مشاوره کسب و کار چیست + اهمیت انجامش چیست
قبل از هر چیز باید بدانید که مشاوره کسب و کار چیست، وظایف مشاور کسب و کار چیست و اهمیت انجام آن چیست؟ تعریفی کلی از مشاور که همه ما بهتر میدانیم یعنی دریافت کمک حرفه ای و دریافت اطلاعات لازم از فرد یا افرادی است که صاحب تخصص و دانش در زمینه خاص هستند. مثلا دریافت مشاوره برای مثل مسائل پزشکی، تحصیلی، خانوادگی، حقوقی، کسب و کار و … . مشاوره کسب و کار یکی از انواع مشاوره محسوب می شود که اگر نیاز دارید کسب و کاری را راه اندازی کنید، به شما توصیه میکنیم قبل از شروع، بدانید مشاوره کسب و کار چیست؟ + اهمیت انجامش چیست تا بتواند از افراد صاحبت تخصص، مشاوره و راهنمایی بگیرید. در ادامه همراه ما باشید.
مشاوره کسب و کار چیست؟
مشاور کسب و کار فردی است که دارای علم و دانش مورد نیاز برای راه اندازی یک کسب و کار بوده و می تواند به افراد در شروع راه اندازی و هم ادامه حیات یک تجارت اطلاعات سودمندی بدهند. اما خب جمله معروفی است که می گوید: شما نمی توانید چیزی که خود ندارید را به دیگران بدهید. بنابراین یک شخصی می تواند ادعا کند که مشاور کسب و کار است که در رزومه کاری خود قبلا بیزینس یا تجارتی را از صفر تا صد راه اندازی کرده باشد.
مشاوره کسب و کار یک تخصص است که به انواع مشتریان خود در زمینه آغاز یک کسب و کار مشورت می دهد و آنچه که پیش رو دارند را برای آن ها نمایان کرده و مسیر حرکت آن ها را تصویر سازی می کند. مشاوره کسب و کار شامل کمک به شناسایی، رسیدگی و غلبه بر موانع برای دستیابی به اهداف یک شرکت است.
پس همه ی کسب و کارها در شروع کار یا میانه راه، با چالش هایی برخورد می کنند که برای رفع آن نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی دارند. استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار باعث می شود، بهره وری و موفقیت در کسب و کار شما افزایش یابد. دریافت خدمات مشاوره ای در شروع کار، باعث می شود، مسیر پیش رو، روشن و قابل پیش بینی شود و زمانی که در مسیر و چالش های پیش رو قرار گرفتید، بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
اگر اهل مطالعه کتاب هستید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین کتاب بازاریابی تلفنی را مطالعه کنید.
وظایف مشاور کسب و کار
وظایف مشاور کسب و کار، راهنمایی کردن سازمانها و شرکتها برای پیشبرد اهداف آنها میباشد. یکی از وظایف مشاور کسب و کار این است که به کمک یک مشاور حرفهای و کاربلد، شرکتها میتوانند از حداکثر توان استراتژی خود استفاده کنند، سود خود را افزایش و مشکلات موجود در کسب وکارشان را حل نمایند. میتوان گفت که مشاوره کسب و کار میتواند عملکرد کلی یک شرکت را بهبود دهد. معمولاً شرکتها خود یک مشاور کسب و کار را استخدام نمیکنند و به یک شرکت در زمینه مشاوره کسب و کار مراجعه میکنند. این شرکتها با دریافت هزینه، خدمات مشاورهای کسب و کار را ارائه میدهند. مشاوران کسب و کار میتوانند در برآورده ساختن نیازهای کسب و کار شما موثر باشند.
با وجود اینکه خدمات مشاوران کسب و کار بسته به حوزه فعالیت شما متفاوت است ولی در حالت کلی وظایف مشاور کسب و کار را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
تحقیق در مورد شرکت، تجزیه و تحلیل دادههای آماری، گفتگو در مورد مزایا و معایب استراتژیها، جمع آوری و آمادهسازی اطلاعات برای ارائه، پیادهسازی راه حل برای مشکلات، شناسایی موانعی که مانع رشد یا کارایی سازمان یا شرکت می شوند، تعیین تغییراتی را که برای سازمان ضروری است و در اجرای آن به شما کمک میکنند، هرگونه آموزش و منابع لازم برای ایجاد تغییرات را می شناسند و در ارائه آن بهترین پیشنهادها را میدهند و در برنامه ریزی کسب و کار و ایجاد مشاغل جدید کمک میکنند.
اگر می خواهید در مورد بازاریابی خدمات اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریابی خدمات چیست را مطالعه کنید.
چرا کسب و کار به مشاور نیاز دارد؟
وجود یک مشاور با تجربه در زمینه کسب و کار که از بیرون به کسب و کار شما و دنیای تجارت می نگرد، می تواند به شما کمک های اصولی و شایانی دهد. مشاوران کسب و کار می توانند با ارائه راهکار های مفید و ارائه مشاوره در زمینه فناوری و تکنولوژی، کسب و کار شما را همگام با تکنولوژی پیش خواهد برد. امروزه اگر نتوانید به درستی از بازار و رقبا پیشی بگیرید، پروسه پیشرفت شما با شکست مواجه خواهد شد. خدمات مشاوره ای می تواند موفقیت را برای کسب و کار شما فراهم آورد.
شاید شما بتوانید بدون استفاده از راهنما و مشاور کسب و کار هم، به موفقیت برسید، اما ریسک بسیار بالایی را متوجه کسب و کار خود خواهید کرد. اما استفاده از راهنمایی و اطلاعات فرد حرفه ای، که از خارج به کسب و کار شما نظاره می کند، به طور حتم موفقیت بیشتری را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
کارشناسان و متخصصین مشاوره کسب و کار، با استفاده از دانش و اطلاعاتی که از تجارت و بازار دارند و همچنین تجربیاتی که در سال های متمادی کسب کرده اند، قطعا می توانند راهنمایان خوب و مناسبی برای کسب و کار شما باشند.
چرا باید از خدمات مشاوره کسب و کار استفاده کرد؟
با یک مشاور کسب و کار شما خواهید توانست از یک فرد دیگر که مهارت لازم را در حوزه کاری شما دارد، برای مشاوره در تصمیم گیریها، با آگاهی بیشتری در زمینههای کاری شما ارائه دهد.
در مواردی که کسب و کار با یک تغییر ناگهانی مواجه شده و یا به تغییراتی اساسی نیاز دارد، یک مشاور کسب و کار موجی که در اثر تغییرات ایجاد شده است را کنترل خواهد کرد و میتواند مانع از بروز هرگونه مشکلات پیش بینی نشده شود. استفاده از مشاور در کسب و کار این امکان را میدهد تا با مشورت، تغییرات را راحت تر مدیریت کنید.
مشاوران کسب و کار معمولاً در زمینه ی کار خودشان تخصص دارند، به همین دلیل این افراد به کار خود اشراف داشته و با آگاهی، تسلط و دانش میتوانند به شما راهکارها و راهبردهای خلاقانه ای را پیشنهاد دهند که بازخورد مناسبی در کار شما و برآیند شرایط کاریتان ایجاد کند. این افراد به طور کلی تصویری بزرگتر و چشمانداز وسیعتری از بازار کار شما دارند و این چشم انداز را در اختیار شما هم قرار میدهند.
بهترین مشاور کسب و کار کسی است که در این زمینه دانش و تجربه کافی داشته و بر اساس دلایل مشخص و برگرفته از استدلال و مهارت های شخصی خود به شما راهکارهایی را ارائه میدهد.
اگر می خواهید در مورد ارزش طول عمر مشتری اطلاعاتی کسب کنید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله محاسبه ارزش طول عمر مشتری را مطالعه کنید.
درنتیجه
شرکت پرانتز به عنوان مشاور کسب و کار، از نگاه شخص سوم و با دیدی متفاوت وارد مجموعه و سازمان شما میشود و کلیه استاندارد ها و فرایندهای سازمان شما را بررسی خواهد کرد. با تکیه بر دانش، تجربه و آشنایی کافی که با شرایط سازمان شما دارد، تغییرات مورد نیاز سازمان و شرکت شما را شناسایی و به شما کمک میکند که خیلی زود با این تغییرات سازگاری لازم را پیدا کنید تا همیشه در مسیر رقابت با کسب و کار های دیگر پیشرو و اول باشید. با انجام درست رهنمودهای ارائه شده، سازمان شما را به سمت ارزشمندتر شدن سوق خواهد داد.
برخی از سوالات رایج :
1.مشاوره کسب و کار چیست؟
مشاوره کسب و کار یک تخصص است که به انواع مشتریان خود در زمینه آغاز یک کسب و کار مشورت می دهد و آنچه که پیش رو دارند را برای آن ها نمایان کرده و مسیر حرکت آن ها را تصویر سازی می کند. مشاوره کسب و کار شامل کمک به شناسایی، رسیدگی و غلبه بر موانع برای دستیابی به اهداف یک شرکت است.
2.وظایف مشاور کسب و کار چیست
وظایف مشاور کسب و کار، راهنمایی کردن سازمانها و شرکتها برای پیشبرد اهداف آنها میباشد. یکی از وظایف مشاور کسب و کار این است که به کمک یک مشاور حرفهای و کاربلد، شرکتها میتوانند از حداکثر توان استراتژی خود استفاده کنند، سود خود را افزایش و مشکلات موجود در کسب وکارشان را حل نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید