در سالهای اخیر، روشهای گوناگونی برای بازاریابی و فروش محصولات و خدمات معرفی شده است. یکی از این روشها، بازاریابی شبکه ای است که بهعنوان یک راهکار مؤثر و اساسی برای فروش بهصورت هرمی شناخته میشود. این روش به کسبوکارها کمک میکند تا فرآیند تبلیغات خود را در مقیاس وسیعتری گسترش دهند و به توسعه کسبوکارهای مختلف کمک کنند. بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ این مزیت را دارد که محدودیت زمانی و مکانی ندارد.
بهعبارت دیگر، شما میتوانید در هر زمان از شبانهروز، محصول و خدمات خود را به جامعه هدف معرفی کنید. فرقی نمیکند که بازار هدف شما به اندازه یک محله یا شهر کوچک باشد یا بخواهید در سطح یک استان یا حتی کشور اقدام به فروش و بازاریابی کنید. البته برای دستیابی به این اهداف، لازم است با مفهوم “بازاریابی شبکه ای چیست” آشنا باشید. در ادامه، ما شما را بیشتر با این نوع بازاریابی و مزایای خاص آن آشنا خواهیم کرد.
نتورک مارکتینگ یکی از انواع بازاریابی است که در آن تبلیغات اینترنتی بهصورت نامحدود انجام شده و در پی آن فروش کالا و خدمات بهصورت هرمی و غیرحضوری صورت میگیرد. بازاریابی شبکه ای به شما این امکان را میدهد که بدون نیاز به جابهجایی و از خانه، محل کار، ورزش، بازی، تحصیل و دیگر فعالیتها، درآمدزایی مؤثر و مطلوبی داشته باشید. با این حال، در این مسیر چالشهایی مانند انواع مختلف نتورک مارکتینگ، مزایا و معایب آن وجود دارد که تنها با آگاهی کامل از آنها میتوانید بهعنوان یک بازاریاب شبکهای موفق عمل کرده و یا از این فرآیند برای پیشبرد اهداف مالی و سرمایهگذاری خود استفاده کنید. بنابراین، بازاریابی شبکه ای و تأثیرات مثبت آن را همواره باید بهعنوان یک فرصت و پله ترقی در دنیای مشاغل مختلف در نظر بگیرید.
اگر میخواهید درمورد دوره بازاریابی تلفنی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم به صفحه دوره بازاریابی و فروش تلفنی مراجعه کنید.
اگر میخواهید از مرکز تماس در کسب و کار خود استفاده کنید از دوره مدیریت مرکز تماس پرانتز استفاده کنید تا بتوانید به تخصصی ترین شکل از مرکز تماس بهره ببرید.
با توجه به تنوع گسترده مشاغل و محصولات مختلف، روشهای متنوعی برای بازاریابی و فروش وجود دارد. این تنوع به صاحبان کسبوکارها این امکان را میدهد که بر اساس نیاز، زمینه فعالیت، نوع محصول و خدمات خود، بهترین و مؤثرترین روشهای بازاریابی را انتخاب و به کار ببرند. در این میان، بازاریابی شبکه ای به سه دسته اصلی تقسیم میشود که هر یک از آنها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه، به بررسی و تشریح این دستهها خواهیم پرداخت.
در این مدل از بازاریابی شبکه ای، فرد به یک برنامه همکاری مشخص و از پیش تعیین شده برای فروش به یک شرکت ملحق میشود تا محصولات و خدمات آن شرکت را در قالب یک شبکه تکسطحی به فروش برساند. در بازاریابی مستقیم، نیازی به معرفی و ثبتنام افراد (عضوگیری) نیست و تنها از طریق فروش مستقیم محصولات و خدمات میتوان درآمد کسب کرد. نتورک مارکتینگ برای صاحبان مشاغل نیز کاربرد دارد، به این معنی که اگر بخواهید فقط براساس میزان فروش با بازاریابان و تیم فروش خود حقوق پرداخت کنید، باید از روش بازاریابی مستقیم یا تکسطحی استفاده نمایید.
این روش نیز نوع دیگری از بازاریابی شبکه ای است که مانند سایر روشها بر جذب مشتری و افزایش فروش تمرکز دارد. با این حال، برخلاف روش تکسطحی، در این مدل ابتدا باید فرآیند عضوگیری انجام شود. به این معنی که بخشی از درآمد بازاریاب به جذب مشتریان و عضوگیری اختصاص یافته و بخش دیگر آن به سود حاصل از فروش تعلق میگیرد.
بازاریابان دو سطحی نیازمند تمرکز، توان و تجربه بیشتری هستند تا بتوانند بهطور مؤثر بر ذهن مخاطبان تأثیر بگذارند و آنها را به ثبتنام در سایتهای فروش ترغیب کنند. از این رو، بازاریابان باید توانایی جذب و متقاعد سازی مشتری را داشته باشند تا فرآیند فروش و عضوگیری با موفقیت پیش رود. بر اساس قراردادهای مندرج میان صاحبان مشاغل و بازاریابان، حقوق افراد فعال در زمینه بازاریابی شبکه ای تعیین میشود. همچنین برای جذب مشتریان بیشتر، استفاده از استراتژیهایی مانند قیف فروش میتواند بسیار مؤثر باشد.
پیشنهاد میکنیم مقاله قیف فروش چیست را بخوانید.
بعضی از شرکتها و سازمانها برای فروش مستقیم محصولات و خدمات خود از بازاریابی چند سطحی استفاده میکنند. این روش به شرکتها کمک میکند تا علاوه بر ترغیب و تشویق مصرفکنندگان، بازاریابان و پخشکنندگان را نیز به عرضه محصولات و خدمات با انگیزه بیشتر سوق دهند. در این مدل، درصدی از هر فروش بهعنوان پورسانت به بازاریاب شبکهای یا نتورک مارکتینگ پرداخت میشود. علاوه بر این، برای فروش مستقیم محصولات، پاداشهای ویژهای برای پخشکنندگان در نظر گرفته میشود. این نوع بازاریابی شبکهای تأثیر زیادی بر افزایش فروش محصولات و خدمات مختلف دارد و باعث میشود که بازاریابان، پخشکنندگان و فروشندگان با اشتیاق بیشتری به فعالیت خود ادامه دهند.
برای آشنایی با یکی دیگر از روشهای بازاریابی مقاله انواع بازاریابی الکترونیکی پرانتز را بخوانید.
اکنون که با مفهوم “نتورک مارکتینگ چیست” آشنا شدید، زمان آن فرا میرسد تا مزایای نتورک مارکتینگ را نیز بشناسید. در این خصوص بعضی از اصلیترین و مهمترین مزایای بازاریابی شبکه ای به شرح زیر عبارت است از:
برای تسلط کامل بر مدل کانو و یادگیری نحوه کاربرد آن در بهبود تجربه مشتری و ارتقاء کیفیت محصولات، دوره مدل کانو را مطالعه کنید و این ابزار ارزشمند را به بهترین نحو در کسبوکار خود پیادهسازی کنید.
جمع بندی
در این مطلب درمورد اینکه بازاریابی شبکه ای چیست صحبت کردیم. نتورک ماکتینگ (network marketing) به عنوان یک استراتژی قدرتمند، این امکان را به کسبوکارها میدهد که با بهرهگیری از تیمهای فروش و بازاریابان شبکهای، محصولات و خدمات خود را به روشی مؤثر و گسترده به مشتریان معرفی کنند. این مدل بازاریابی نه تنها به کاهش هزینهها کمک میکند بلکه به افراد این فرصت را میدهد که بدون محدودیت زمانی و مکانی به درآمدزایی بپردازند. اگرچه موفقیت در این حوزه نیازمند آگاهی، تجربه و استراتژیهای مناسب است، اما با توجه به مزایای آن، میتواند یک مسیر شغلی سودآور و بلندمدت برای بسیاری از افراد و کسبوکارها باشد.
سوالات متداول
1- بازاریابی شبکه ای چیست؟
بازاریابی شبکه ای یا نتورک مارکتینگ انجام تبلیغات اینترنتی به صورت نامحدود و در پی آن فروش انواع کالا و خدمات به صورت هرمی و غیرحضوری میباشد. در واقع با استفاده از این راهکار بدون جابجا شدن و از درون خانه، محل کار، ورزش، بازی، تحصیل و غیره میتوانید یک درآمدزایی مطلوب و مؤثر را تجربه کنید.
2 – مزایای نتورک مارکتینگ چیست؟
جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی و صرفهجویی در سایر هزینهها/ به اشتراک گذاشتن انواع محصول و خدمات در اختیار جامعه هدف/ کسب درآمد بدون محدودیت زمانی و مکانی/ بهبود مهارتهای ارتباطی با دیگران
دیگر برای کسب و کارهایی که هزینههای بالا دارند و نمیتوانند با هوشمندی قیمتگذاری کنند،…
برندهایی موفق هستند که صدای مشتری را بشنوند، بفهمند او چه میخواهد، چه چیزهایی برایش…
موفقیت یک کسب و کار فقط به افزایش فروش بستگی ندارد؛ بلکه کاهش هزینه کسب…
اگر صاحب یک کسب و کار هستید، چه تازه شروع کرده باشید و چه سالها…
در شرایطی که بازارها روز به روز رقابتیتر میشوند و هزینه جذب مشتریان جدید به…
هوش تجاری، قلب تپنده تصمیم گیری هوشمند. چطور تصمیمهای سازمان را دقیقتر بگیریم؟ چطور از…