربران ضربه می زند. هدف این کمپین ها این است که مخاطبان خود چیزی را احساس کنند، آن احساسات را با یک برند مرتبط کنند و اقدامات مورد نظر را آغاز کنند. تکنیک های بی شماری وجود دارد که بازاریابان می توانند از آنها برای ترغیب مصرف کنندگان برای خرید یک محصول یا خدمات استفاده کنند. به عنوان مثال، اصل کمیابی به این پدیده روانی اشاره دارد که افراد در صورتی که فکر کنند برای مدت طولانی تری در دسترس نخواهد بود، احتمال خرید آن بیشتر است.
به طور مشابه، مطالعات نشان دادهاند که قیمتهایی که به “.99” ختم میشوند، بهطور قابلتوجهی کمتر از قیمتهایی هستند که فقط یک ریال بالاتر هستند، و باعث میشود که مصرفکنندگان با وجود تفاوت واقعی ناچیز در قیمت، تمایل بیشتری به خرید داشته باشند. البته، مانند هر تلاش بازاریابی، این استراتژیها تنها در صورتی کار میکنند که شخصیت خریدار خود را درک کنید و بدانید چه چیزی با مخاطب هدف شما طنینانداز خواهد شد.
26. بازاریابی جنجالی
بازاریابی جنجالی از موضوعات تکان دهنده و بحث برانگیز برای جلب توجه به یک کمپین استفاده می کند. نکته مهم این است که این موضوع در مورد قطبی کردن مخاطبان نیست. هدف بازاریابی بحث برانگیز موثر جلب توجه مردم و برانگیختن بحث است، اما مصرف کنندگان را از خود دور نمی کند. این رویکرد دارای مزایا و معایبی است. از یک طرف، شیرین کاری های بحث برانگیز این پتانسیل را دارند که ویروسی شوند و در اطراف برند شما سر و صدا ایجاد کنند. با این حال، این خطر وجود دارد که مشتریان بالقوه را از کار بیاندازید و بر تصویر برند خود تأثیر منفی بگذارد. در واقع، نمونههای زیادی از نمایشهای بازاریابی بحثبرانگیز شکست خورده وجود داشته است پس حتماً هنگام رفتن به این مسیر با دقت قدم بردارید.
از این بازاریابی ها هم برای محصول و هم برای بازاریابی خدمات میتوان استفاده کرد.
اگر میخواهید با بازاریابی ویروسی آشنا شوید مقاله تبلیغات ویروسی چیست را مطالعه کنید.
27. بازاریابی میدانی
بازاریابی میدانی، همچنین به عنوان فروش میدانی شناخته می شود، نوعی بازاریابی سنتی است که شامل بیرون رفتن در یک جامعه برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود به طور مستقیم به مخاطبان هدف شما می شود. میتوانید این کار را با توزیع نمونههای محصول، ارائه نسخههای نمایشی محصول یا بروشور انجام دهید. با وجود افزایش محبوبیت استراتژیهای بازاریابی دیجیتال، رهبران بازاریابی توافق دارند که هنوز مکان مهمی برای این تلاشهای بازاریابی حضوری وجود دارد. بیش از نیمی از بازاریابهایی که اخیراً مورد بررسی قرار گرفتهاند، رویدادهای فیزیکی و نمایشگاههای تجاری و همچنین جوامع و گروههای مشتریان را در میان مؤثرترین کانالهای بازاریابی فهرست کردهاند.
28. بازاریابی عصبی
بازاریابی عصبی از علوم اعصاب برای به دست آوردن بینشی در مورد تصمیمات مصرف کنندگان و پیش بینی رفتار آنها استفاده می کند. به عنوان مثال، مطالعهای را انجام شده که در آن محققان از یک ابزار ردیابی چشم برای اندازهگیری سطوح تعامل کاربر هنگام مشاهده انواع مختلف تبلیغات موبایلی استفاده کردند. این امر به تیم بازاریابی خود قدرت داد تا پیام هایی را که از نظر عاطفی بیشتر با مخاطبان هدف خود طنین انداز هستند شناسایی کرده و بر این اساس کمپین های تبلیغاتی خود را بهینه کنند.
مطالعات بازاریابی عصبی مانند این میتواند شامل ردیابی حرکات چشم، تجزیه و تحلیل اسکنهای مغزی، و اندازهگیری عملکردهای فیزیولوژیکی مختلف در پاسخ به محرکهای بازاریابی باشد، که همگی میتوانند برای اطلاعرسانی تصمیمات بازاریابی مبتنی بر داده مورد استفاده قرار گیرند.
بهترین نوع بازاریابی
هیچ راه درست یا غلطی برای انجام بازاریابی وجود ندارد تا زمانی که با مخاطبان مورد نظر شما ارتباط برقرار کند و بازگشت سرمایه را فراهم کند. اکثر شرکت ها از ترکیبی از استراتژی های ذکر شده در بالا برای تولید سرنخ و جذب مشتری استفاده می کنند. در نهایت، شما باید بر اساس محصول، مخاطبان و منابع منحصر به فرد خود انتخاب کنید که چه چیزی برای کسب و کار شما منطقی تر است. در این محتوا شاید شما تنها با بخشی از انواع بازاریابی، انواع مارکتینگ و روش های بازاریابی آشنا شده باشید که این دنیای بازاریابی بسیار بزرگ شده و پیشرفت کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید