0 تا 100 استراتژی بازاریابی چیست؟ + انواع آن
بازاریابی اقداماتی است که برای جذب مخاطب به کسب و کار خود انجام می دهید. هدف شما این است که مردم را به آنچه ارائه می دهید علاقه مند کنید و محتوا را با آنها به اشتراک بگذارید تا به آنها کمک کنید تصمیم بگیرند با شما تجارت کنند.
با این حال، از آنجایی که بازاریابی به شما کمک می کند افراد را به سمت کسب و کار خود جذب کنید، لازم است بدانید که چگونه آنها را جذب کنید و حتی بیشتر از آن بدانید که می خواهید در ابتدا چه کسانی را جذب کنید، ضروری است. بدون این اطلاعات حیاتی، موفقیت در فرآیندهای بازاریابی شما چالش برانگیز خواهد بود.
راهی که می توانید این اطلاعات را به دست آورید از طریق بازاریابی استراتژیک است. در این محتوا، بازاریابی استراتژیک چیست؟ را تعریف می کنیم و انواع استراتژی بازاریابی، نقش بازاریابی استراتژیک و مراحل مختلف فرآیند را توضیح می دهیم که به شما کمک می کند تا به طور موثر تجارت خود را بازاریابی کنید، مشتری جذب کنید و درآمد کسب کنید.
اگر میخواهید با یکی از استراتژی های متفاوت بازاریابی آشنا شوید، مقاله گاو بنفش چیست را از دست ندهید.
بازاریابی استراتژیک چیست؟
بازاریابی استراتژیک روشی است که یک شرکت به طور موثر خود را از رقبای خود با سرمایه گذاری بر نقاط قوت خود (اعم از فعلی و بالقوه) متمایز می کند تا به طور مداوم ارزش بهتری را به مشتریان نسبت به رقبای خود ارائه دهد. در اصل به همین سادگی است، اما به معنای بسیار بیشتر از خلاقیت در ترکیب بازاریابی است.
هدف بازاریابی استراتژیک و کار بازاریاب استراتژیک با داشتن درک کامل از توانایی ها و آرزوهای شرکت، بازار مشتری و چشم انداز رقابتی، به حداکثر رساندن تمایز مثبت یک شرکت نسبت به رقبا در چشمان بازار هدف آن است. . این کار را با پاسخ دادن به 3 سوال کلیدی انجام می دهد. کجا، چگونه و چه زمانی کسب و کار باید رقابت کند. با درک این موضوع، جای تعجب نیست که یک برنامه بازاریابی استراتژیک اغلب چارچوبی را برای تغییر اساسی در نحوه کار یک شرکت و نحوه مشارکت آن با بازارهای خود ایجاد می کند.
اگر میخواهید بدانید کارشناس فروش تلفنی کیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله وظایف کارشناس فروش تلفنی را مطالعه کنید.
چرا داشتن استراتژی بازاریابی (marketing strategy) مهم است؟
صاحبان کسب و کار زمان و سرمایه خود را صرف توسعه یک استراتژی بازاریابی واضح و دقیق کرده و به موفقیت و رشد شرکت خود کمک میکنند. استراتژیای که شامل مخاطبان هدف، اهداف شرکت، چشم انداز، موقعیت و برنامه فعالیت برای کانالها و رسانههای اجتماعی، وب سایت و تبلیغات باشد، به شما این امکان را میدهد تا به سمت اهداف تجاری خود بهتر از قبل حرکت کنید. در نتیجه، مخاطبان مناسب و مرتبط با بیزینس خود را هدف قرار میدهید.
یک راهبرد بازاریابی اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شما را مشخص میکند و جهت دستیابی به آنها را تعیین میکند. این طرح به شما کمک خواهد کرد تصمیم بگیرید که در روز، هفته، ماه و سال آینده برای بهبود فروش، دستیابی به مشتریان بیشتر و افزایش درآمد چه کاری باید انجام دهید. اگر میخواهید مزایای بیشتری از داشتن یک استراتژی بازاریابی بدانید، بیایید آنها را با جزئیات مرور کنیم. برندها برنامههایی را برای نیل به این اهداف آماده میکنند که عبارتند از:
- درک مشکلات مشتریان و ارائه راه حلهای مرتبط
- تخصیص عاقلانه منابع
- حضور در کانالهای مختلف بازاریابی
- ارائه محتوای مرتبط به مصرفکنندگان
- ایجاد کمپینهای تبلیغاتی که با مخاطبان هدف ایجاد شود
- تخصیص فرصتهای شغلی
- حداکثر کردن سود
- استفاده بهینه از منابع
- پاسخگویی به خواستهها و نیازهای مشتریان
- بیان ارزش و مزایای کسب و کار به مخاطبان
اکنون که میدانید چرا داشتن یک استراتژی بازاریابی مهم است، وقت آن است که انواع استراتژی بازاریابی را بررسی کنید. این موضوع به شما کمک میکند تا بفهمید به کدام یک از نمونه استراتژی بازاریابی جهت موفقیت کسب و کارتان نیاز دارید.
اگر میخواهید از تفکر استراتژیک در کار خود استفاده کنید، مقاله تفکر راهبردی چیست را از دست ندهید.
انواع استراتژی بازاریابی
شما می توانید انواع استراتژی بازاریابی را بیابید، اما همه آنها به رسیدن به اهداف یکسان کمک نمی کنند. ما موثرترین و محبوب ترین استراتژی های بازاریابی را که شرکت ها روزانه استفاده می کنند را فهرست کرده ایم. پس از مطالعه این بخش، می توانید مناسب ترین ها را برای نیازهای کسب و کار خود انتخاب کنید.
1. استراتژی بازاریابی ایمیلی
با بیش از 4 میلیارد کاربر ایمیل در سراسر جهان، بازاریابی ایمیلی یکی از موثرترین رویکردهای بازاریابی است. میتوانید با ویژگیهای محصول، پیشنهادات وسوسهانگیز و نسخههای جدید، مشتریان فهرست خود را جذب کنید. این روش به شما کمک می کند ارزش برند خود را به اشتراک بگذارید و مشتریان را بین خریدها به روشی غیر سرزده درگیر نگه دارید.
اگر مصرف کنندگان به محصول و شرکت شما علاقه نشان دهند، می توانید به راحتی از طریق کمپین های ایمیلی با آنها ارتباط برقرار کرده و گفتگو را شروع کنید. وظیفه اصلی شما ایجاد ایمیل های مرتبط، سازگار و جذاب با محتوای با کیفیت است. خوشبختانه، در حال حاضر بسیاری از ابزارهای بازاریابی ایمیلی به ایجاد کمپین های ایمیل قانع کننده کمک می کنند.
2. استراتژی رسانه های اجتماعی
تعداد کاربران شبکه های اجتماعی به طور مداوم در حال افزایش است. این نشان دهنده ضرورت توسعه یک استراتژی رسانه اجتماعی خاص است. اگر از شبکه های رسانه های اجتماعی برای تبلیغ استفاده می کنید، یک طرح کلی برای اقدامات خود ضروری است. کانال های رسانه های اجتماعی به شما کمک می کنند فروش را افزایش دهید، ترافیک وب سایت را افزایش دهید، آگاهی از برند را ایجاد کنید و غیره.
می توانید مشتریان بالقوه را پیدا کنید و مزایای اصلی محصول خود را در YouTube، TikTok، Instagram، Facebook و Pinterest نشان دهید. تبلیغ محصول خود در شبکههای رسانههای اجتماعی به شما این امکان را میدهد که تولید سرنخ را تشویق کنید، تبدیلها را بهبود ببخشید و روابط با مشتریان بالقوه را تقویت کنید.
به عنوان مثال، می توانید یک هشتگ مارک ایجاد کنید و از آن در پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی استفاده کنید. این به شما کمک می کند تا آگاهی از برند را ایجاد کنید و مشتریان را تشویق کنید تا برند شما را برچسب گذاری کنند. کوکاکولا برای بازاریابی و تبلیغ محصولات جدید خود از هشتگ های مارک دار استفاده می کند.
اگر میخواهید در مورد ایده مارکتینگ بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین ایده بازاریابی را مطالعه کنید.
3. استراتژی بازاریابی محتوا
محتوا نقش حیاتی در جذب کاربران و شروع فروش دارد. تولید محتوا باید اولویت شما باشد زیرا فقط مقالات باکیفیت آموزنده و جالب، پست های وبلاگ، ویدئوها، پادکست ها، فایل های PDF و تبلیغات رسانه های اجتماعی می توانند توجه افراد را جلب کنند. یک استراتژی بازاریابی محتوای قدرتمند شامل شخصیتهای خریدار، موارد تجاری، موقعیتیابی برند، برنامه عمل و ارزش پیشنهادی است. یک استراتژی موثر و سنجیده منجر به افزایش دید در موتورهای جستجو، جذب بهتر در شبکه های رسانه های اجتماعی و اعتماد مشتری می شود.
بیایید کمپین مکدونالد «غذای ما، سؤالات شما» را در نظر بگیریم. مک دونالد کانادا تصمیم گرفت کمپینی را راه اندازی کند و به تمام سوالات مشتریان در مورد محصولات این برند پاسخ دهد. مک دونالد با پاسخ به سؤالات مشتریان، موفق شد یک رابطه قابل اعتماد با مخاطبان هدف خود ایجاد کند و نگرش را تغییر دهد. از آنجایی که مردم صداقت و شفافیت را دوست دارند، این کمپین موفقیت بزرگی داشت.
4. استراتژی سئو
بهینه سازی موتور جستجو به محتوای وب سایت شما کمک می کند تا در نتایج برتر موتورهای جستجو ظاهر شود. محتوای خود را طوری سازماندهی کنید که کاربران هنگام تایپ عبارت جستجو در قسمت جستجو، بتوانند به راحتی آن را پیدا کنند. در نتیجه، کاربران هنگام جستجوی پاسخ به سؤالات خاص، وب سایت و محتوای شما را می بینند. محتوای با کیفیت افراد را تشویق می کند تا از وب سایت شما بازدید کنند و مقالات را مطالعه کنند. در نتیجه، ترافیک ارگانیک شما بهبود می یابد. استراتژی سئو به شما این امکان را می دهد که در مسیر نیازهای مصرف کنندگان بمانید.
یک برنامه عمل دقیق به شما امکان می دهد موضوعات مرتبط را انتخاب کنید، از کلمات کلیدی لازم استفاده کنید و پست های وبلاگ را به موقع ارسال کنید. محتوای سئو ایجاد کنید. هنگامی که مقاله می نویسید، مطمئن شوید که اطلاعات با کیفیت بالا در آن گنجانده شده است. از فرمت های مختلف تصاویر مانند اینفوگرافیک، عکس، فیلم و غیره استفاده کنید. این به شما امکان می دهد محتوایی ارائه دهید که برای خوانندگان جذاب و جذاب به نظر برسد.
5. استراتژی روابط عمومی
استراتژی روابط عمومی بازاریابان را قادر می سازد تا ارزش یک شرکت را با جامعه به اشتراک بگذارند و یک تصویر عمومی مثبت ایجاد کنند. این استراتژی برای صاحبان مشاغلی که میخواهند تصویر برند مطلوبی را در چشم سهامداران، رقبا، رسانهها، موسسات دولتی و غیره حفظ کنند، ضروری است. تیم روابط عمومی شما باید آماده آمادهسازی اخبار، تبدیل شدن به سخنگو در رویدادهای مختلف، سازماندهی کنفرانسهای مطبوعاتی باشد.
همکاری با سایر مشاغل در همان صنعت را جستجو کنید و داستان هایی را به رسانه ها ارائه دهید. این به شما کمک می کند تا علاقه خود را جلب کنید، شهرت مثبتی ایجاد کنید، مردم را در مورد یک محصول آگاه کنید و تقاضا را افزایش دهید. پس از ایجاد یک استراتژی روابط عمومی موثر، می توانید به اهداف خود در زمینه رسانه برسید.
6. استراتژی ارتباطات بازاریابی
تیم شما باید پیام اصلی و ارزش پیشنهادی شرکت را هنگام ایجاد این استراتژی در نظر بگیرد. جلساتی را سازماندهی کنید و با اعضای تیم خود طوفان فکری کنید تا پیامی ایجاد کنید که ارزش و مزایای محصول شما را به اشتراک بگذارد. اطمینان حاصل کنید که ارزش پیشنهادی شما با نیازها و مشکلات مخاطبان هدف شما همخوانی دارد. برای ایجاد یک استراتژی مرتبط، بررسی جمعیت شناسی خود، درک نیازها و خواسته های مشتریان، شناسایی نقاط دردناک آنها و استفاده از رسانه های مناسب را در نظر بگیرید.
برای آشنایی با یکی از انواع بازاریابی مقاله آمیخته بازاریابی چیست را مطالعه کنید.
فرآیند بازاریابی استراتژیک چیست؟
فرآیند بازاریابی استراتژیک شامل انجام تحقیقات، تعیین اهداف و مقاصدی است که اثربخشی و موفقیت استراتژی کلی بازاریابی شما را به حداکثر می رساند.این فرآیند سودمند است زیرا به شما کمک میکند در بازاریابی خود هدفمندتر باشید. شما می توانید اطمینان حاصل کنید که مخاطبان مناسب را هدف قرار داده اید، به بازارهای مناسب وارد شده اید و از رسانه های صحیح استفاده کرده اید.
میتوانید به این شکل فکر کنید: بازاریابی استراتژیک کرهای است که روی نان تست میمالید. می توانید نان تست ساده را همانطور که هست میل کنید، اما کره طعم آن را افزایش می دهد و آن را بهتر می کند. بازاریابی استراتژیک تضمین می کند که کمپین های بازاریابی شما به خوبی برنامه ریزی شده، موثر بوده و به افراد مناسب نشان داده شده است.
اگر میخواهید درمورد نرخ موفقیت بازاریابی تلفنی بیشتر بدانیدبه شما پیشنهاد میکنیم مقاله تولید سرنخ در بازاریابی تلفنی را مطالعه کنید.
مراحل فرآیند بازاریابی استراتژیک
با توجه به اینکه بازاریابی استراتژیک مستقیماً بر بسیاری از عناصر استراتژی بازاریابی کلی شما تأثیر می گذارد، مهم است که به این فرآیند با دقت نزدیک شوید. در زیر به مراحل مختلف فرآیند بازاریابی استراتژیک می پردازیم.
1. مرحله برنامه ریزی
اولین مرحله بازاریابی استراتژیک، مرحله برنامه ریزی است. این مهم ترین مرحله است، زیرا اساس تلاش شماست. شما می خواهید هدف، نیازها و اهداف کسب و کار خود را شناسایی کنید، زیرا کل فرآیند به شما در دستیابی به آنها کمک می کند.
بدون این اطلاعات، پیشرفت به مراحل بعدی چالش برانگیز خواهد بود، زیرا هدف پشت تلاش های بازاریابی خود را درک نمی کنید، که ایجاد یک برنامه محکم که به شما کمک می کند تا موفق شوید را دشوارتر می کند.
2. مرحله تجزیه و تحلیل
مرحله تجزیه و تحلیل شامل نگاهی بیرونی به نحوه اندازه گیری شرکت شما با رقبا و صنعت شما است. در این مرحله، بسیاری از کسب و کارها تحقیقات بازار و تجزیه و تحلیل رقبا را انجام خواهند داد. تحقیقات بازار به شما درک درستی از ظاهر صنعت شما می دهد، مانند روندهای فعلی، سهم بازار و حس کلی از زمین بازی. اطلاعاتی که کشف می کنید باید اهداف شما را تأیید کند و به شما اطلاع دهد که آیا آنها قابل دستیابی هستند یا خیر. به عنوان مثال، اگر هدف کلی کسب و کار شما ارائه نوع جدیدی از چنگال به بازار باشد، اما هیچ صنعت یا تقاضای مصرف کننده برای این نوع جدید از چنگال وجود نداشته باشد، تلاش شما ارزشمند نخواهد بود.
تجزیه و تحلیل رقبا به شما نکاتی را در مورد نحوه عملکرد رقبا، موقعیت آنها در صنعت و هر گونه شکاف احتمالی در بازار که می توانید برای عملکرد بهتر از آنها استفاده کنید، به شما آموزش می دهد. می توانید به توصیفات مشتریان رقبا نگاه کنید تا متوجه شوید که مخاطبان هدف شما به دنبال چه چیزی هستند که ارائه نمی دهند و از این بینش برای ساخت محصولی استفاده کنید که مشتری ایده آل شما از قبل می خواهد.
همچنین باید برای مطالعه مخاطبان هدف خود و ایجاد پرسونای خریدار وقت بگذارید. هدف خود را به دست آوردن یک درک کامل از مشتریان خود، نیازها، خواسته ها، علایق و جایی که آنها را در بازار خواهید یافت. در مجموع، تجزیه و تحلیلهای شما باید به شما کمک کند که چقدر رقابتی هستید و چقدر باید در استراتژی نهایی خود برای پیشی گرفتن از کسب وکارهای مشابه و تبدیل شدن به یک رقیب بازار بادوام باشید.
3. مرحله توسعه
هنگامی که تصویر واضحی از صنعت خود و نحوه معرفی خود در بازار دارید، گام بعدی توسعه برنامه بازاریابی است. این مرحله بیشتر با جنبه بازاریابی مرتبط است که ممکن است بیشتر با آن آشنا باشید، زیرا در حال ایجاد تاکتیک های بازاریابی هستید که توسط فرآیند بازاریابی استراتژیک شما مشخص می شود.
این مرحله شامل تعریف آمیخته بازاریابی شماست، به این معنی که چگونه به اهداف فاز اول در رابطه با اطلاعاتی که در مرحله دوم کشف کرده اید، دست یابید. آمیخته بازاریابی از چهار P تشکیل شده است: محصول، قیمت، مکان و تبلیغ. اجازه دهید به تعاریف مختصری از هر کدام بپردازیم:
• محصول: این چیزی است که کسب و کار شما می فروشد. بازاریابان یا مدیران محصول معمولاً این کار را انجام می دهند، اما شامل تحقیق (از فاز دو)، توسعه و ایجاد جدول زمانی راه اندازی محصول است.
• قیمت: نقطه قیمتی که در آن به مصرف کنندگان می فروشید. قیمتگذاری نیز باید با تحقیقات بازار و ارجاع به استراتژیهای قیمتگذاری مختلف اطلاعرسانی شود.
• مکان: جایی که محصول یا خدمات شما به فروش می رسد، مانند آنلاین یا در فروشگاه.
• تبلیغ: چگونه محصول خود را تبلیغ می کنید و آن را به بازار معرفی می کنید. به عنوان مثال، کانالهای تبلیغاتی مختلفی (مانند رسانههای اجتماعی) که از آنها برای هیجانزده کردن مخاطبان خود استفاده میکنید و آنها را ترغیب میکنید تا با شما تجارت کنند.
میتوانید به این شکل فکر کنید: میگویند هدف نهایی شما که در مرحله اول توسعه یافته است، ایجاد یک CRM با خدمات کامل است. اکتشافات شما در فاز دوم به شما نشان داده است که CRM فعلی که مشتریان شما استفاده می کنند، مقیاس پذیر نیست، که یک نقطه درد ثابت است. آنها همچنین گزینه ای با قیمت مناسب تر می خواهند.
این مرحله فعلی به شما کمک میکند CRM خدمات کامل، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه خود را ایجاد کنید، قیمتگذاری کنید، بازاریابی کنید و CRM مقرون به صرفه خود را به مخاطبان درستی که آماده و مشتاق خرید چیزی هستند که ارائه میدهید، ارتقا دهید.
4. مرحله اجرا
مرحله نهایی فرآیند زمانی است که شما شروع به عمل بر روی تلاش های بازاریابی خود می کنید. همانطور که از نام آن پیداست، شما شروع به اجرای استراتژی ای خواهید کرد که بر اساس برنامه ریزی و تحقیقات بازار خود ایجاد کرده اید. شما محصول خود را راه اندازی خواهید کرد و شروع به دیدن فروش خواهید کرد.
پس از اجرا، همچنین مهم است که برای بررسی فرآیندهای خود و ایجاد تغییرات در صورت لزوم زمان بگذارید. از آنجایی که بازار دائماً در حال تحول است، ممکن است به دلیل روندهای جدید یا تغییر علایق مصرف کننده، نیاز به بررسی مجدد موارد خاصی از فاز دوم داشته باشید. اساساً، بازاریابی استراتژیک عمل کشف اطلاعاتی است که برای ایجاد یک برنامه بازاریابی مؤثر و اجرای کمپین های موفق نیاز دارید.
بازاریابی استراتژیک یک فرآیند دایره کامل است
اگر چه هر مرحله الزامات منحصر به فرد خود را دارد، اما همه آن ها دایره کامل دارند. آمیخته بازاریابی که در فاز سه ایجاد کردید بر اساس تحقیقات فاز دو است و اگر برای فرآیند کلی بازاریابی استراتژیک خود زمان و تلاش خود را صرف کرده باشید، مشتریان جذب خواهید کرد، درآمد کسب خواهید کرد و به اهداف و مقاصدی که در فاز اول شناسایی کرده اید، دست خواهید یافت.
دیدگاهتان را بنویسید