مقالات

جذب مشتری چیست + معرفی 4 تکنیک جذب مشتری که نمی دانستید

سرمایه‌گذاری در استراتژی جذب مشتری برای شما حیاتی است تا سرنخ‌های مناسب را به شرکت خود جذب کنید و شانس خود را برای حفظ آنها در طولانی مدت افزایش دهید. در این راهنما، جذب مشتری چیست، فرایند جذب مشتری و تکنیک جذب مشتری را خواهید آموخت.

جذب مشتری چیست؟

جذب مشتری فرآیند جذب مشتریان بالقوه برای خرید محصولات شما است. یک استراتژی قوی برای جذب مشتری: 1) سرنخ ها را جذب می کند، 2) آنها را تا زمانی که آماده فروش شوند پرورش می دهد و 3) آنها را به مشتری تبدیل می کند. هزینه کلی این مراحل به عنوان هزینه جذب مشتری (CAC) نامیده می شود. برخی از نمونه‌های جذب مشتری عبارتند از بازاریابی ایمیلی، استفاده از پلتفرم CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) یا ارائه خدمات عالی به مشتری و کسب شهرت برای انجام این کار.

چرا جذب مشتری مهم است؟

جذب مشتری برای مشاغل در هر سن و اندازه ای مهم است. این به کسب و کار شما اجازه می دهد:
برای تامین هزینه ها، پرداخت حقوق به کارکنان و سرمایه گذاری مجدد در رشد و شواهدی از کشش برای طرف های خارجی مانند سرمایه گذاران، شرکا و تأثیرگذاران نشان دهید. توانایی جذب و تبدیل سیستماتیک مشتریان جدید، شرکت ها را سالم و در حال رشد نگه می دارد و سرمایه گذاران را راضی نگه می دارد.

هدف از جذب مشتری چیست؟

هدف از جذب مشتری کمک به کسب و کار بیشتر شرکت با استفاده از قدرت تیم ها، کانال ها و استراتژی های مختلف است. همینطور هدف از جذب مشتری، یافتن روشی تکرارپذیر و روشمند برای جذب مشتریان به کسب و کار شماست. در حالی که می توانید منتظر بمانید تا مشتریان به طور طبیعی به سراغ شما بیایند، اما این تضمین نمی کند که بتوانید در طول زمان سود خود را افزایش دهید یا حتی حفظ کنید.

متخصصان جذب مشتری از تکنیک های خاصی استفاده می کنند تا مشتریان بالقوه را به اقدام وادار کنند. هدف این فرآیند ایجاد یک استراتژی سیستماتیک و پایدار برای به دست آوردن مشتریان جدید و افزایش درآمد برای کسب و کار است. از بسیاری جهات، این فرآیند شبیه بازاریابی به نظر می رسد. شما به دنبال راه هایی برای نمایش نام تجاری خود و ارتباط با مشتریان هستید. اما بین این دو تفاوت وجود دارد.

 

فرایند جذب مشتری

مدیریت جذب مشتری نحوه مدیریت فرآیند جذب مشتری جدید توسط یک شرکت است. فعالیت های مدیریت جذب مشتری به سه مرحله تقسیم می شود:

  • آگاهی

آگاهی از برند آغاز سفر خریدار است. در حال حاضر، همه افراد مخاطب هدف شما که به تازگی برند شما را کشف می کنند، یک مشتری بالقوه هستند. اگر کسی نداند شما چه کار می کنید یا ارزشی که می توانید برای او به ارمغان بیاورید مشتری نمی شود. در این مرحله، هدف درگیر شدن با افراد بالقوه مختلف است. ممکن است افراد هنوز برای خرید آماده نباشند، اما همچنان باید در محدوده مخاطبان هدف شما قرار بگیرند و با شخصیت های مشتری شما هماهنگ باشند.

  • بررسی و توجه

در مرحله بررسی، مشتریان شروع به نشان دادن نشانه هایی می کنند که نشان می دهد در خرید جدی تر هستند. آنها ممکن است این را با ثبت نام برای یک نسخه آزمایشی یا آزمایشی رایگان نشان دهند.

  • تبدیل

در اینجا مشتریان بالقوه وارد قیف فروش می شوند. اینجاست که مردم آماده خرید هستند. در این مرحله، آنها قبلاً با برند شما درگیر شده اند و تکالیف خود را انجام داده اند. آنها تقریباً آماده هستند تا آخرین گام ها را برای تبدیل شدن به مشتریان انجام دهند. برای مثال، ممکن است چیزی به سبد خرید خود اضافه کرده باشند یا برای اشتراک ماه اول رایگان ثبت نام کرده باشند. فروشندگان واقعاً در مراحل میانی و پایینی مدیریت جذب مشتری می درخشند.

تکنیک جذب مشتری

چگونه مشتری جذب کنید؟ روش های مختلفی برای جذب مشتری وجود دارد. یک چیز مطمئن است: جذب مشتری تیم های زیادی را برای حرکت افراد در هر مرحله نیاز دارد. شرکت ها هزینه های جذب مشتری را از نزدیک نظارت می کنند زیرا اهمیت آن مانند حفظ مشتری نیز است. اما زمانی که همه تیم‌ها با هم همکاری می‌کنند تا بهترین عملکرد شرکت را به پیش ببرند، شرکت به احتمال زیاد مشتریان بالقوه را به مشتریان واقعی تبدیل می‌کند.

اینها تنها تعدادی از تيمهاي درگیر هستند:

  • تیم های خلاق در میان مشتریان بالقوه به پیشنهادات شرکت علاقه مند می شوند. آنها این کار را از طریق تبلیغات یا انواع دیگر کمپین های دیجیتال و برند انجام می دهند.
  • تیم های بازاریابی با انواع مختلفی از مشتریان بالقوه ارتباط برقرار می کنند و منابع محتوای مفیدی را ارائه می دهند، مانند این پست وبلاگی که در حال حاضر می خوانید، یک وبینار یا یک خبرنامه ایمیل.
  • تیم‌های فروش سرنخ‌ها و چشم‌اندازهای تولید شده توسط این فعالیت‌های خلاقانه و بازاریابی را دریافت می‌کنند. آنها با تاکید بر اینکه چرا شرکت یا محصول آنها شایسته کسب و کار مشتری است، موضوع را به خانه هدایت می کنند. آنها در نهایت معامله را می بندند و آن مشتری مشتری می شود.
  • تیم های موفقیت مشتری کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که مشتریان آنچه را که نیاز دارند و کارهای بیشتری را با شرکت شما انجام می دهند. اگرچه تیم‌های موفقیت مشتری اغلب پس از تبدیل شدن به مشتریان بالقوه وارد صحنه می‌شوند، اما نقش مهمی در حفظ، وفاداری مشتری و کاهش ریزش مشتری دارند.
  • پاسخ به “چگونه مشتری جذب می کنید؟” یا «چگونه فروش را افزایش دهیم؟» پیچیده تر از چگونه یک فروشنده خوب باشید، است.

در حالی که داشتن یک استراتژی فروش ضروری است، شرکت ها نمی توانند یک استراتژی جذب مشتری موفق ایجاد کنند بدون اینکه درک کنند که چگونه بخش های مختلف در فرآیند جذب مشتری نقش دارند. برای به دست آوردن مشتریان جدید، کسب و کارها باید با مشتریان بالقوه به روشی معنادار ارتباط برقرار کنند. این بدان معناست که نیازهای آنها را با راه حل، محصول یا خدمات مناسب در زمان مناسب برآورده کنید.

اگر میخواهید درمورد قیف فروش بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله قیف فروش چیست  را مطالعه کنید.

