بازاریابی رابطه ای چیست + اهمیت آن

مزایای بازاریابی رابطه ای

حفظ مشتری برای موفقیت شرکت شما بسیار مهمتر از جذب مشتری است. طبق مطالعات و تحقیقات نشان داده شده است که افزایش 5 درصدی در حفظ مشتری می تواند درآمد شرکت را تا 25 تا 95 درصد افزایش دهد. چه تیمی متشکل از یک یا چند نفر باشید، بازاریابی رابطه ای می تواند به شما کمک کند با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده و آنها را دراز مدت درگیر کنید. در نتیجه، می توانید حفظ مشتری را افزایش دهید، درآمد را افزایش دهید و یک کسب و کار موفق را بدون تمام هزینه های مرتبط با جذب مشتریان جدید راه اندازی کنید.

بدون مشتری، برندی ندارید. اما بسیاری از برندها متوجه می شوند که مشتریانشان به همان سرعتی که آنها را به دست می آورند، از بین می روند. بنابراین، آنها در یک حلقه به ظاهر بی پایان از جذب مشتری و از دست دادن آنها گیر کرده اند. بیایید به مزایای بازاریابی رابطه ای، تکنیک بازاریابی رابطه ای و اهمیت بازاریابی رابطه ای که می توانید استفاده کنید، بپردازیم.

بازاریابی رابطه ای چیست؟

بازاریابی رابطه ای برخلاف بازاریابی سنتی بر فروش کوتاه مدت تمرکز نمی کند. در عوض، این در مورد بهبود تجربه مشتری و ایجاد روابط بلند مدت با مشتریان است. این می تواند مانند برقراری ارتباط منظم با آنها، شرکت در نظرسنجی های رضایت مشتری و ایجاد محصولات مورد نظر مشتریان باشد. هدف این است که مشتریان خود را راضی کنید تا آنها به رقبای شما توجهی نداشته باشند.

بازاریابی رابطه ای جنبه ای از مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) است که به جای اهداف کوتاه مدت مانند جذب مشتری و فروش فردی، بر وفاداری مشتری و تعامل بلند مدت با مشتری تمرکز دارد. هدف بازاریابی رابطه ای (یا بازاریابی ارتباط با مشتری) ایجاد ارتباطات قوی و حتی احساسی با مشتری با یک نام تجاری است که می تواند منجر به کسب و کار مداوم، تبلیغات دهان به دهان رایگان و اطلاعاتی از مشتریان شود که می تواند منجر به ایجاد سرنخ شود.

بازاریابی رابطه ای در تضاد با رویکرد بازاریابی تراکنشی سنتی است که بر افزایش تعداد فروش های فردی تمرکز دارد. در مدل معاملاتی، بازده هزینه جذب مشتری ممکن است ناکافی باشد. ممکن است یک مشتری متقاعد شود که یک بار آن برند را انتخاب کند، اما بدون یک استراتژی بازاریابی رابطه قوی، مشتری ممکن است در آینده به آن برند بازگردد. در حالی که سازمان‌ها عناصر بازاریابی رابطه‌ای و معاملاتی را با هم ترکیب می‌کنند، بازاریابی ارتباط با مشتری شروع به ایفای نقش مهم‌تری برای بسیاری از شرکت‌ها کرده است.

اهمیت بازاریابی رابطه ای

اگر به روشهای بازاریابی آنلاین علاقه دارید، مقاله بازاریابی اینترنتی چیست را از دست ندهید.

اهمیت بازاریابی رابطه ای

بازاریابی رابطه مند به کسب و کارها کمک می کند تا روابط قوی تری با مخاطبان هدف خود ایجاد کنند و شهرت مثبتی ایجاد کنند. به دست آوردن مشتریان جدید می تواند چالش برانگیز و پرهزینه باشد. بازاریابی رابطه ای به حفظ مشتریان در درازمدت کمک می کند که منجر به وفاداری مشتری می شود.

بازاریابی رابطه ای به دلیل توانایی آن در حفظ ارتباط نزدیک با مشتریان مهم است. با درک نحوه استفاده مشتریان از محصولات و خدمات یک برند و مشاهده نیازهای برآورده نشده اضافی، برندها می توانند ویژگی ها و پیشنهادات جدیدی را برای برآورده کردن این نیازها ایجاد کنند و این رابطه را بیشتر تقویت کند.

با یکی دیگر از انواع بازاریابی در مقاله کانتنت مارکتینگ چیست آشنا شوید.

تکنیک بازاریابی رابطه ای

استراتژی های بازاریابی رابطه مند، راه های زیادی برای پیاده سازی بازاریابی رابطه ای برای کسب و کار شما وجود دارد. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

  • بازاریابی رویداد

بازاریابی رویداد شامل استفاده از رویدادهای حضوری یا دیجیتالی مانند کنفرانس‌ها، وبینارها و راه‌اندازی محصول برای ارتباط با مشتریان و مشتریان احتمالی است. این به شما این امکان را می دهد که محصولات یا نام تجاری خود را در عین حال ایجاد روابط با شرکت کنندگان خود به نمایش بگذارید.

  • روابط عمومی

روابط عمومی جنبه ای از بازاریابی است که بر ایجاد و حفظ تصویر برند مثبت با توده ها، مشتریان فعلی، مشتریان بالقوه، شرکا، کارمندان، سرمایه گذاران و سایر ذینفعان تمرکز دارد. هدف این است که مردم شرکت را صادق، موفق، قابل اعتماد و مرتبط بدانند. متخصصان روابط عمومی از کانال های رسانه ای گسترده مانند تلویزیون، مجلات، رادیو و رسانه های اجتماعی برای انتشار اطلاعات مربوط به سازمان و ارتباط با توده ها استفاده می کنند. آنها تصمیم میگیرند:

  1. چه اطلاعاتی را منتشر خواهند کرد
  2. نحوه نوشتن اطلاعات
  3. چگونه منتشر خواهد شد
  4. کانال هایی که از طریق آنها اطلاعات را منتشر می کنند
  • بازاریابی رسانه های اجتماعی

پلتفرم های رسانه های اجتماعی به شما امکان دسترسی به میلیون ها نفر در صنعت شما را می دهند. اگر کارها را درست انجام دهید، می توانید بسیاری از آنها را تبدیل کنید. می توانید محتوای اطلاعاتی را در رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارید، تخصص خود را نشان دهید و با مشتریان و افرادی که به پیشنهاد شما علاقه مند هستند تعامل داشته باشید. کلید موفقیت در رسانه های اجتماعی این است که مخاطبان خود را در داخل و خارج بشناسید و محتوای مرتبط و مفید ارائه دهید.

  • بازاریابی ایمیلی

بازاریابی ایمیلی به ازای هر ریالی که خرج می شود، بازگشت سرمایه 42 ریالی دارد. این روش بازاریابی بسیار خوب کار می کند زیرا شما به افرادی می فروشید که آنقدر به برند شما علاقه مند هستند که ایمیل های خود را به شما می دهند تا بتوانید مستقیماً با آنها ارتباط برقرار کنید. از ایمیل‌های خوش‌آمدگویی گرفته تا پیشنهادهای تخفیف گرفته تا خبرنامه‌های ماهانه، می‌توانید با یک ایمیل بیشتر به مشتریان خود بگویید تا با پست توییتر یا فیسبوک. همچنین می‌توانید به پست‌های وبلاگ و سایر محتواها پیوندهایی اضافه کنید تا مشترکین شما بتوانند هر چه راحت‌تر آنها را مطالعه کنند.

  • جمع آوری بازخورد از مشتریان

اگر واقعاً می خواهید ارتباط معناداری با مشتریان خود ایجاد کنید، باید از آنها بازخورد بخواهید. انجام این کار به مشتریان خود نشان می دهد که شما برای نظرات آنها ارزش قائل هستید و مایلید به آنها عمل کنید. راه های زیادی برای جمع آوری بازخورد وجود دارد، از جمله:

  1. نظرسنجی رضایت مشتری
  2. فرم های بازخورد
  3. نظرسنجی در شبکه های اجتماعی
  4. پرسشنامه ها
  5. ارتباط مستقیم

این روش‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا داده‌هایی را جمع‌آوری کنید که به شما نشان می‌دهد مشتریان چه چیزهایی را در مورد محصول شما دوست دارند، از چه چیزهایی خوششان نمی‌آید، چه چیزی را از برند شما انتظار دارند، موضوعاتی را که می‌خواهند در وبلاگ‌هایتان پوشش دهید و موارد دیگر. شما می‌دانید که برای برآورده کردن نیازهای مخاطبان، چه کارهایی را باید انجام دهید، چه چیزهایی را باید بهبود بخشید، و چه چیزی را از محصول خود حذف کنید.

برای آشنایی با یک روش بازاریابی دیگر و مزایای آن مقاله نتورک مارکتینگ را مطالعه کنید.

دلایل اجرای استراتژی بازاریابی رابطه ای

بازاریابی رابطه مند بر اساس اصول مدیریت تجربه مشتری (CEM) است که بر بهبود تعاملات مشتری برای تقویت وفاداری بهتر به برند تمرکز دارد. در حالی که این تعاملات هنوز می تواند به صورت حضوری یا تلفنی رخ دهد، بسیاری از بازاریابی ارتباطی و CEM به وب کشیده شده است.

با فراوانی اطلاعات در وب و استفاده پررونق از رسانه‌های اجتماعی، بیشتر مصرف‌کنندگان انتظار دارند که دسترسی آسان و متناسب به جزئیات یک برند داشته باشند و حتی انتظار دارند فرصتی برای تأثیرگذاری بر محصولات و خدمات از طریق پست‌های رسانه‌های اجتماعی و بررسی‌های آنلاین داشته باشند. بازاریابی رابطه ای مدرن شامل ایجاد ارتباط دو طرفه آسان بین مشتریان و کسب و کار، ردیابی فعالیت های مشتری و ارائه اطلاعات مناسب به مشتریان بر اساس آن فعالیت ها است.

اگر میخواهید بدانید شناخت نیاز مشتری چیست به شما پیشنهاد می کنیم مقاله شناخت نیاز مشتری را مطالعه کنید.

مزایای بازاریابی رابطه ای

از مزایای بازاریابی رابطه مند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارزش طول عمر مشتری بالاتر (CLV): بازاریابی رابطه ای مشتریان وفادار ایجاد می کند که منجر به خریدهای تکراری و CLV بالاتر می شود. علاوه بر این، مشتریان وفادار احتمالاً به حامیان یا سفیران برند تبدیل می شوند و محصولات و خدمات را به دوستان، خانواده و همکاران تجاری توصیه می کنند.
  • کاهش هزینه های بازاریابی و تبلیغات: هزینه کردن برای بازاریابی و تبلیغات برای به دست آوردن مشتریان جدید می تواند گران باشد. بازاریابی رابطه مند باعث می شود که مشتریان بازاریابی را برای یک نام تجاری انجام دهند. مشتریان در مورد محصولات و خدمات یک برند به دیگران می گویند که می تواند باعث فروش شود. برندهایی که برنامه های بازاریابی رابطه استثنایی دارند، پول اندکی را صرف بازاریابی یا تبلیغات می کنند.
  • همسویی سازمانی قوی تر حول مشتری: سازمان‌هایی که بر بازاریابی رابطه‌ای تأکید دارند، همسویی سازمانی قوی‌تری حول یک تجربه استثنایی مشتری دارند. تیم ها برای ایجاد مشتریان راضی و خوشحال در طولانی مدت با یکدیگر همکاری می کنند.

اگر میخواهید در مورد بحران سازمانی بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله انواع بحران سازمانی را مطالعه کنید.

بازاریابی رابطه ای

برای اشنایی با انواع رفتار مصرف کننده و اهمیت آن، مقاله مدیریت رفتار مصرف کننده را مطالعه کنید.

نمونه هایی از بازاریابی رابطه ای

انواع مختلفی از فعالیت‌ها وجود دارد که برندها می‌توانند از آنها برای تسهیل بازاریابی رابطه‌ای استفاده کنند:

  • خدمات استثنایی به مشتریان ارائه دهید، زیرا مشتریانی که به طور مداوم تحت تأثیر خدمات مشتری یک برند قرار می گیرند، احتمال بیشتری دارد که به برند وفادار بمانند.
  • از طریق یک پست در رسانه های اجتماعی یا با یک کارت هدیه شگفت انگیز از مشتریان تشکر کنید.
  • از طریق نظرسنجی‌ها و تماس‌های تلفنی، بازخورد مشتریان را درخواست کنید، که می‌تواند این تصور مثبت ایجاد کند که نظرات مشتریان ارزشمند است و به ایجاد محصولات و خدمات بهتر کمک می‌کند.
  • یک برنامه وفاداری راه اندازی کنید که به مشتریان برای حمایت مداوم آنها پاداش می دهد.
  • رویدادهایی را برای ارتباط با مشتریان و ایجاد جامعه برگزار کنید.
  • برنامه های حمایت از مشتری یا حمایت از برند را برای پاداش دادن به مشتریانی که تبلیغات دهان به دهان از طرف یک برند ارائه می کنند، ایجاد کنید.
  • به مشتریان طولانی مدت یا مکرر تخفیف یا پاداش ارائه دهید.

اگر میخواهید در مورد بازاریابی دهان به دهان بیشتر بدانید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله استراتژی بازاریابی دهان به دهان را مطالعه کنید.

با مشتریان خود روابط ایجاد کنید

بازاریابی رابطه مند باعث فروش سریع یا معاملات بسته نمی شود، اما راهی پایدار برای رشد کسب و کار شما در بلندمدت است. وقتی رابطه شما با مشتریان قوی باشد، افراد وفاداری خواهید داشت که از برند شما حمایت می کنند و برای سال های آینده برای شما ارجاع می دهند.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجموعه پرانتز

برای تماس، فرم را تکمیل کنید.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام و نام خانوادگی*
شما چی ترجیح میدید؟
این فیلد برای هدف اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .