بنچ مارکینگ چیست؟ و چگونه از آن در کسب و کار استفاده کنیم؟

اگرچه بسیاری از کسب و کارها به نوآوری خود متکی هستند، برخی تحلیل رقابت را مفید می دانند. بنچ مارک کردن، عمل مقایسه معیارهای یک شرکت با سایر کسب و کارها برای تجزیه و تحلیل آنچه در صنایع مربوطه آنها موثر است. اجرای این فرآیند می تواند به مزایای مختلفی از جمله بهبود کارایی و افزایش فروش منجر شود. در این مقاله، ما توضیح می‌دهیم که بنچ مارکینگ چیست، مزایای بنچ مارکینگ را مورد بحث قرار می‌دهیم، اهمیت بنچ مارکینگ در کسب وکار، انواع بنچ مارکینگ و مراحل بنچ مارکینگ را مرور می‌کنیم و نکاتی را که شرکت شما می‌تواند اجرا کند به اشتراک می‌گذاریم.

بنچ مارکینگ چیست؟

بنچ مارکینگ فرآیندی است که شامل اندازه گیری عملکرد کسب و کار شما در برابر یک رقیب در همان بازار است. این به شما درک بهتری از عملکرد و پتانسیل کسب و کارتان می دهد. بنچ مارکینگ سنجش معیارهای کلیدی کسب و کار و مقایسه آنها با معیارهای بخش های داخلی یا رقبا است. اجرای این روش می تواند به شرکت در درک نقاط قوت و ضعف خود برای بهینه سازی فرآیندهای داخلی کمک کند. اگرچه سازمان ها می توانند رویکردهای مختلفی برای محک گذاری داشته باشند، اهداف استاندارد شامل افزایش کارایی، درآمد و رضایت مشتریان و کارکنان است.

آیا میدانستید؟ بنچمارک Benchmarking می تواند به شما کمک کند تا حوزه های متعددی از عملیات کسب و کار خود را بهبود بخشید، به سادگی با اندازه گیری پیشرفت و دادن یک هدف واضح برای تلاش برای شما.

اهمیت بنچ مارکینگ در کسب وکار

هدف کسب و کار شما باید رشد، بهبود فرآیندها، افزایش کیفیت، کاهش هزینه ها و کسب درآمد بیشتر باشد. بنچ مارکینگ Benchmarking یکی از ابزارهای بسیاری است که می توانید به عنوان بخشی از هر مدل بهبود مستمری که در سازمان خود استفاده می شود، استفاده کنید.
بنچ مارکینگ منسجم می تواند به شما کمک کند:

  • بهبود فرآیندها و رویه ها.
  • اثربخشی عملکرد گذشته را بسنجید.
  • به شما ایده بهتری از نحوه عملکرد رقابت می دهد، که به شما کمک می کند تا بهترین شیوه ها را برای افزایش عملکرد شناسایی کنید.
  • با افزایش کارایی و کاهش هزینه ها، کسب و کار خود را سودآورتر می کند.
  • بهبود کیفیت و رضایت مشتری.

اگر به دنبال راههای موفقیت در کسب و کارتان هستید مقاله دایره طلایی سایمون سینک یکی از این راهها را به شما نشان میدهد.

انواع بنچ مارکینگ

انواع مختلفی از بنچ مارکینگ وجود دارد که به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: داخلی، رقابتی و استراتژیک.

1. بنچ مارکینگ داخلی

اگر تیم‌ ها یا سازمان‌ های دیگر در شرکت شما، بهترین شیوه‌ها را در فرآیندهای مشابه شما ایجاد کرده‌اند، بنچ مارکینگ داخلی شامل تجزیه و تحلیل کارهایی است که انجام می‌دهند تا بتوانید زمینه‌هایی را پیدا کنید که می‌توانید در آن‌ها پیشرفت کنید و کارآمدتر باشید. به عنوان مثال، می توانید عملکرد یک سایت انبارداری و حمل و نقل را با یک سایت انبارداری و حمل و نقل دیگر مقایسه کنید. سایت با عملکرد برتر به سادگی باید فرآیندها و رویه های خود را به اشتراک بگذارد تا کل شرکت از افزایش عملکرد بهره مند شود.

اگر میخواهید در مورد استراتژی کسب و کار بیشتر بدانید، مقاله استراتژی کسب و کار چیست را از دست ندهید.

2. بنچ مارکینگ رقابتی

این نوع بنچ مارک، مقایسه محصولات، خدمات، فرآیندها و روش های رقبای مستقیم شما است. این نوع به شما بینشی در مورد موقعیت خود در صنعت خود و کارهایی که ممکن است برای افزایش بهره وری انجام دهید، می دهد. به عنوان مثال، می توانید رضایت مشتری از محصول رقیب را با رضایت مشتری خود مقایسه کنید. اگر رقیب شما نظرات مشتریان بهتری را دریافت می کند، باید تفاوت را تجزیه و تحلیل کنید و نحوه بهبود کیفیت محصول خود را بیابید.

3. بنچ مارکینگ استراتژیک

از این نوع بنچ مارکینگ زمانی استفاده کنید که نیاز دارید فراتر از صنعت خود نگاه کنید تا عملکرد در سطح جهانی و بهترین شیوه ها را شناسایی کنید تا بتوانید به دنبال راه هایی برای انطباق روش های آنها با رویه ها و فرآیندهای خود باشید.

برای دانستن تارگت و هدف فروش مقاله تارگت فروش چیست را مطالعه کنید.

مراحل بنچ مارکینگ

در ادامه 8 مرحله در بنچ مارکینگ Benchmarking را بیان خواهیم کرد

1. موضوعی را برای بنچ مارکینگ انتخاب کنید

اینکه چه چیزی را بنچ مارکینگ کنید به همان اندازه مهم است که چگونه آن را بنچ مارکینگ کنید. مدیران اجرایی و سایر مدیران ارشد باید در تصمیم گیری در مورد اینکه کدام فرآیندها برای موفقیت شرکت حیاتی هستند، مشارکت داشته باشند. اولویت بندی فرآیندهایی که بر اساس آنها معیارها برای همه ذینفعان مهم است، با تأکید بر فرآیندها یا عملکردهایی که به راحتی قابل اندازه گیری هستند. پس از اولویت بندی، اقداماتی را که می خواهید جمع آوری کنید، انتخاب و تعریف کنید.

2. تصمیم بگیرید که کدام سازمان ها یا شرکت ها را می خواهید بنچ مارکینگ کنید
تعیین کنید که آیا می خواهید فرآیندهای درون شرکت خود، یک رقیب یا شرکتی خارج از صنعت خود را بنچ مارکینگ کنید. اگر شما یک رقیب مستقیم را بنچ مارکینگ کنید، ممکن است جمع آوری تمام داده هایی که می خواهید دشوار باشد. بنابراین باید چندین سازمان مختلف را برای مطالعه انتخاب کنید تا اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید. اطلاعات را از چندین منبع جمع آوری کنید تا دقیق ترین اطلاعات را در مورد سازمانی که برای مطالعه انتخاب کرده اید به دست آورید.

3. فرآیندهای فعلی خود را مستند کنید

فرآیندهای فعلی خود را ترسیم کنید تا بتوانید مناطقی را که نیاز به بهبود دارند شناسایی کنید و راحت تر با سازمان انتخاب شده مقایسه کنید.

4. جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها

این مرحله مهم است، اما زمانی که می‌خواهید داده‌ها را از یک رقیب جمع ‌آوری کنید، ممکن است دشوار باشد زیرا ممکن است بسیاری از آن اطلاعات محرمانه باشد. جمع آوری اطلاعات از طریق تحقیق، مصاحبه، مکالمات گاه به گاه با مخاطبین دیگر شرکت ها و با مصاحبه های رسمی یا پرسشنامه باشد. همچنین می توانید اطلاعات ثانویه را از وب سایت ها، گزارش ها، مطالب بازاریابی و مقالات خبری جمع آوری کنید. با این حال، اطلاعات ثانویه ممکن است چندان قابل اعتماد نباشد. پس از جمع آوری داده های کافی، همه ذینفعان را برای تجزیه و تحلیل داده ها دور هم جمع کنید.

5. عملکرد خود را با داده هایی که جمع آوری کرده اید اندازه گیری کنید

به داده هایی که جمع آوری کرده اید در کنار معیارهایی که از تجزیه و تحلیل فرآیندهای خود جمع آوری کرده اید نگاه کنید. ممکن است بخواهید معیارهای عملکرد خود را در بالای نمودارهای فرآیند خود لایه ‌بندی کنید یا فرآیندهای رقیب خود را ترسیم کنید تا راحت‌تر ببینید در کجا عقب هستید. همانطور که مقایسه ها را تجزیه و تحلیل می کنید، سعی کنید علت ایجاد شکاف در فرآیند شما را شناسایی کنید. به عنوان مثال، آیا شما افراد کافی دارید و آیا آنها به اندازه کافی برای انجام وظایف محوله آموزش دیده اند؟ شاید چندین مرحله وجود داشته باشد که بتوان آنها را به صورت خودکار یا ترکیب کرد تا گردش کار را ساده کرد. ایده های طوفان فکری برای پر کردن موثر و کارآمد این شکاف ها مفید است.

6. یک طرح ایجاد کنید

برنامه ای برای اجرای تغییرات توافق شده ایجاد کنید که به عنوان بهترین گزینه برای رفع شکاف های عملکردی شناخته شده اند. پیاده سازی به خرید کلی از بالا به پایین نیاز دارد. برنامه شما باید شامل اهداف کاملاً تعریف شده باشد و باید با فرهنگ شرکت نوشته شود تا به حداقل رساندن هرگونه فشاری که ممکن است از جانب کارمندان داشته باشید، کمک کند.

7. تغییرات را اجرا کنید

نظارت دقیق بر تغییرات و عملکرد کارکنان. اگر فرآیندهای جدید آنطور که انتظار می رود به راحتی اجرا نمی شوند، مناطقی را که نیاز به اصلاح دارند شناسایی کنید. اطمینان حاصل کنید که همه کارکنان شغل خود را درک می کنند، به خوبی آموزش دیده اند و تخصص لازم برای انجام وظایف محوله را دارند.
تمام فرآیندها را مستند کنید و مطمئن شوید که همه کارمندان به اسناد و دستورالعمل‌ها دسترسی دارند تا همه در یک صفحه برای رسیدن به یک هدف کار کنند.

8. فرآیند را تکرار کنید

پس از اجرای موفقیت آمیز یک فرآیند جدید، زمان آن است که راه های دیگری برای بهبود پیدا کنید. فرآیند محک گذاری فرآیندی از بهبود مستمر و تکرار است. بنچ مارکینگ جدیدی را که پیاده ‌سازی کرده‌اید مرور کنید و ببینید آیا تغییراتی وجود دارد که باید انجام شود. اگر همه چیز به خوبی پیش می رود، به مناطق دیگر یا پروژه های بلند پروازانه تری نگاه کنید که ممکن است بخواهید آنها را محک بزنید و روند را دوباره شروع کنید.
هنگامی که شما به درستی تمرین مستمر بنچ مارکینگ را اجرا و دنبال کنید، شرکت شما رشد خواهد کرد و شما با رقبای خود همگام خواهید بود (یا حتی از آنها پیشی خواهید گرفت).

مزایای بنچ مارکینگ در کسب و کار

بنچ مارکینگ یک تمرین یکباره نیست. برای بهره‌ مندی واقعی از این عمل، یک شرکت باید در اندازه‌گیری مداوم و مداوم فعالیت‌های کلیدی خود شرکت کند تا اطمینان حاصل کند که به سمت اهداف خود حرکت می‌کنند.

کسب و کارهایی که بنچ مارکینگ را به یک روش معمول تبدیل می کنند، می توانند موارد زیر را انجام دهند:

  • به بهبود عملیات داخلی ادامه دهید. ارزیابی بنچ مارکینگ و رویه‌های خود، به ‌ویژه در برابر استانداردهای داخلی، می‌تواند به تیم شما کمک کند تا سال به سال کارآمدتر و سازنده‌تر شوند.
  • درک کنید که چه چیزی کار می کند و چه چیزی نیست. یک تجزیه و تحلیل عمیق و کامل از عملکرد گذشته کسب و کار شما به شما امکان می دهد روندها و الگوهایی را که ممکن است در حین وقوع آنها متوجه نشده باشید شناسایی کنید. نگاهی به این داده‌ها به شما تصویر واضحی از اینکه چه رفتارها و شیوه‌هایی نتایج کلی کسب ‌و کار را بهبود می‌بخشند و کدام‌ها نه.
  • رویه های رقبا را بپذیرید یا بهبود بخشید. وقتی رقابت خود را مطالعه می کنید، متوجه می شوید که آنها چه کاری انجام می دهند که باعث موفقیت آنها می شود، و همچنین در زمینه هایی که در آنها لنگ می زنند. اگر بهترین شیوه های رقبا را با نیازهای سازمان خود تطبیق دهید و از چیزهایی که مشتریان دوست ندارند منحرف شوید، می توانید موقعیت خود را در بازار بهینه کنید و مخاطبان هدف خود را بهتر جذب کنید.
  • با افزایش کارایی هزینه ها را کاهش دهید. بنچمارک اغلب برای بهبود عملکرد از طریق کارایی استفاده می شود. کاهش ضایعات در فرآیندهای خود، چه هزینه های پولی یا زمان و تلاش صرف شده، به شما کمک می کند تا عملیات خود را ساده کنید و در نهایت به شما کمک می کند تا درآمد بیشتری را حفظ کنید.
  • بر روی شیوه ها و پیشنهادهایی تمرکز کنید که رضایت و وفاداری مشتری را افزایش می دهد. جمع ‌آوری بازخورد و داده‌ها از مشتریان (اعم از خودتان یا رقبای شما) به شما بینش بیشتری نسبت به آنچه که آنها دوست دارند و نمی‌پسندند و اینکه چه کارهایی می‌توانید انجام دهید تا کسب و کارشان را در آینده حفظ کنید، به شما می‌دهد.

نکاتی برای بنچ مارکینگ موفقیت آمیز

در اینجا نکاتی وجود دارد که باید هنگام بنچ مارکینگ در کسب و کار در نظر داشته باشید:

  • زمینه های بهبود را تعیین کنید

هدف قرار دادن مناطق خاص بهبود، اغلب مؤثرتر از تلاش برای افزایش عملکرد در همه جای شرکت شما است. روی حوزه‌هایی تمرکز کنید که شرکت آنذ‌طور که می‌خواهید عمل نمی‌کند و از این دانش برای محک زدن بخش‌ها و عوامل مناسبی که باعث موفقیت رقابت شما می‌شود، استفاده کنید. به عنوان مثال، حتی اگر شرکت شما زمینه های زیادی برای بهبود داشته باشد، ممکن است بر روی بهبود خدمات مشتری برای مطابقت با روندهای صنعت تمرکز کند.

  • شرکت های با بالاترین عملکرد را پیدا کنید

مهم است که موفق ترین شرکت ها را در صنعت خود یا جایگاهی که باید معیار قرار دهید پیدا کنید. همچنین می‌توانید به کسب ‌و کارهای موفق خارج از صنعت خود که مشکلات مشابه شرکت شما را تجربه می‌کنند، نگاهی بیندازید و ارزیابی کنید که چگونه این موقعیت‌ها را با موفقیت مدیریت می‌کنند. بررسی داده های منتشر شده شرکت و مشورت با منابع شخص ثالث برای تأیید اطلاعات را در نظر بگیرید.

  • اجرای طرح بهبود عملکرد

پس از مطالعه رقابت، می توانید یک برنامه بهبود عملکرد ایجاد کنید و آن را در شرکت خود پیاده سازی کنید. این می تواند به شما کمک کند تا از مزایای بنچ مارکینگ اطمینان حاصل کنید و موفقیت کلی شرکت خود را بهبود ببخشید. پیاده سازی معمولاً شامل استانداردسازی رویه ها و ردیابی وظایف است تا بتوانید عملکرد را اندازه گیری کرده و در صورت لزوم تنظیمات را انجام دهید.

farinprojects

Recent Posts

فرصت فروش چیست و چگونه باید آن را مدیریت کرد؟

این روزها شناسایی و استفاده از فرصت‌های فروش یکی از کلیدهای اصلی موفقیت است. اما…

3 روز ago

10 مهارت لازم برای فروشنده تازه کار + روش های موفقیت

فروشندگی یک حرفه چالش‌برانگیز و پرفشار است که نیازمند مهارت‌های خاصی برای موفقیت در آن…

1 هفته ago

ویژگی های بهترین مشاور کسب و کار چیست؟

در دنیای امروز که رقابت در بازارهای تجاری به شدت افزایش یافته است، بسیاری از…

3 هفته ago

10 بهترین ایده خدمات پس از فروش برای افزایش وفاداری مشتریان

خدمات پس از فروش از جمله عوامل کلیدی برای حفظ مشتریان و افزایش رضایت آن‌هاست.…

4 هفته ago

تفاوت گارانتی و خدمات پس از فروش چیست؟

در دنیای امروز، مشتریان هنگام خرید محصولات به دنبال اطمینان از کیفیت و پشتیبانی آن‌ها…

1 ماه ago

خدمات مشتری چیست؟ معرفی بهترین ابزارهای خدمات مشتری

خدمات مشتری چیست؟ خدمات مشتری به تمامی اقدامات و فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که به منظور…

1 ماه ago