تحلیلگر کسب و کار کیست؟ + معرفی وظایف
تحلیلگران کسب و کار به دلیل مهارتهای تحلیلیشان در درک اینکه چگونه استراتژیهای متمرکز بر دادهها، ارزش افزودهای را به نتیجه سازمان میافزایند. از جمله فرآیندها، خدمات، سختافزار، نرمافزار و محصولات آن، مورد ارزیابی قرار میگیرند. شرح شغل تحلیلگر کسب و کار همچنین مستلزم هوش تجاری قوی و توانایی های سازمانی برای ایجاد تعادل بین استراتژی ها در برابر آنچه از نظر عملکردی، فنی و مالی امکان پذیر است، دارد. این به طور چشمگیری تقاضا برای تحلیلگر کسب و کار تجاری را در نقش های نوظهور مختلف افزایش می دهد.
تحلیلگر کسب و کار کیست؟
تحلیلگر کسب و کار به راهنمایی کسب و کارها در بهبود فرآیندها، محصولات، خدمات و نرم افزار از طریق تجزیه و تحلیل داده ها کمک می کند. تحلیلگر کسب و کار چابک برای کمک به پر کردن شکاف و بهبود کارایی، خط بین فناوری اطلاعات و کسب و کار را طی می کنند.
اگر میخواهید برای رشد کسب و کار خودتان از مشاوره استفاده کنید مقاله مشاوره کسب و کار چیست را مطالعه کنید.
تحلیلگر کسب و کار چیست؟
تحلیلگران کسب و کار (BAs) با استفاده از تجزیه و تحلیل داده ها برای ارزیابی فرآیندها، تعیین الزامات، ارائه توصیه ها و گزارش های مبتنی بر داده به مدیران اجرایی و ذینفعان، مسئول پر کردن شکاف بین فناوری اطلاعات و کسب و کار هستند.
تحلیلگران کسب و کار با رهبران کسب و کار و کاربران تعامل می کنند تا بفهمند چگونه تغییرات مبتنی بر داده در فرآیند، محصولات، خدمات، نرم افزار و سخت افزار می تواند کارایی را بهبود بخشد و ارزش افزوده ایجاد کند. آنها باید این ایدهها را بیان کنند، اما باید آنها را در برابر آنچه از نظر فنآوری امکانپذیر و از نظر مالی و عملکردی منطقی است، متعادل کنند. بسته به نقش، یک تحلیلگر تجاری ممکن است با مجموعه داده ها برای بهبود محصولات، سخت افزار، ابزار، نرم افزار، خدمات یا فرآیند کار کند.
موسسه بینالمللی تحلیل کسب و کار (IIBA)، یک انجمن حرفهای غیرانتفاعی، تحلیلگر کسب و کار را «عامل تغییر» میداند و مینویسد که تحلیل کسبوکار «رویکردی منظم برای معرفی و مدیریت تغییرات به سازمانها است، خواه کسب و کارهای انتفاعی باشند. دولت ها یا سازمان های غیرانتفاعی.»
یک تحلیلگر کسب و کار چه می کند؟ مروری بر وظایف ها و مسئولیت ها
تصمیمگیری آگاهانه بر اساس دادههایی که هم جامع و هم دقیق هستند برای موفقیت در دنیای تجارت مدرن مورد نیاز است و کمک به آن بخش مهمی از نقشها و مسئولیتهای تحلیلگر تجاری است. هنگامی که به ورودی قابل اعتماد یک متخصص نیاز دارید، این متخصصان ممکن است بهترین گزینه برای شما باشند. تحلیلگران کسب و کار شکاف بین تصمیم گیری آگاهانه و اهداف سازمان شما را پر می کنند و بینش هایی را کشف می کنند که فرصت های پنهان را شناسایی می کند و به کسب و کار شما کمک می کند تا فرآیندهای خود را بهینه کند. بیاموزید که چگونه تحلیلگران کسب و کار همه این کارها را انجام میدهند، مهارتهایی را که روی میز به ارمغان میآورند و بهترین روشها برای آوردن این متخصصان به سازمان شما.
وظایف تحلیلگر کسب و کار
مروری بر آنچه که یک تحلیلگر کسب و کار در واقع انجام می دهد.
تحلیلگر کسب و کار از قابلیت های تجزیه و تحلیل کسب و کار خود برای کار در هسته بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ برای بهبود و ساده سازی فرآیندها استفاده می کنند. برای انجام این کار، آنها سیستم ها و عملیات را ارزیابی می کنند تا ببینند کجا می توانند از نظر بهره وری، کارایی و سودآوری بهبود یابند. این متخصصان با ذینفعان داخلی کار میکنند، الزامات را تعیین میکنند و هر موضوعی را که ممکن است بر نتیجه کسبوکار تأثیر بگذارد، روشن میکنند. آنها همچنین فرصت هایی را با تغییر شرایط بازار پیدا می کنند، راه حل های موفقی برای مشکلات ارائه می دهند و بر اجرای پروژه هایی که رهبری می کنند نظارت می کنند.
نقش و مسئولیت های تحلیلگر کسب و کار
مدیریت نیازمندی ها بخش مهمی از نقش ها و مسئولیت های تحلیلگر کسب و کار است. پیچیدگیهای محیط کسبوکار مدرن به این معنی است که اکثر شرکتها به شخصی نیاز دارند تا نیازهایی را حفظ کند که دائماً تغییر میکنند و در طول مسیر از نوآوریهای مدرن استفاده میکنند.
1.تحلیل داده ها
به همین ترتیب، این متخصصان به طور مداوم داده ها را تجزیه و تحلیل می کنند و به دنبال مسائلی هستند که ممکن است تأثیرات پایین دستی داشته باشند. آنها از این اطلاعات برای کشف هر چیزی که در فرآیندهای فعلی رخ می دهد استفاده می کنند که ممکن است تلاش های تکراری باشد یا باعث ایجاد مشکلاتی شود که دیگران حتی متوجه نشده اند و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شرکت آنها می شود.
2.تحقیقات فنی
تحلیلگر کسب و کار موفق پیشرفت های فناوری را برای مدرن کردن سیستم ها و فرآیندها تحقیق می کنند. آنها اطلاعات بهروز و پیشرفتهای فناوری اطلاعات را برای راهحلهایی برای مشکلات اساسی در سازمان شما، کاهش خطرات انطباق و محافظت از دادههای مشتری در برابر هک و سرقت بررسی میکنند.
3.ارائه یافته ها
تحلیلگر کسب و کار ارائه هایی را ایجاد می کنند که یافته های خود را به نمایش می گذارند، جلساتی را با ذینفعان مربوطه برای انتقال نتایج برگزار می کنند. برای این منظور، این متخصصان با استفاده از دادههایی که جمعآوری کردهاند، داستانی را تعریف میکنند و به دیگران دلایل مختصری میدهند که چرا باید تغییرات رخ دهد، خواه این تغییرات وضعیت موجود را کاهش دهد یا نه.
4.در حال توسعه پروژه ها
بسیاری از کارهایی که تحلیلگران تجاری انجام می دهند تحت عنوان پروژه های خاص قرار می گیرند. به همین ترتیب، این متخصصان مسئول ایجاد طرح هایی هستند که به کسب و کارها کمک می کند تا با چالش های دنیای تجارت مدرن روبرو شوند. برای انجام این کار، آنها با سایر کارکنان همکاری، آموزش و مربیگری می کنند و در عین حال با مدیریت ارشد، شرکا، تکنسین ها و مشتریان کار می کنند.
5.مدیریت تغییر
یک تحلیلگر کسب و کار به طور موثر عامل تغییر است، بنابراین آنها باید چیزهایی را که در حال تغییر هستند مدیریت کنند. برای انجام این کار بدون سردرگمی، این متخصصان باید در مدیریت تغییر مهارت داشته باشند، که شامل اجرای آزمایشی فرآیندهای جدید یا تغییر یافته و ردیابی نتایج تغییرات پس از اجرای آنها در سازمان شما می شود.
اگر میخواهید بدانید نرخ بازگشت سرمایه چیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله محاسبه نرخ بازگشت سرمایه را مطالعه کنید.
شرح شغل تحلیلگر کسب و کار
BA ها مسئول ایجاد مدل های جدیدی هستند که از تصمیمات تجاری با همکاری نزدیک با تیم های مالی و فناوری اطلاعات برای ایجاد ابتکارات و استراتژی هایی با هدف بهبود درآمد و/یا بهینه سازی هزینه ها حمایت می کنند. فناوری، تحلیلگران تجاری به “درکی قوی از الزامات نظارتی و گزارشگری و همچنین تجربه فراوان در پیش بینی، بودجه بندی و تحلیل مالی همراه با درک شاخص های کلیدی عملکرد” نیاز دارند.
شرح شغل یک تحلیلگر تجاری معمولاً شامل مسئولیت های زیر است:
⦁ ایجاد تجزیه و تحلیل دقیق کسب و کار در تلاش برای ترسیم مشکلات، فرصت ها و راه حل های یک کسب و کار
⦁ بودجه بندی و پیش بینی
⦁ برنامه ریزی و نظارت
⦁ تحلیل واریانس
⦁ قیمت گذاری
گزارش نویسی
تعریف الزامات کسب و کار و گزارش آنها به ذینفعان
تحلیلگران کسب و کار وظیفه دارند الزامات فنی و عملکردی را اولویت بندی کنند، آنچه را که مشتریان می خواهند و تعیین کنند که چه چیزی امکان پذیر است. این نیاز به درک عمیقی از سیستمها، نحوه عملکرد آنها، چه کسی باید درگیر باشد، و گامهای لازم برای جذب همه افراد است.
نقش یک تحلیلگر کسب و کار به طور مداوم در حال تغییر و تحول است به خصوص که شرکت ها بیشتر به داده ها برای مشاوره عملیات تجاری متکی هستند. هر شرکتی مسائل مختلفی دارد که یک تحلیلگر کسب و کار می تواند به آنها رسیدگی کند، خواه با سیستم های قدیمی قدیمی، فناوری های در حال تغییر، فرآیندهای شکسته، رضایت مشتری یا مشتری ضعیف یا سازمان های بزرگ سر و کار داشته باشد.
اگر میخواهید بدانید تارگت مارکتینگ چیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله مزایای تارگت مارکتینگ را مطالعه کنید.
مهارت های تحلیلگر کسب و کار
پیدا کردن تحلیلگر کسب و کار مناسب می تواند به موفقیت شرکت شما کمک کند. این متخصصان اغلب به عنوان یک کاتالیزور برای رشد عمل می کنند و با نگاهی تازه به عملیات، فرصت های بهینه سازی را از بین می برند. به ویژه هنگامی که در نظر می گیرید که نقش ها و مسئولیت های تحلیلگر تجاری می تواند برای سازمان شما انجام دهد، به دنبال این مهارت ها باشید.
- فکر تحلیلی و در عین حال کنجکاو
مهارتهای تحلیلی استثنایی به این متخصصان داده میشود، زیرا موقعیتهای آنها نیازمند بررسی و حل مسائل پیچیده، تشخیص الگوها و کشف مرواریدهای مرتبط در دریای دادههای خام است. هنگام استخدام برای این موقعیت، به دنبال کاندیداهایی با دلیل و منطق قابل اثبات باشید. این افراد تمایل دارند رویکردی ساختار یافته برای چالش ها داشته باشند و از تفکر انتقادی برای درک هر جنبه ای از یک موضوع قبل از اقدام یا واکنش استفاده کنند.
- ارتباطات قوی و مهارت های مردمی
از آنجایی که بخشی از نقشها و مسئولیتهای تحلیلگر کسب و کار، جمعآوری مجموعه وسیعی از الزامات از سوی ذینفعان متعدد است، حرفهای که استخدام میکنید هم به مهارتهای ارتباطی قوی و هم به مهارتهای مردمی نیاز دارد. به همین ترتیب، آنها باید توصیههای خود را به گروههای مختلف ارائه دهند، بنابراین به دنبال کاندیداهایی باشید که بتوانند ایدههای پیچیدهای را به زبان مردمی مطرح کنند، با این اطمینان که هر یک از اعضای تیم تغییرات در عملیات را در زمان وقوع درک میکنند. مهارت های افراد عالی نیز ضروری است، زیرا به تحلیلگران تجاری که استخدام می کنید کمک می کند تا روابط بهتری با همکاران و مدیریت ایجاد کنند و به آنها اجازه می دهند به راحتی با تیم های متعدد همکاری کنند.
- تخصص برای تجارت
برای اینکه یک تحلیلگر کسب و کار بتواند سازمان شما را به بهترین شکل انجام دهد، حرفه ای که استخدام می کنید باید عمیقاً در تجارت شما تحقیق کند تا تفاوت های ظریف و پیچیدگی های آن را درک کند. پیشینه قوی در تجارت، از جمله بازاریابی، امور مالی و استراتژی، به این متخصصان کمک می کند تا تحلیل های خود را با شرکت شما مطابقت دهند و راه حل هایی را ایجاد کنند که اهداف و اهداف فعلی و آینده را برآورده کند.
- مهارت های فنی عالی
از آنجایی که کسبوکارهای مدرن به راهحلهای مدرن نیاز دارند، تحلیلگر تجاری که استخدام میکنید به مهارتهای فنی عالی نیاز دارد که از جدیدترین ابزارهای تجزیه و تحلیل دادهها استفاده کند. به دنبال افراد حرفه ای با مهارت در زبان های برنامه نویسی مختلف و آشنایی با ابزارهایی مانند PowerBI و SAS باشید. مهارت های قوی در پایگاه داده نیز ضروری است، زیرا این نرم افزار به تحلیلگران کسب و کار اجازه می دهد تا داده ها را به راحتی مشاهده و فیلتر کنند تا به اسرار پنهانی که ممکن است در اعداد پنهان شده است برسند.
- توانایی حل مشکلات
نقش ها و مسئولیت های کلیدی تحلیلگر کسب و کار حول حل مشکلات شرکت هایشان می چرخد. با در نظر گرفتن این موضوع، این متخصصان تفکر تحلیلی خود را با خلاقیت ترکیب میکنند تا راهحلهای جدید را تقویت کنند. به دنبال کاندیداهای تحلیلگر کسبوکار باشید که چالشها را از زوایای متعدد میبینند و در صورت بروز مسائل پیچیده سازمانی توضیحات عملی ارائه میدهند.
- انعطاف پذیری و توانایی یادگیری
تغییر مداوم عملیات و فرآیندها به این معنی است که تحلیلگران کسب و کار به توانایی محوری بر روی تغییر داده ها و توانایی یادگیری از اشتباهات گذشته نیاز دارند. به همین ترتیب، هنگام استخدام یک تحلیلگر کسب و کار، به دنبال فردی باشید که نگرش بهبود مستمر داشته باشد و روندها و فناوری های به روز صنعت را پیگیری کند.
- استقلالی و در عین حال بازیکن تیمی قوی
با توجه به ماهیت شغل، تحلیلگر تجاری که استخدام می کنید طبیعتاً باید مستقل کار کند. با این حال، این حرفه ای ها همچنین باید با تیم ها و مدیریت چند کاره همکاری کنند، بنابراین آنها نیز باید بازیکنان تیم باشند. نامزدی که استخدام می کنید باید به خوبی با دیگران همکاری کند و ظرفیت ایجاد و پرورش روابط ذینفعان متعدد را به طور همزمان داشته باشد. این مهارتهای کار گروهی، تحلیلگران کسبوکار را قادر میسازد تا در موقعیتهایی که ممکن است قدرت واقعی برای تأثیرگذاری بر تغییر را نداشته باشند، نفوذ نرمی ایجاد کنند.
اگر میخواهید بدانید هوش هیجانی چیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تقویت هوش هیجانی را مطالعه کنید.
تکنیک هایی که توسط تحلیلگران کسب و کار استفاده می شود
تحلیلگران کسب و کار از چندین تکنیک برای کمک به تجزیه و تحلیل فرآیندهای کسب و کار برای ایجاد کارایی بیشتر، یافتن راه حل های نوآورانه و به دست آوردن نتایج مطلوب استفاده می کنند. برخی از این تکنیک ها عبارتند از:
تجزیه و تحلیل SWOT: این ابزار نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات یک کسب و کار را از طریق نیروهای داخلی و خارجی ارزیابی می کند.
تجزیه و تحلیل MOST: Mission, Objective, Strategy, Tactics یا MOST Analysis ابزاری ساده و مفید است که برای تجزیه و تحلیل و برنامه ریزی جزئیات آنچه که یک سازمان انجام می دهد یا باید انجام دهد استفاده می شود.
Mind Mapping: این ابزار یک روش گرافیکی برای نمایش مفاهیم و ایده ها برای استراتژی، تجزیه و تحلیل، درک و تولید ایده های جدید ارائه می دهد.
تجزیه و تحلیل PESTLE: برای شناسایی عواملی که باعث تغییر در یک تجارت می شود استفاده می شود، PESTLE مخفف عبارت های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری، حقوقی و محیطی است.
طوفان فکری: این تکنیک برای حل مسئله، یافتن حقایق و ایجاد ایده، به تنهایی یا در تیم های نزدیک استفاده می شود.
استخدام تحلیلگر کسب و کار
اگر علاقه مند به ایجاد موقعیت برای یک تحلیلگر تجاری هستید، نیازهای شرکت خود را در نظر بگیرید و اینکه چگونه این متخصصان می توانند به شما در دستیابی به اهدافتان کمک کنند. اگرچه سوالات مصاحبه برای تحلیلگران کسب و کار بسته به صنعتی که برای آن مصاحبه می کنند متفاوت است. زمانی که شرکت شما نیاز به یک ستون را در رقابت دارد، یک تحلیلگر تجاری ممکن است همان چیزی باشد که برای غلبه بر آن به آن نیاز دارد. این متخصصان فواید بیشماری را به سازمانهای خود میدهند، زیرا آنها عوامل تغییر مؤثری هستند که فرآیندها را بهینه میکنند و به توسعه استراتژیها برای محیط کسبوکار مدرن کمک میکنند.
آیا تحلیلگر کسب و کار یک شغل فناوری اطلاعات است؟
نقش تحلیلگر کسب و کار یک شغل فناوری اطلاعات نیست مگر اینکه یک تحلیلگر تجاری تخصص در صنعت فناوری اطلاعات را انتخاب کند. سپس عنوان یک تحلیلگر تجارت فناوری اطلاعات خواهد بود. انتظار می رود که تحلیلگران کسب و کار برای سایر صنایع اطلاعاتی در مورد فناوری اطلاعات و نرم افزارهای کلیدی کسب و کار داشته باشند که می تواند فرآیندها را کارآمدتر کند.
برخی از سوالات رایج :
1.وظایف تحلیلگر کسب و کار چیست ؟
تحلیلگر کسب و کار از قابلیت های تجزیه و تحلیل کسب و کار خود برای کار در هسته بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ برای بهبود و ساده سازی فرآیندها استفاده می کنند. برای انجام این کار، آنها سیستم ها و عملیات را ارزیابی می کنند تا ببینند کجا می توانند از نظر بهره وری، کارایی و سودآوری بهبود یابند. این متخصصان با ذینفعان داخلی کار میکنند، الزامات را تعیین میکنند و هر موضوعی را که ممکن است بر نتیجه کسبوکار تأثیر بگذارد، روشن میکنند.
2.مسئولیت های تحلیلگر کسب و کار چیست ؟
تحلیل داده ها / تحقیقات فنی / ارائه یافته ها / در حال توسعه پروژه ها / مدیریت تغییر
دیدگاهتان را بنویسید