بازاریابی چریکی چیست؟ انواع گوریلا مارکتینگ [+نمونه موفق]
هنگام عبور در کوچه و خیابان با بیلبورد، تابلو، بنر و طرحهای تبلیغاتی مختلفی مواجه میشوید. اما در این میان بعضی از تبلیغات بیش از سایر موارد نظر شما را به خود جلب میکنند. در واقع این امر به دلیل کیفیت طراحی و روشهای بازاریابی نوین رخ میدهد.
بر همین اساس در این بخش میخواهیم شما را با بازاریابی چریکی به عنوان یکی از مهمترین و مؤثرترین راهکارهای تبلیغاتی در دنیا آشنا کنیم. اکنون ممکن است این سؤالات در ذهنتان به وجود بیاید که: بازاریابی چریکی چیست؟ چگونه میتوان با استفاده از گوریلا مارکتینگ یک تغییر و تحول اساسی در بازاریابی و فروش انواع محصول ایجاد کرد؟
بازاریابی پارتیزایی یا چریکی برای چه مشاغلی مناسب است؟هنگام استفاده از انواع بازاریابی چریکی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ این سؤالات تنها بخشی از پرسشها و ابهامات موجود در ذهن شما بازاریابان و صاحبان مشاغل مختلف است. بنابراین جهت آشنایی بیشتر با بازاریابی چریکی، مزایا، معایب و انواع گوناگون آن با ما همراه باشید.
بازاریابی چریکی (گوریلا مارکتینگ Guerrilla marketing) چیست؟
مطمئناً با شنیدن نام بازاریابی چریکی به یاد جنگهای چریکی میافتید. یا زمانی که برایتان سوال پیش می آید بازاریابی پارتیزانی چیست ؟ اتفاقاً طرز تفکر شما درست است و در این روش بازاریابی از جنگهای چریکی و غافلگیرانه بهره گرفتهاند. تا ضمن استفاده از تاکتیکها و عناصر مختلف مخاطب را غافلگیر نموده و راحتتر بتوانند نظر او را جلب کنند. به طور کلی بازاریابی پارتیزانی یا چریکی یک راه مؤثر و کارآمد برای انجام تبلیغات، معرفی برند و در نهایت جلب نظر و علاقه مخاطب به برند است.
گوریلا مارکتینگ چیست ؟ این نوع تبلیغ مخاطب را شگفتزده میکند و با وارد کردن شوک تبلیغاتی موجب جلب توجه شدید او به انواع برند و محصول خواهد شد. در صورتی که تاکنون از روشهای مختلف بازاریابی و فروش انواع محصول و خدمات استفاده کردهاید؛ اما نتیجه مطلوبی در پی نداشته است، پیشنهاد میکنیم گوریلا مارکتینگ را انتخاب نمایید و به واسطه آن در کوتاهترین زمان ممکن محصولات را با برند تجاری خود به فروش برسانید.
برای دریافت نتیجه مطلوبتر می توانید ترکیبی از یک نوع دیگری از بازاریابی به همراه بازاریابی چریکی همراه داشته باشید. شما میتوانید با درک درست از نورو مارکتینگ، بازاریابی چریکی را بهتر پیادهسازی کنید.
انواع بازاریابی چریکی
با توجه به گوناگونی مشاغل و همچنین محصولات آنها، به نسبت روشهای مختلفی برای بازاریابی پارتیزانی یا چریکی وجود دارد. این مورد در رابطه با گوریلا مارکتینگ نیز صدق میکند و در سالهای اخیر شاهد استفاده گسترده از انواع بازاریابی به روش چریکی هستیم. در این خصوص انواع بازاریابی چریکی به شرح زیر عبارت است از:
-
بازاریابی چریکی خارجی
در این نوع از بازاریابی چیزی به فضای شهر و محله اضافه میشود. بدین صورت که با قرار دادن چیزی که قابلیت جابجایی دارد، موجب بهبود کیفیت فضای شهری و انجام تبلیغات مؤثر میشوند. به عنوان مثال مجسمههای شهری و آثار هنری موقت در خیابانها و پیاده روها بهترین گزینه برای انجام بازاریابی به صورت چریکی خارجی هستند. شما نیز در صورت تمایل میتوانید با استفاده از این روش یک بازاریابی مطلوب و مطمئن را تجربه کنید.
-
بازاریابی چریکی داخلی
این گونه از بازاریابیهای چریکی نیز کاملاً مشابه بازاریابی در فضای باز میباشد. با این تفاوت که صرفاً جهت مکانهای سرپوشیده نظیر ایستگاه قطار، دانشگاهها، مغازهها، پاساژها و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. تحقیقات و بررسیهای به عمل آمده نیز نشان میدهد که این مدل از بازاریابی داخلی تأثیر بسزایی بر اذهان مخاطبان دارد و بهترین گزینه برای اماکن عمومی و سرپوشیده میباشد.
-
بازاریابی چریکی رویدادها
در این سری از بازاریابی پارتیزانی تبلیغات براساس رویدادهای مختلف انجام میشود. بدین نحو که متناسب با یک رویداد در انجام مثل مسابقات ورزشی، کنسرت و غیره فرآیند تبلیغ محصول و خدمات صورت میگیرد. البته برای انجام این کار نیازی به کسب اجازه از حامیان رویداد نیست و به راحتی میتوانید این روش بازاریابی را اجرا نمایید.
اگر به دنبال بهترین ایده هستید، مقاله ایده بازاریابی را مطالعه کنید.
-
بازاریابی چریکی تجربی
این مدل از بازاریابی پارتیزانی تلفیقی از تمامی موارد است. اما نحوه اجرای آن به گونهای است که مخاطب را ملزم به همکاری با برند و در نتیجه خرید محصول یا خدمات میکند. با این توصیف میتوان گفت این روش بهترین گزینه برای انجام تبلیغات تضمینی و موفق است. تا در مدت زمان اندک بتوان مخاطبان زیادی را جذب کرد و محصولات مختلف را به فروش رسانید.
مزایا بازاریابی چریکی
استفاده از بازاریابی چریکی یا پارتیزانی مانند سایر روشهای بازاریابی و فروش محصول مزایای خاص خود را دارد. بعضی از اصلیترین و مهمترین مزایای استفاده از گوریلا مارکتینگ به قرار زیر است:
- مقرون به صرفه بودن و کاهش هزینه انجام تبلیغات نسبت به سایر روشهای بازاریابی و فروش انواع محصول و خدمات
- اثرگذاری بسیار زیاد و مؤثر بر ذهن مخاطب؛ به گونهای که در اولین نگاه، ارتباط مؤثر با او ایجاد کرده و منتهی به خرید محصول یا خدمات موردنظر میشود.مانند بازاریابی ویروسی
- استفاده از عناصر غافلگیری و افزایش جذابیت محصول به منظور جذب حداکثر مخاطب
- مناسب برای معرفی و عرضه محصولات جدید
معایب بازاریابی چریکی
بازاریابی چریکی در کنار همه مزایا و ویژگیهای بارز یک سری معایب نیز دارد. بدین ترتیب اگر قصد استفاده از گوریلا مارکتینگ دارید، میبایست معایب آن را نیز بشناسید. تا ضمن آگاهی نسبت به این موضوع بتوانید عوامل به وجود آورنده آنها را از میان بردارید و موجب بهبود کارایی بازاریابی پارتیزانی شوید. در این زمینه مهمترین معایب بازاریابی چریکی شامل موارد زیر میشود:
- امکان شکست در صورت اجرای ضعیف و نامناسب تبلیغات
- خطر به وجود آمدن شرابط پیشبینی نشده نظیر آب و هوای نامساعد و تنشهای سیاسی
- احتمال مواجه شدن با ترس مردم
- درگیری احتمالی با مباحث حقوقی و قانونی جهت انجام تبلیغات و بازاریابی محصول
جمعبندی
بازاریابی چریکی یکی از روشهای جدید، عجیب، شگفتانگیز و کارآمد برای تبلیغات و فروش انواع محصول و خدمات است. به گونهای که خیلی راحت میتوانید محصول یا برند خود را به جامعه هدف معرفی نموده و از این طریق محصولات خود را به فروش برسانید.
از طرف دیگر مقرون به صرفه بودن این روش بازاریابی و تبلیغ محصول میتواند مسیر موفقیت شما را هموار سازد و بسیاری از مشکلاتی مالی جهت توسعه مشاغل مختلف را از میان بردارد. با این توصیف فرصت را از دست ندهید و هم اکنون با استفاده از این نوع بازاریابی یک تغییر و تحول اساسی در کسب و کارتان به وجود بیاورید.
سوالات متداول
1- بازاریابی چریکی چیست ؟
در این روش بازاریابی از جنگهای چریکی و غافلگیرانه بهره گرفتهاند. تا ضمن استفاده از تاکتیکها و عناصر مختلف مخاطب را غافلگیر نموده و راحتتر بتوانند نظر او را جلب کنند. به طور کلی بازاریابی پارتیزانی یا چریکی یک راه مؤثر و کارآمد برای انجام تبلیغات، معرفی برند و در نهایت جلب نظر و علاقه مخاطب به برند است.
2 – مزایا بازاریابی چریکی چیست ؟
مقرون به صرفه بودن و کاهش هزینه انجام تبلیغات نسبت به سایر روشها ، اثرگذاری بسیار زیاد و مؤثر بر ذهن مخاطب، استفاده از عناصر غافلگیری و افزایش جذابیت محصول به منظور جذب حداکثر مخاطب، مناسب برای معرفی و عرضه محصولات جدید
دیدگاهتان را بنویسید