مقالات

0 تا 100 بازاریابی چیست؟ + انواع آن

آیا تابلوهای تبلیغاتی اطراف خود یا ایمیل ها و تماس هایی را دیده اید که از شما خواسته شده است محصولی که به تازگی راه اندازی شده را امتحان کنید یا از آنها پوشش بیمه بخرید؟ خوب، مهم نیست که چقدر اینها را آزاردهنده بدانیم، همه اینها بخشی از کمپین های بازاریابی برای یک برند هستند. بازاریابی بخشی جدایی ناپذیر از تجارت است و با رقابت شدیدی که در دنیای تجارت وجود دارد، بازاریابی قدرت ایجاد یا شکستن یک سرمایه گذاری را دارد.

بازاریابی شامل چندین مرحله است. از طریق کمپین های موثر، بازار در ابتدا مورد مطالعه قرار می گیرد. از بررسی‌ها، خدمات یا محصولات مورد نیاز به مصرف‌کنندگان ارائه می‌شود و استراتژی‌هایی برای افزایش پایه مصرف‌کننده و افزایش فروش برای ایجاد درآمد و سرنخ بیشتر آماده می‌شود. در این محتوا قصد داریم به مهمترین موضوعاتی از جمله بهترین تعریف بازاریابی، مارکتینگ چیست، تفاوت بازاریابی و فروش و اصول مهم بازاریابی را بپردازیم.

بازاریابی چیست؟

بازاریابی یعنی چه؟ بازاریابی به فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که یک شرکت برای ترویج خرید یا فروش محصول یا خدماتش انجام می‌دهد. بازاریابی شامل تبلیغات، فروش و ارائه محصولات به مصرف‌کنندگان یا سایر مشاغل است. برخی از بازاریابی‌ها توسط شرکت‌های وابسته به نمایندگی از یک شرکت انجام می‌شود. متخصصانی که در بخش‌های بازاریابی و تبلیغات یک شرکت کار می‌کنند، به دنبال جلب توجه مخاطبان بالقوه و کلیدی از طریق تبلیغات هستند. این تبلیغات، مخاطبان خاصی را هدف قرار می‌دهد و ممکن است شامل بنر‌های تبلیغاتی افراد مشهور، عبارات یا شعار‌های جذاب، بسته‌بندی یا طرح‌های گرافیکی به یاد ماندنی و قرار گرفتن در معرض رسانه‌های عمومی باشد.

بهترین تعریف بازاریابی و مارکتینگ چیست؟

بهترین تعریف بازاریابی شامل فعالیت هایی است که توسط یک مؤسسه تجاری یا یک فرد برای ترویج خدمات و محصولات خود انجام می شود. بازاریابی شامل تبلیغات، فروش محصولات و خدمات به مصرف کنندگان است. بازاریابی جزء کلیدی هر سرمایه گذاری است و شامل جنبه هایی مانند نوشتن توضیحات محصول، طراحی صفحات وب سایت، بهبود خدمات مشتری، ایجاد بخش های تجاری و بازار و انجام تحقیقات بازار است. بازاریابی شامل استراتژی هایی است که به رشد یک سرمایه گذاری تجاری کمک می کند.

در تعریف مارکتینگ چیست باید بیان کرد که مارکتینگ شامل هر بخش از یک برنامه برای تبدیل یک مصرف کننده بالقوه به یک مشتری خوشحال و راضی است. این شامل همه چیز از تحقیقات بازار گرفته تا تبلیغات است. هدف بازاریابی متقاعد کردن یک فرد است که محصول شما ارزش سرمایه گذاری را دارد، وفاداری به برند و افزایش فروش کلی است .همانطور که احتمالاً می دانید، این کار آسانی نیست. به همین دلیل است که بازاریابان باید زمانی را صرف یادگیری بیشتر در مورد مشتریان بالقوه کنند. این به آنها اجازه می دهد تا دریابند کدام استراتژی های بازاریابی ممکن است در شکستن دریای شلوغ ترفندهای بازاریابی مؤثرتر باشند.

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با یکی از روشهای بازاریابی مقاله نورومارکتینگ چیست را بخوانید.

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با استراتژی کسب و کار مقاله بیزینس استراتژی را از دست ندهید.

موارد کلیدی بازاریابی چیست؟

بازاریابی به تمام فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که یک شرکت برای تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات خویش به مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد. بازاریابی از یک «پکیج همه جانبه» استفاده می‌کند که به چهار P (محصول، قیمت، مکان و تبلیغ) نیز معروف است.

بازاریابی حول محور تکنیک‌های ویژه بازاریابی سنتی از جمله تبلیغات در تلویزیون، رادیو، خدمات پستی و استراتژی‌های دهان به دهان متمرکز بود. اگرچه بازاریابی سنتی هنوز رواج دارد، اما بازاریابی دیجیتال اکنون به شرکت‌ها این اجازه را می‌دهد تا با ایمیل، رسانه‌های اجتماعی، شرکت‌های وابسته و استراتژی‌های بازاریابی محتوایی مشارکت بیشتری در فضای جذب مخاطب داشته باشند. بازاریابی در هسته خود به دنبال معرفی یک محصول یا خدمات، شناسایی مشتریان ایده‌آل خود و جلب توجه مشتریان به محصول یا خدمات موجود است.

هدف از درک بازاریابی چیست؟

مفهوم بازاریابی به عنوان یک تخصص شامل تمام اقداماتی است که یک شرکت برای جذب مشتریان و حفظ روابط با آن‌ها انجام می‌دهد. شبکه‌سازی با مشتریان بالقوه و قبلی نیز بخشی از کار بازاریابی است و در برگیرنده نوشتن ایمیل‌های تشکر، پاسخ سریع تماس‌ها، ایمیل‌ها و ملاقات با مشتریان برای نوشیدن یک قهوه یا صرف غذا است.

در ابتدایی‌ترین سطح، بازاریابی به دنبال تطبیق محصولات و خدمات یک شرکت با مشتریانی است که می‌خواهند به آن محصولات دسترسی داشته باشند. در نهایت تطبیق محصولات با نیاز مشتریان سودآوری را تضمین می‌کند.

بازاریابی 4p چیست؟

محصول، قیمت، مکان و تبلیغ چهار P بازاریابی هستند. چهار P در مجموع ترکیب ضروری یک شرکت برای بازاریابی یک محصول یا خدمات را تشکیل می‌دهد. نیل بوردن ایده آمیخته بازاریابی و مفهوم چهار P را در دهه 1950 رایج کرد. این چهار P عبارتند از:

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با قیف فروش مقاله استراتژی قیف فروش را از دست ندهید.

اگر به روشهای بازاریابی آنلاین علاقه دارید، مقاله آنلاین مارکتینگ چیست را از دست ندهید.

محصول (product)

محصول به کالا یا مواردی اشاره دارد که کسب و کار قصد دارد به مشتریان ارائه دهد. محصول باید به دنبال رفع نیاز در بازار یا برآورده کردن تقاضای مصرف‌کننده برای مقدار بیشتری از محصول موجود باشد. قبل از اینکه بازاریابان بتوانند کمپین مناسبی را آماده کنند، باید بدانند چه محصولی فروخته می‌شود، چگونه از رقبای خود متمایز است، آیا محصول را می‌توان با یک محصول یا خط محصول ثانویه نیز جفت کرد و آیا محصولات جایگزین در بازار وجود دارند یا خیر!

قیمت (Price)

قیمت به این اشاره دارد که شرکت چقدر محصول را به فروش می‌رساند. هنگام تعیین قیمت، شرکت‌ها باید قیمت تمام شده کالا و خدمات، هزینه‌های بازاریابی و هزینه‌های توزیع را در نظر بگیرند. شرکت‌ها همچنین باید قیمت محصولات رقیب در بازار را نیز در نظر بگیرند و ببیند آیا قیمت پیشنهادی آن‌ها برای ارائه یک جایگزین معقول برای مصرف‌کنندگان الزامی و مفید است یا خیر.

مکان (Place)

مکان به محل توزیع محصول اشاره دارد. ملاحظات کلیدی در نوع مکان شامل این است که آیا شرکت محصول را از طریق یک فروشگاه فیزیکی، آنلاین یا از طریق هر دو کانال توزیع به فروش خواهد رساند. مثلاً اگر در ویترین فروشگاه فروخته می‌شود، چه نوع ویژگی‌های شگرفی را باید دارد باشد؟ و هنگامی که به صورت آنلاین فروخته می‌شود، چه نوع محصول دیجیتالی باید معرفی شود؟

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با بازاریابی و فروش تلفنی و تفاوت آنها مقاله فروش تلفنی چیست؟ را مطالعه کنید.

برای اشنایی با اصطلاحاتی که باید برای بازاریابی بدانید مقاله اصطلاحات بازاریابی و فروش را بخوانید.

ترویج (Promotion)

Promotion، چهارمین P، کمپین ارتباطات بازاریابی یکپارچه است. پروموشن شامل انواع فعالیت‌ها مانند تبلیغات، فروش، تبلیغات فروش، روابط عمومی، بازاریابی مستقیم، حمایت مالی و بازاریابی چریکی است.

تبلیغات بسته به اینکه محصول در چه مرحله‌ای از چرخه عمر محصول قرار دارد متفاوت است. بازاریابان می‌دانند که مصرف‌کنندگان قیمت و توزیع محصول را با کیفیت آن مرتبط می‌دانند و آن‌ها این موضوع را در هنگام طراحی استراتژی بازاریابی کلی در نظر می‌گیرند.

همانطور که میدانید استراتژی بازاریابی شما باید به روز باشد و در همین راستا P4 نیز در طول زمان تکامل یافته است. از دهه 1980، P7 به عنوان یک نسخه توسعه یافته از اصول بازاریابی مناسب عصر مدرن شناخته شده است. سه P اضافی توسط بازاریابان Boom و Bitner به عنوان راهی برای نزدیک شدن به عناصر کمتر ملموس بازاریابی، که تا حدی از حرکت مدرن به سمت فروش و خدمات دیجیتال الهام گرفته شده است، توسعه داده شد. سه P جدید عبارت بودند از: افراد People، فرآیند Process و شواهد فیزیکی Physical evidence.

انواع بازاریابی از نظر استراتژی

بازاریابی از مجموعه‌ای فوق‌العاده گسترده و متنوع از استراتژی‌های مختلف است. این صنعت به تکامل خود ادامه می‌دهد و استراتژی‌های زیر ممکن است برای برخی از شرکت‌ها نسبت به سایرین مناسب‌تر باشد. برخی از انواع بازاریابی عبارتند از:

  • بازاریابی سنتی

قبل از فناوری و اینترنت، استراتژی‌های سنتی بازار، اولین راهی بود که شرکت‌ها با کمک آن کالا‌های خود را برای مشتریان ارائه می‌کردند. انواع اصلی استراتژی‌های بازاریابی سنتی عبارتند از:

بازاریابی در فضای باز:

این امر مستلزم نمایش عمومی تبلیغات خارج از محیط خانه مصرف‌کننده است. مثل بیلبورد‌ها، تبلیغات چاپ شده روی نیمکت‌ها، برچسب روی وسایل نقلیه یا تبلیغات در حمل و نقل عمومی و…

بازاریابی چاپی:

این نوع شامل محتوایی کوچک و به راحتی قابل چاپ است که قابلیت تکرار داراست. شرکت‌ها اغلب مواد چاپی را به صورت انبوه تولید می‌کنند، زیرا نیازی نیست که مواد چاپی تحویل‌شده به یک مشتری با دیگری متفاوت باشد. به عنوان مثال می‌توان به بروشور‌ها، تراکت‌ها، آگهی‌های روزنامه یا آگهی‌های مجلات اشاره کرد.

بازاریابی مستقیم:

این بازاریابی شامل محتوای خاصی است که به مشتریان بالقوه ارائه می‌شود. برخی از محتوای بازاریابی چاپی را می‌توان از طریق پست ارسال کرد. در غیر این صورت، رسانه‌های بازاریابی مستقیم می‌توانند شامل بلیط‌ها، کوپن برای کالا‌های رایگان یا جزوه باشند.

بازاریابی الکترونیکی:

این بازاریابی مستلزم استفاده از تلویزیون و رادیو برای تبلیغات است. با وجود دوره‌های زمانی کوتاه مدت محتوای دیجیتال، یک شرکت می‌تواند اطلاعاتی را از طریق رسانه‌های دیداری یا شنیداری به مشتری منتقل کند که ممکن است توجه بیننده را بهتر از فرم چاپی جلب کند.

بازاریابی رویدادی:

این نوع بازاریابی مستلزم تلاش برای جمع‌آوری مشتریان بالقوه در یک مکان خاص برای فرصت صحبت با آن‌ها در مورد محصولات یا نمایش محصولات است. بازاریابی رویدادی شامل کنفرانس‌ها، نمایشگاه‌های تجاری، سمینار‌ها، نمایشگاه‌های جاده‌ای یا رویداد‌های خصوصی است.

  • بازاریابی دیجیتالی

صنعت بازاریابی با معرفی دیجیتال مارکتینگ برای همیشه تغییر کرده است. از روز‌های اولیه تبلیغات پاپ‌آپ تا مکان‌های هدفمند بر اساس سابقه مشاهده، اکنون روش‌های نوآورانه‌ای وجود دارد که شرکت‌ها می‌توانند از طریق بازاریابی دیجیتال به مشتریان دسترسی پیدا کنند.

بازاریابی موتور‌ های جستجو:

این نوع بازاریابی مستلزم آن است که شرکت‌ها تلاش کنند ترافیک جستجو را از دو طریق افزایش دهند. اولاً، شرکت‌ها می‌توانند برای قرار گرفتن در صفحات نتیجه اول گوگل به موتور‌های جستجو پول پرداخت کنند. دوم، شرکت‌ها می‌توانند بر اساس تکنیک‌های بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) عمل کنند تا به‌طور ارگانیک در نتایج جستجو قرار گیرند.

بازاریابی ایمیلی:

این نوع بازاریابی امر مستلزم آن است که شرکت‌ها آدرس‌های ایمیل مشتری یا مشتریان بالقوه را به دست آورند و پیام‌هایی را بین مشتریان توزیع کنند. این پیام‌ها می‌توانند شامل کوپن‌های تخفیف، فرصت‌های طلایی حراجی یا اطلاعیه قبلی درباره فروش‌های آتی باشند.

بازاریابی رسانه‌ های اجتماعی:

این نوع بازاریابی مستلزم ایجاد حضور آنلاین در پلتفرم‌ها و رسانه‌های اجتماعی خاص است. مانند بازاریابی موتور‌های جستجو، شرکت‌ها می‌توانند تبلیغات پولی را برای دور زدن الگوریتم‌ها مورد هدف قرار دهند و شانس بیشتری برای دیده شدن توسط بینندگان به دست آورند. در غیر این صورت، یک شرکت می‌تواند با ارسال محتوا، تعامل با فالوور‌ها، یا آپلود رسانه‌هایی مانند عکس‌ها و ویدیو‌ها، به رشد ارگانیک بپردازد.

بازاریابی وابسته:

این نوع بازاریابی مستلزم استفاده از تبلیغات شخص ثالث برای جلب علاقه مشتری است. اغلب، شرکت وابسته‌ای که از فروش محصول یا خدمات کمیسیون دریافت می‌کند، بازاریابی وابسته را انجام می‌دهد زیرا شخص ثالث انگیزه دارد تا برای کالایی که محصول اصلی خودش نیست، فروش را انجام دهد. بازاریابی شبکه ای نیز نوعی از این بازاریابی است.

بازاریابی محتوا:

این امر مستلزم ایجاد محتوا، اعم از کتاب الکترونیکی، اینفوگرافیک، سمینار‌های ویدیویی یا سایر محتوای قابل دانلود است. هدف ایجاد یک محصول (اغلب رایگان) برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد یک کالا یا خدمات، به دست آوردن اطلاعات مشتری و تشویق مشتریان به ادامه همکاری با شرکت، فراتر از خودمحتوا است.

بیشتر بخوانید: برای آشنایی با بازاریابی شبکه ای مقاله مزایای نتورک مارکتینگ را مطالعه کنید.

مزایای بازاریابی چیست؟

استراتژی‌های بازاریابی و مراحل بازاریابی در هریک از انواع آن به خوبی تعریف شد. مراحل بازاریابی فوق می‌تواند از راه‌های مختلفی برای یک شرکت در جهت نیل به موفقیت باشد. توسعه استراتژی مناسب یا اجرای یک طرح اولیه ممکن است چالش برانگیز باشد. اما هنگامی که بازاریابی به خوبی انجام شود، می‌تواند نتایج زیر را به همراه داشته باشد:

اصل بازاریابی به یک شرکت این امکان را می‌دهد تا افراد خاصی را هدف قرار دهد که معتقد است از محصول یا خدمات آن سود می‌برند. گاهی اوقات، مردم می‌دانند که به چه چیزی نیاز دارند اما مواقع دیگری هم هست که متوجه این موضوع نمی‌شوند. بازاریابی شرکت را قادر می‌سازد تا با گروهی از افراد متناسب با جمعیتی که شرکت قصد دارد به آن‌ها خدمتی ارائه کند ارتباط برقرار کند.

آموزش درونی بازاریابی برای جمع‌آوری اطلاعاتی که در داخل پردازش می‌شوند و باعث موفقیت می‌شوند، مفید است. به عنوان مثال، تحقیقات بازار را در نظر بگیرید که نشان می‌دهد یک محصول خاص عمدتاً توسط زنان 18 تا 34 ساله خریداری می‌شود. با جمع‌آوری این اطلاعات، یک شرکت می‌تواند بهتر بفهمد که چگونه می‌تواند به این آمار جمعیتی پاسخ دهد، فروش را افزایش دهد و با منابع کارآمدتر باشد.

بیشتر بخوانید: اگر میخواهید کسب و کارتان را توسعه بدهید، مقاله توسعه کسب و کار را از دست ندهید.

آموزش بیرونی بازاریابی همچنین می‌تواند برای برقراری ارتباط با دنیا مورد استفاده واقع شود که شرکت شما چه می‌کند، روش بازاریابی چیست؟ چه محصولاتی می‌فروشید و چگونه شرکت شما می‌تواند زندگی دیگران را غنی کند. کمپین‌ها می‌توانند آموزشی باشند و به افراد خارج از شرکت شما اطلاع دهند که چرا به محصول شما نیاز خواهند داشت. علاوه بر این، کمپین‌های بازاریابی به یک شرکت اجازه می‌دهد تا خود، تاریخچه، صاحبان و انگیزه خود را برای شرکتی که هست معرفی کند.

بازاریابی به شرکت این امکان را می‌دهد که رویکردی جذاب و متفاوت برای ایجاد یک برند داشته باشد. به جای اینکه مشتری بر اساس تعاملاتش نظر خود را در مورد یک شرکت شکل‌دهد، شرکت می‌تواند غافلگیرانه و زودتر از موعد مشتری را با محتوا یا رسانه خاص درگیر کند تا احساسات یا واکنش‌های خاصی را برانگیزد. این نوع بازاریابی به یک شرکت اجازه می‌دهد تا قبل از اینکه مشتری با محصولاتش تعامل داشته باشد، تصویر خود از آن محصول یا خدمات را شکل دهد.

شاید از خود بپرسید راز ماندگاری طولانی در بازاریابی چیست؟ کمپین‌های بازاریابی که به درستی انجام می‌شوند می‌توانند تأثیر طولانی مدت بر مشتریان داشته باشند. Poppin’ Fresh را در نظر بگیرید که با نام Pillsbury Doughboy نیز شناخته می‌شود. این طلسم برای اولین بار در سال 1965 ظاهر شد و به ایجاد برندی بادوام، گرم و دوستانه برای Pillsbury کمک کرد.

عملکرد مالی در بازاریابی چیست؟ هدف و فایده نهایی بازاریابی، افزایش فروش است. وقتی روابط با مشتریان قوی‌تر، مشخص‌تر و مثبت‌تر باشد، مشتریان بیشتر درگیر فروش هستند. وقتی بازاریابی به درستی انجام شود، مشتریان به شرکت شما مراجعه می‌کنند و شما نسبت به رقبای خود مزیت رقابتی کسب می‌کنید. حتی اگر هر دو محصول دقیقاً یکسان باشند، بازاریابی می‌تواند این مزیت رقابتی را ایجاد کند که چرا مشتری شما را به شخص دیگری باید ترجیح دهد.

نتیجه گیری

گفتیم که بازاریابی چیست و به چه کاری می‌آید. در گذشته بازاریابی حول محور تکنیک‌های ویژه بازاریابی سنتی از جمله تبلیغات تلویزیونی، رادیو، خدمات پستی و استراتژی‌های دهان به دهان متمرکز بود. در واقع بازاریابی به تمام فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که یک شرکت برای تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات خویش به مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد. بازاریابی از یک «پکیج همه جانبه» استفاده می‌کند که به چهار P (محصول، قیمت، مکان و تبلیغ) نیز معروف است.

متخصصانی که در بخش‌های بازاریابی و تبلیغات یک شرکت کار می‌کنند، به دنبال جلب توجه مخاطبان بالقوه و کلیدی از طریق تبلیغات هستند. این تبلیغات، مخاطبان خاصی را هدف قرار می‌دهد. همچنین باید به عنوان ماحصل این مطلب بیفزاییم که در ابتدایی‌ترین سطح، بازاریابی به دنبال تطبیق محصولات و خدمات یک شرکت با مشتریانی است که می‌خواهند به آن محصولات دسترسی داشته باشند. در نهایت تطبیق محصولات با نیاز مشتریان سودآوری را تضمین می‌کند.

برخی از سوالات رایج :

1.بازاریابی چیست ؟

بازاریابی به فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که یک شرکت برای ترویج خرید یا فروش محصول یا خدماتش انجام می‌دهد

2. مزایای بازاریابی چیست؟

اصل بازاریابی به یک شرکت این امکان را می‌دهد تا افراد خاصی را هدف قرار دهد که معتقد است از محصول یا خدمات آن سود می‌برند. گاهی اوقات، مردم می‌دانند که به چه چیزی نیاز دارند اما مواقع دیگری هم هست که متوجه این موضوع نمی‌شوند. بازاریابی شرکت را قادر می‌سازد تا با گروهی از افراد متناسب با جمعیتی که شرکت قصد دارد به آن‌ها خدمتی ارائه کند ارتباط برقرار کند.

farinprojects

Recent Posts

نردبان وفاداری مشتری چیست؟ + 6 پله نردبان وفاداری مشتری در بازاریابی

ایجاد یک نردبان قوی برای وفاداری مشتری برای هر کسب و کاری که به دنبال…

1 هفته ago

15 روش برای مدیریت شکایت مشتری

مشتریان شما مایه حیات کسب و کار شما هستند. بدون تایید آنها، کسب و کار…

2 هفته ago

مهارت پولساز چیست؟ + معرفی 10 بهترین مهارت پولساز

تغییرات زیادی در بازار کار فعلی و اطراف آن در حال رخ دادن است. اما…

2 هفته ago

دایره طلایی سایمون سینک چیست؟ + مزایا و معایب

هر سازمانی می خواهد موفق شود و پایگاه مشتری گسترده ای داشته باشد، اما در…

3 هفته ago

کسب و کار هوشمند چیست؟ + اهمیت این کسب و کار در 1403

تعریف یک کسب و کار هوشمند می تواند به اندازه تعریف یک فرد باهوش دشوار…

3 هفته ago

اصول مشتری مداری چیست؟ + نکات مهم راجب مشتری مداری

هر کسب و کار برای ادامه حیات خود نیاز به مشتری دارد. کسب و کار‌های…

1 ماه ago