4 تکنیک شکست ناپذیر برای جذب مشتری به کسب و کار شما

با ظهور اینترنت و بازاریابی دیجیتال، استراتژی های اقتصادی زیادی برای جذب مشتریان جدید به فروشگاه ما وجود دارد. با این حال، وقتی به فروشگاه‌های مجاور فکر می‌کنیم، به استراتژی‌های آفلاین نیاز داریم تا به ما کمک کنند افراد علاقه‌مند به محصولاتمان را در نزدیکی کسب‌وکارمان جذب کنیم تا بتوانند مشتریان وفادار شوند. بنابراین، ما 5 تکنیک بی‌نظیر را به شما معرفی می‌کنیم تا بدانید چگونه مشتریان را به سمت کسب و کار خود جذب کنید:

1.تبلیغات، بهترين تکنیک جذب

اگر چیزی وجود دارد که به طور گسترده مشتریان را جذب می کند، آن تبلیغات است. تبلیغات، بهترین فرمول برای جذب مشتری. وقتی نوبت به جذب مشتری به سمت کسب و کارمان می‌رسد، تبلیغات امری اساسی است. در سال های اخیر روش های آنلاین طرفداران زیادی پیدا کرده اند، فیسبوک و گوگل ادوردز محبوب ترین روش هایی هستند که فروشگاه ها برای افزایش فروش خود انتخاب می کنند. با این حال، روش‌های سنتی تری مانند بروشور یا تبلیغات در مجلات و روزنامه‌های محلی نیز وجود دارد که اگر به دنبال تأثیر نزدیکی هستید، بهترین انتخاب هستند.

2.به بهترین مشتریان خود با برنامه های وفاداری پاداش دهید

برنامه های وفاداری گزینه مناسبی برای تبدیل شدن به مشتریانی که برای اولین بار به فروشگاه ما می آیند، هستند. بسته به بودجه خود، می توانید از چندین گزینه انتخاب کنید:

  • کارت اشتراک یا باشگاه مشتریان

این تکنیک اغلب در خدماتی مانند رستوران‌ها و آرایشگاه‌ها، فروشگاه ها استفاده می‌شود، اما می‌توان آن را با قرار دادن مبلغی کاملاً با یک فروشگاه هدیه سازگار کرد. به عنوان مثال، اگر مشتری ما بیش از 200 هزار تومان خرید کند، کارت را اهدا می کنیم.

  • پیشنهادهای ویژه

اگر پایگاه داده دارید، می توانید تمام اطلاعات مشتریان جدید برنامه وفاداری را ذخیره کرده و از آن برای ارائه پیشنهادهای شخصی به آنها استفاده کنید. هم از طریق ایمیل و هم با استفاده از شماره تلفن آنها می توانید برای ارائه تبلیغات ویژه با آنها تماس بگیرید و یا از محصولات جدیدی که وارد فروشگاه شده اند مطلع شوید.

3. تخفیف های استثنایی برای وفادارترین ها

وفاداری باید پاداش داده شود. به لطف برنامه‌های وفاداری می‌توانید بدانید مشتریانی که بیشتر به فروشگاه شما می‌آیند چه کسانی هستند و بنابراین به شما در افزایش فروش کمک می‌کنند. ارائه تخفیف های انحصاری به آنها، دادن یک هدیه کوچک برای تولدشان یا تبریک کریسمس به آنها برخی از حرکات کوچکی است که آنها را برای همیشه وفادار می کند.

4.برنامه ارجاع، یک دوست بیاورید و هر دو برنده شوید

برنامه های ارجاع در حال تبدیل شدن به یکی از رایج ترین استراتژی های بازاریابی برای جذب مشتریان به یک تجارت هستند. این برنامه ها شامل مشتریان شماست که در ازای دریافت انگیزه، شما را به دوستان و خانواده خود توصیه می کنند. یک استراتژی ساده برای دستیابی به این امر ممکن است این باشد که به مشتری خود یک کوپن تخفیف بدهید که توسط یکی از دوستان یا اعضای خانواده قابل بازخرید است، هنگامی که او در فروشگاه خرید می کند، مشتری شما امتیازاتی را دریافت می کند که ممکن است در آینده برای یکی از محصولات شما تغییر کند. گزینه ترجیحی شما چیست؟

استراتژی جذب مشتری چیست؟

استراتژی جذب مشتری طرح سطح بالایی است که یک کسب و کار برای جذب مشتریان بیشتر از آن استفاده می کند. این شامل تمام تیم های ذکر شده در بالا می شود: فروش، بازاریابی، خلاقیت و موارد دیگر. همچنین شامل فعالیت ها و کانال هایی است که آن تیم ها برای رساندن پیام خود و ارتباط با مشتریان استفاده می کنند. بیایید 7 استراتژی جذب مشتری را مرور کنیم. برخی از مشاغل از برخی از این موارد استفاده می کنند و برخی دیگر ممکن است از همه آنها استفاده کنند.

7 استراتژی جذب مشتری

  1. یک وب سایت عالی داشته باشید
  2. تجربه فروش تلفنی خود را بهبود بخشید
  3. از هوش مصنوعی برای جذب فعالانه مشتریان استفاده کنید
  4. برای بهبود کیفیت سرنخ ها با بازاریابی کار کنید
  5. از نرم افزار CRM استفاده کنید
  6. به نظرات مشتریان گوش دهید
  7. روی تجربه مشتری سرمایه گذاری کنید

یک وب سایت عالی داشته باشید

وب سایتی که توجه مردم را به خود جلب کند یکی از بهترین راه ها برای جذب مشتری است. از بین تمام وب سایت هایی که می توانستند روی آنها کلیک کنند، وب سایت شما را پیدا کردند و روی آن کلیک کردند. اکنون که آنها تا اینجا پیش رفته اند، باید به آنها پاداش داده شود. به آن مانند درب ورودی فکر کنید: مردم باید دلیلی برای ورود داشته باشند وگرنه به راه رفتن ادامه خواهند داد.

یک UX ساده افراد را به داخل دعوت می‌کند. به افراد کمک می‌کند آنچه را که نیاز دارند پیدا کنند، و به آنها کمک می‌کند تصمیم بگیرند که آیا چیزی که ارائه می‌دهید همان چیزی است که به دنبال آن هستند یا خیر. یک حضور دیجیتال خوب به هر دوی آنها پاسخ می دهد: کسانی که می خواهند سریع چیزی بخرند، حتی افرادی که نرم افزار سازمانی را به صورت آنلاین با کارت اعتباری خریداری می کنند و افرادی که می خواهند تحقیقات بیشتری انجام دهند.

یکی از مواردی که برای اطمینان از یک تجربه دیجیتالی ساده و مشتری محور باید در نظر داشت، طراحی آن با در نظر گرفتن مشتریان است. زیاده روی در این مورد می تواند تمرکز بیش از حد بر نیازهای شرکت بگذارد. جذب مشتری امری بزرگ است. طبق مقاله ای در سال 2021 بیان شد که:

شرکت ها نباید در طول مسیر بر تصمیمات مشتری تأثیر بگذارند. وقتی سفرها و تجربیات مشتری محور باشند و نه به عنوان مسیری برای خرید، بلکه به عنوان مسیری برای رسیدن به هدف طراحی شوند، تأثیر می تواند مؤثرتر باشد.

اما لازم است وب‌سایت تلفن همراه پاسخگو باشد و با توجه به مشتریان طراحی شود. توجه: این لزوما به معنای “فروش” نیست، بلکه به معنای واضح، صادق و مفید بودن است. گاهی اوقات، مشتریان بالقوه به اندازه کافی علاقه مند هستند که در قیف حرکت کنند. به همین دلیل، برقراری ارتباط با یک نماینده فروش، ثبت نام برای یک دوره آزمایشی رایگان، دریافت نسخه نمایشی، یا حتی ارتباط با یکی از همکاران خدمات مشتری در صورتی که برای بررسی مشکل، مشکل دارند، بسیار مهم است. در نظر بگیرید که چند بار سبد خرید آنلاین را رها کرده اید زیرا تجربه پرداخت یا تلفن همراه بسیار دشوار بود.

تجربه فروش تلفنی خود را بهبود بخشید

یک تجربه خوب از فروش تلفنی، بخشی از تجربه دیجیتال است و برای جذب مشتری بسیار مهم است. فرصت‌های زیادی برای ارتباط با مشتریان از این طریق وجود دارد.

از هوش مصنوعی برای جذب فعالانه مشتریان استفاده کنید

شرکت های نوآور رویکردی فعالانه برای جذب مشتری دارند و با کمک هوش مصنوعی، لازم نیست پیچیده یا پرهزینه باشد. یک ربات چت می تواند فعالانه از بازدیدکنندگان به وب سایت یا برنامه شما استقبال کند و در صورت داشتن سؤال یا نیاز به کمک، آنها را به راحتی به فروش یا پشتیبانی متصل کند. ممکن است کوچک به نظر برسد، اما یک پنجره بازشو ساده که به مشتریان بالقوه اطمینان می‌دهد که برای کمک به آنجا هستید، می‌تواند راه درازی را انجام دهد.

برای بهبود کیفیت سرنخ ها با بازاریابی کار کنید

برخی از شرکت‌ها سرنخ‌های فروش را خریداری می‌کنند، اما اغلب از فعالیت‌های بازاریابی هدفمند ناشی می‌شوند: وبینارها، رویدادهای زنده، و افرادی که به سادگی اطلاعات خود را در ازای منابع قابل دانلود مفید به شرکت می‌دهند. یک شکایت رایج از فروشندگان این است که سرنخ هایی که به دست آوردند خوب نبودند. به بیان بیشتر مشتری محور، آنها آماده خرید نبودند، اما کسب و کار فکر می کرد (یا امیدوار بود) که این کار را می کرد.

همه کسانی که برای نسخه آزمایشی یا خبرنامه ایمیل شما ثبت نام می کنند، آماده خرید نیستند، اما برخی از آنها آماده هستند. رهبران فروش باید فعالانه با بازاریابی کار کنند تا فاصله بین سرنخ های خوب و بد را برطرف کنند. دریابید که چرا سرنخ‌ها سرد می‌شوند و یک برنامه چندکارهی برای به دست آوردن موارد بهتر ایجاد کنید. به عبارت مشتری محور تر، در تمایز بین انواع مختلف مشتریان بالقوه بهتر عمل کنید.

اگر می خواهید در مورد رشد کسب و کار بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله رشد کسب و کار چیست را مطالعه کنید.

از نرم افزار CRM استفاده کنید

یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) می تواند به شما در درک بهتر نیازهای مخاطبان و ایجاد یک فرآیند فروش بهتر کمک کند. با نرم افزارCRM، می توانید سرنخ ها و حرکات آنها را از طریق قیف فروش نظارت کنید، ایمیل ها و داده ها را خودکار کنید، فرصت های جدید را کشف کنید و عملکرد را پیگیری کنید. دیده شدن در خط فروش به فروشندگان کمک می کند تا بهره وری بیشتری داشته باشند و همچنین می تواند به بهبود نرخ رضایت مشتری کمک کند. جستجوی فروش ممکن است نتایج معناداری بیشتری هم برای مشتریان و هم برای کسب و کار داشته باشد.

به نظرات مشتریان گوش دهید

تحقیقات بازار همیشه دقیق نیست و سلیقه مشتری همیشه تغییر می کند. به همین دلیل مهم است که هنگام بازخورد دادن به مشتریان واقعاً گوش دهید: عمدی یا غیرعمدی.

بسیاری از کسب‌وکارها در ارائه محصولات یا خدماتی که فکر می‌کنند مردم می‌خواهند بخرند، مقصر هستند. وقتی مردم خرید نمی‌کنند، شرکت‌ها متعجب می‌شوند که چرا موجودی زیادی در قفسه‌ها باقی می‌ماند یا چرا سطح فروش ثابت مانده است. راه حل، تصمیم گیری بیشتر مشتری محور و گوش دادن به بازخورد مشتری است. این به معنای بررسی بازخورد رسمی از نظرسنجی ها و بررسی ها، ارتباط با تیم پشتیبانی خود در مورد شکایات مشتریان و حتی نظارت بر گفتگو در کانال های رسانه های اجتماعی و جامعه آنلاین شما است.

به یاد داشته باشید که بازخورد مشتری فقط از مشتریان فعلی نمی آید. مشتریان بالقوه همیشه درباره تجربیات خود با یک شرکت بازخورد می‌دهند. این به کسب و کار بستگی دارد که از آن مکالمات آگاه باشد و هر کجا که اتفاق می افتد به دقت گوش دهد.

روی تجربه مشتری سرمایه گذاری کنید

تجربه مشتری بر تصمیمات خرید تأثیر می گذارد، به این معنی که تأثیر زیادی در جذب مشتری دارد. یک نظرسنجی نشان داد که 62 درصد از مشتریان B2B و 42 درصد از مشتریان B2C پس از یک تجربه خوب خدمات مشتری، خرید بیشتری انجام دادند و 66 درصد از مشتریان B2B و 52 درصد از مشتریان B2C پس از یک تعامل بد با خدمات مشتری، خرید خود را متوقف کردند. تجربه مشتریان بالقوه با خدمات مشتری شما اغلب اولین تعامل مستقیم آنها با برند شماست. اطمینان حاصل کنید که این تجربه ای است که باعث می شود آنها بیشتر بخواهند.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که مردم اغلب بر اساس احساسات تصمیم به خرید می گیرند. از آنجایی که پشتیبانی مشتری در خط مقدم است، آنها نقش زیادی در جنبه احساسی برند شما دارند.

اگر می خواهید درمورد اصول مذاکره فروش بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مذاکره فروش چیست را مطالعه کنید.

کانال های جذب مشتری

کانال های جذب مشتری ابزارهایی هستند که یک کسب و کار برای ارتباط با مشتریان موجود استفاده می کند. این کانال ها برای زنده کردن بسیاری از استراتژی های جذب مشتری در بالا استفاده می شوند و می توان از آنها در تمام مراحل سفر مشتری استفاده کرد.

کانال های جذب مشتری عبارتند از:

  • وب سایت شرکت
  • وبلاگ شرکت و سایر فعالیت های بازاریابی محتوا
  • بازاریابی ایمیلی
  • رویدادها و غرفه های بازاریابی میدانی
  • رسانه های اجتماعی
  • تبلیغات پولی (چاپ و دیجیتال، مانند تبلیغات Google که ممکن است به صورت آنلاین ببینید)
  • تماس های فروش
  • خود محصول، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های جدید یا تعامل با شرکت، به اقدام در داخل محصول دعوت می کند.

جذب مشتری در كسب و كار شما

جذب مشتری فرآیند پیچیده ای است، اما کار مشترک با تیم های داخلی و گوش دادن به مشتریان می تواند تیم های فروش شما را در مسیر درست قرار دهد. فقط معاملات را نبندید بلكه با استفاده از تمام تكنيك هاي ذكر شده، اطمینان حاصل کنید که شرکت شما بهترین شرکت برای کسب و کار مشتری است، اگر، علاوه بر جذب مشتري به حفظ مشتري نيز اهميت دهد.

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

1 هفته ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

3 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

3 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

3 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

4 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago